ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Οι έξι πρώτοι στα πλέι-οφ!

Ο Κώστας Καίσαρης αποκαλύπτει: Οι μικροί κάνουν επανάσταση στη Σουπερλίγκ και οι ομάδες που θα παίζουν στα πλέι-οφ αυξάνονται σε έξι αντί για τέσσερις όπως αρχικά προβλεπόταν.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Οι έξι πρώτοι στα πλέι-οφ!

Ανατροπή στα δεδομένα για τα πλέι-οφ από τη προσεχή περιόδο στο πρωτάθλημα της Σούπερλίγκ. Οι ομαδες που θα μετέχουν θα είναι εξι πρωτες της βαθμολογίας αντί για τέσσερις. Οι αγωνιστικές δέκα, αντί για εξι.

Με όλες τις ομάδες μεταφέρουν τους βαθμούς της κανονικής περιόδου.Τα μέχρι τώρα δεδομένα, ήταν οτι καθιερώνεται πλέον να παίζει στα πλέι-οφ και ο πρώτος της κανονικής περιόδου. Σ αυτή τη περίπτωση θα μιλάμε κατά 99% γιά ένα μίνι πρωτάθλημα μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρονο. Και όλες τις αλλες ομάδες να είναι στο περιθώριο.

Αυτό έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των αποκαλούμενων μικρομεσαίων: Πανιωνίου, Ξάνθης, Ατρόμητου, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιά κλπ, που θέλουν να έχουν τη δυνατότητα διεκδίκησης της συμμετοχής τους στα πλέι-οφ. Κι έχουν βέβαια την πλειοψηφία στο ΔΣ για να το περάσουν. Σ' αυτή τη περίπτωση η κανονική περίοδος θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Με την έκτη θέση που θα δίνει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι-οφ και διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου να είναι ανοιχτή για πολλές ομάδες. Κάτι που βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και το συνδρομητικό κανάλι. Όταν όπως είπαμε αντί για τέσσερις αγωνιστικες των δυο ματς την ημέρα θα διεξάγονται τρία ματς για δέκα αγωνιστικές.

Σχετικά με τα πλέι-αουτ, για τη προσεχή σεζον δεν υπάρχει πρόβλεψη. Με δεδομένο ότι οι ομάδες από το 2018-19 θα μειωθούν σε 14 στο επόμενο πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίοι και ο 13ος της βαθμολογίας θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Β Εθνικής.

Όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν στη προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερλίγκ τη μεθεπόμενη Παρασκευή 3 Μαρτίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK