Αλαφούζος: "Τι δουλειά έχεις να μιλάς με τον Μαρινάκη;"

Εντάσεις περιείχε η συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζο με τον Σταύρο Κοντονή, παρότι οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε μία προσωρινή "ανακωχή".

Αλαφούζος: "Τι δουλειά έχεις να μιλάς με τον Μαρινάκη;"
Αλαφούζος-Κοντονής INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσιάστηκε εκνευρισμένος στη συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Κοντονή στα γραφεία της ΓΓΑ, εξαιτίας του τηλεφωνήματος του υφυπουργού αθλητισμού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ εγκάλεσε τον συνομιλητή του γι' την επικοινωνία που είχε με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας: "Τι δουλειά έχεις να μιλάς με τον Μαρινάκη; Τον νομιμοποιείς έτσι, δεν το καταλαβαίνεις; Τι λόγο έχει για το ματς ένας άνθρωπος που έχει περιοριστικούς όρους ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο;"

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ, η απάντηση του υφυπουργού ήταν: "Με πήρε και το σήκωσα. Αν το κάνατε κι εσείς, το ίδιο θα έκανα. Με όλους μιλάω. Δεν πήρα καμία θέση".

"Αυτά που έγιναν ήταν ανήκουστα. Από πού κι ως που όλοι αυτοί που είδαμε μιλούσαν με τον διαιτητή και τον επηρέαζαν; Αυτή είναι η κάθαρση που θέλετε; Επιτέλους, ζητάμε ισονομία. Δεν γίνεται για όλα να την πληρώνει πάντα ο Παναθηναϊκός", συνέχισε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος καταδίκασε τα επεισόδια, ωστόσο διερωτήθηκε: "Ποιο άρθρο του νόμου προβλέπει την αναβολή του αγώνα για τις φωτοβολίδες που έπεσαν πριν από την έναρξη;"

Ο Υφυπουργός απάντησε ότι οι τακτικοί δικαστές αποφασίζουν με βάση τους νόμους και όχι τις ομάδες και αυτοί θα αποφασίσουν για το μέγεθος της τιμωρίας την ερχόμενη Παρασκευή.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκό επέρριψε ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ και ο υφυπουργός αθλητισμού ζήτησε βοήθεια στον εντοπισμό των δραστών, για να διευκολυνθεί η θέση της ΠΑΕ βάσει των νέων νόμων. Σε αυτό το σημείο, ο Γιάννης Αλαφούζος αποδέχθηκε τη συνεργασία, ωστόσο υπενθύμισε ότι ο έλεγχος των καμερών ασφαλείας ανήκει στην αστυνομία.

Τέλος, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το ζήτημα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, με τον Γιάννη Αλαφούζο να επισημαίνει: "Δείξε μας ότι έχεις τη βούληση να καθαρίσεις το ποδόσφαιρο. Δείξε μας ότι δεν είσαι σε κανένα άρμα κι εμείς θα είμαστε δίπλα σου. Αν δούμε έργα, θα σε στηρίξουμε. Αλλά δείξε μας επιτέλους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Την Παρασκευή η απολογία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Έκθεση αστυνομίας: Από τη Θ14 μπήκαν τα "πολεμοφόδια"

Τι είπε ο Κοντονής στον Αλαφούζο

News 24/7

24MEDIA NETWORK