ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε μπελάδες ο Μπεργκ ενόψει Ολυμπιακού

Το Contra.gr αποκαλύπτει την καταγγελία του ΠΑΣ Γιάννινα που ζητάει την τιμωρία του Σουηδού για 2 ή 3 αγωνιστικές για το εκτός φάσης "μαρκάρισμα" στον Καρανίκα. Υπό προϋποθέσεις, χάνει το ντέρμπι.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
berg EUROKINISSI SPORTS

Σε μπελάδες είναι πιθανό να μπει ο Μάρκους Μπεργκ εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 19/3 για την 25η αγωνιστική της Super League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ζητάει την ποδοσφαιρική δίωξη και την τιμωρία του Σουηδού φορ για 2 ή 3 αγωνιστικές για την εκτός φάσης "μονομαχία" με τον Καρανίκα στο 14ο λεπτό του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στα Γιάννινα, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Φάση για την οποία ούτε ο διαιτητής Τζήλος, ούτε ο βοηθός Καρατζίκας παρατήρησαν με κάρτα κάποιον από τους δύο παίκτες, ούτε σημείωσαν τίποτα στο φύλλο αγώνα. Ωστόσο, ο δεξιός μπακ του ΠΑΣ τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές για βιαιοπραγία με απόφαση που πήρε την Πέμπτη 23/2 ο αθλητικός δικαστής της Super League Σπυρίδων Καποδίστριας έπειτα από καταγγελία του Παναθηναϊκού στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και δίωξη του τελευταίου.

Η ομάδα της Ηπείρου λοιπόν, ζητάει την τιμωρία του Μπεργκ είτε για υβριστική συμπεριφοράς -έργω ή λόγω- ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη (τιμωρία δύο αγωνιστικών σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα), είτε για βιαιοπραγία (τρεις αγωνιστικές). Στο δεύτερο σενάριο, και εφόσον τιμωρηθεί τελικά ο Μπεργκ με τρεις αγωνιστικές, με απόφαση που θα εκδοθεί μετά την Τετάρτη 1η Μαρτίου (ημερομηνία που έχει οριστεί ο επαναληπτικός προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης), θα εκτίσει την ποινή του στα παιχνίδια πρωταθλήματος με Βέροια (4/3), Ηρακλή (11/3) και Ολυμπιακό (19/3).

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στην καταγγελία που φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Χριστοβασίλη, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

"Κατά τη διάρκεια του ως άνω αγώνα και συγκεκριμένα, ενώ διανύονταν το 14ο λεπτό αυτού, ο ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας, Μάρκους Μπεργκ (με αριθμό φανέλας 9), ευρισκόμενος εντός της μεγάλης περιοχής του τέρματος μας, χτύπησε σκοπίμως και εκτός φάσης με τον αριστερό του αγκώνα τον παίχτη της δικής μας ομάδας, Νικόλαο Καρανίκα (με αριθμό φανέλας 20), στο ύψος του δεξιού ώμου του, παρά τις αντίθετες και χάριν εντυπώσεων, καταγγελίες που υπήρξαν από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, για δήθεν δόλιο χτύπημα του δικού μας παίκτη προς τον Μάρκους Μπεργκ".

Και συνεχίζει... "Ουδέν όμως χτύπημα και δη σκόπιμο υπήρξε από την πλευρά του Νικόλαου Καρανίκα, ο οποίος ακριβώς, επειδή ο αντίπαλος του προέβη στην ως άνω βίαιη, απρόκλητη και σκόπιμη ενέργεια εναντίον του, συνεχίζοντας μάλιστα και μετά από αυτή να τον παρεμποδίζει με το σώμα του και τα χέρια του, προέβη σε μία κίνηση απεμπλοκής από τον αντίπαλό του, χωρίς όμως, τονίζουμε, να τον χτυπήσει".

"ΔΙΕΛΑΘΕ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ"

Οι Ηπειρώτες υποστηρίζουν ότι "σκόπιμο χτύπημα" του Μπεργκ, όπως το χαρακτηρίζουν, δεν έγινε αντιληπτό από τους διαιτητές… "Η συγκεκριμένη πράξη του παίχτη της αντίπαλης ομάδας, Μάρκους Μπεργκ, η οποία προκύπτει από το εν γένει διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό του αγώνος (ήτοι το βίντεο του αγώνος, όπως μεταδόθηκε αυτός από το συνδρομητικό κανάλι της NOVA) και δη τις επισυναπτόμενες εν προκειμένω στην παρούσα καταγγελία μας φωτογραφίες, διέλαθε της προσοχής του διαιτητή του αγώνα, αφήνοντας ατιμώρητο τον εν λόγω ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας".

Ζητούν λοιπόν, την παρέμβαση του εισαγγελέα, την ποδοσφαιρική δίωξη του Μάρκους Μπεργκ και τιμωρία του για 2 ή 3 αγωνιστικές καθώς επίσης και την συνεκδίκαση των δύο υποθέσεων και την κλήση σε απολογία των δύο παικτών.

Το τελευταίο αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον αθλητικό δικαστή ενώπιον του οποίου οι νομικοί του ΠΑΣ υποστήριξαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23/2, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ότι "δεν χτύπησε ο Καρανίκας τον Μπεργκ αλλά το αντίθετο" -κατέθεσαν μάλιστα και φωτογραφίες- τονίζοντας ότι "από τη θέση που βρίσκονταν ο διαιτητής Τζήλος και κυρίως ο βοηθός Καρατζίκας είδαν πολύ καλά και έκριναν ότι καμία παραβατική συμπεριφορά δεν υπήρξε από την πλευρά του Καρανίκα, γι' αυτό και δεν τον τιμώρησαν".

Με απλά λόγια, οι διαιτητές είδαν το χτύπημα του Καρανίκα και δεν το τιμώρησαν γιατί έκριναν ότι δεν υπήρχε παραβατική συμπεριφορά αλλά δεν είδαν το χτύπημα του Μπεργκ.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σκυτάλη πλέον περνάει στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ που θα κρίνει αν πρέπει να ασκήσει δίωξη ή όχι για να παραπεμφθεί η υπόθεση στον αθλητικό δικαστή για τα περαιτέρω. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κ. Σιμιτζόγλου (προφανώς) έχει ήδη κάνει χρήση βίντεο από τη στιγμή που - έπειτα από την καταγγελία του Παναθηναϊκού - άσκησε δίωξη στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα και είναι... ενήμερος για τη φάση, αλλά δεν επενέβη αυτεπάγγελτα σε βάρος του Σουηδού. Κι αυτό ίσως έχει τη σημασία του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK