Αξιομνημόνευτες "μάχες" ΠΑΣ-ΠΑΟΚ στα Γιάννινα

Πλούσια είναι η παράδοση μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ. Θυμηθείτε ορισμένες από τις μάχες που έμειναν στην ιστορία.

Αξιομνημόνευτες "μάχες" ΠΑΣ-ΠΑΟΚ στα Γιάννινα
Τσάβες Κάτσε ΠΑΟΚ ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται στις 21:30 τον ΠΑΟΚ και με αφορμή τον αγώνα των δύο ομάδων το Contra.gr θυμάται τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια που έμειναν αξιομνημόνευτα.

Ονειρική πρόκριση με 4άδα

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2010 ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ και πανηγύρισε μία από τις σπουδαιότερες προκρίσεις του, παίρνοντας εμφατική νίκη με 4-0 και εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, μιας και οι αγώνες των "8" ήταν μονοί. Η βαριά ήττα και ο αποκλεισμός προκάλεσε σοκ στην ομάδα του Σάντος που είχε αρκετά καλή πορεία εκείνη την περίοδο. Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Ντιμπαλά (8`, 80`), Κούσας (24`) και Σνάουτσερ (43`-αυτογκόλ).

Διπλό στο βούρκο

Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από την τεσσάρα και τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο και ο ΠΑΟΚ επισκέφθηκε ξανά τα Γιάννενα για τον αγώνα του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος αυτή τη φορά πήρε πολύτιμο διπλό σε ένα γήπεδο που θύμιζε βούρκο και σε ένα ματς που έμοιαζε με λασπομαχία. Με γκολ του Φωτάκη στο 43΄ οι "ασπρόμαυροι" επικράτησαν με 0-1 του ΠΑΣ και με τη συγκεκριμένα νίκη στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο των "Ζωσιμάδων" αναρριχήθηκαν τότε στην 2η θέση της βαθμολογίας.

"Αστεράτη" ανατροπή

Στις 2 Ιουνίου του 2013 ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε στα Γιάννενα την πρωτιά στα play off που τον έστειλε στα προκριματικά του Champions League. Και το πέτυχε μάλιστα με ανατροπή, από 1-0 σε 1-2, με την αγωνία να "χτυπάει κόκκινο" σε ένα ματς με τρομερές συγκινήσεις. Ο Ντε Βινσέντι είχε ανοίξει το σκορ για τους Γιαννιώτες στο 31΄ με πέναλτι, όμως ο Κατσουράνης με κεφαλιά στο 70΄ και ο Σίντελφελντ στο 74΄ με ένα φοβερό σουτ στην κίνηση διαμόρφωσαν το 1-2, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ την πολυπόθητη νίκη που το έδωσε την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Το 3-0 και η καθίζηση

Ήταν η αναμέτρηση από την οποία ξεκίνησε η κατηφόρα για για τον περσινό ΠΑΟΚ. Μέχρι εκείνο το παιχνίδι ο Δικέφαλος είχε ξεφύγει με +5 στην κορυφή και έκανε όνειρα για κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η οδυνηρή ήττα με 3-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" μείωσε την διαφορά του από τον δεύτερο Ολυμπιακό στον ένα βαθμό και σήμανε την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη, ενώ συνδυάστηκε και με τραυματισμό του Γλύκου. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Λίλα (26'), Κοροβέσης (73') και Μανιάς (93').

News 24/7

24MEDIA NETWORK