Από "πρέσβης" κατάντησε "ουραγός" του Europa League!

Η αλλοίωση του ευρωπαϊκού dna του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε: γνώρισε μια ακόμη ταπεινωτική νύχτα, χάνοντας κι από την Θέλτα στην... έρημη Λεωφόρο, καταγράφοντας έτσι δύο μαύρες σελίδες στην ιστορία του. Διαβάστε για τα ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΆ ΡΕΚΟΡ που κατέχει πλέον το “τριφύλι”

Από "πρέσβης" κατάντησε "ουραγός" του Europa League!

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Θέλτα δεν έπαιζε για την πρόκρισή αλλά για την ιστορία του (κινδύνευε με δύο “μαύρες σελίδες”), για την ευρωπαϊκή βαθμολογία του (των επόμενων χρόνων), για το όνομά – πρεστίζ του (μιλάμε για τον πάλαι ποτέ “πρέσβη” του ελληνικού ποδοσφαίρου). Και... κατάφερε να καταγράψει ξανά αρνητικά ρεκόρ!

Με την ήττα του (0-2) από την Θέλτα έκλεισε 4ετία, συμπληρώνοντας 13 σερί ματς Ομίλων δίχως νίκη. Μιλάμε για... κατόρθωμα αν αναλογιστεί κανείς πως στην Ολλανδία, μετά την ήττα από τον Άγιαξ, είχε ισοφαρίσει το σχετικό ρεκόρ των Παρτιζαν, Σλόβαν Μπρατισλάβας και πλέον κατέχει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Κατά κάποιο τρόπο και στην συγκεκριμένη κατηγορία, παίρνει δικαίως τον τίτλο της χειρότερης ομάδας του Europa League!!

Θυμίζουμε πως τελευταία φορά που ο ΠΑΟ νίκησε στους ομίλους του Europa League ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2012, με 1-0 της Μάριμπορ, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιτόλο.

Η ήττα από την Θέλτα όμως, τον άφησε τελευταίο με μόλις 1 βαθμό στον Όμιλο και έτσι έδωσε στον Παναθηναϊκό και δεύτερο απόλυτο αρνητικό ρεκόρ: αυτό της χειρότερης βαθμολογικής συγκομιδής ελληνικής ομάδας, σε φάση ομίλων οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός... ξεπέρασε τον εαυτό του αφού και το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του άνηκε. Την σεζόν 2014–15, σε όμιλο του Europa League με Εστορίλ, Αιντχόφεν, Ντιναμό Μόσχας είχε πάλι τερματίσει τελευταίος με μόλις 2 βαθμούς. Υπάρχει και η ΑΕΚ του 2005 με μηδέν βαθμούς αλλά σε 4 και όχι 6 ματς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ουζουνίδης πρέπει να τους μάθει την αλφαβήτα
Ούτε τώρα! "Αδιάφορος" και... λίγος ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK