Αραβίδης στη SuperBALL: "Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση"

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Χρήστος Αραβίδης φιλοξενήθηκε στο στούντιο της SuperBALL σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. Ο 28χρονος άσος μίλησε για την πορεία της ΑΕΚ, το νέο προπονητή της "Ένωσης", Γκουστάβο Πογέτ, τον Ολυμπιακό, την Εθνική ομάδα, ενώ χαρακτήρισε "ποδοσφαιρικό πρότυπο" τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Αραβίδης στη SuperBALL: "Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση"

Ο Χρήστος Αραβίδης βρέθηκε στο στούντιο της SuperBALL και μίλησε για όλους και για όλα. Ο επιθετικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην πορεία της "Ένωσης" στο πρωτάθλημα, τους στόχους της ομάδας και τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, σχολίασε την αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα, τη φιλοσοφία του Γκουστάβο Πογέτ, τον Κώστα Φορτούνη, τον Πέτρο Μάνταλο, τα αίτια της κακής πορείας της Εθνικής ομάδας, ενώ χαρακτήρισε "ποδοσφαιρικό πρότυπο" τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Αναλύτικά οι δηλώσεις στη " SuperBALL":

Για τα αποτελέσματα των αντιπάλων της ΑΕΚ και τους στόχους της: "Σίγουρα τα αποτελέσματα που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα μάς βολεύουν. Αν κάνουμε καλές εμφανίσεις και πάρουμε τις νίκες το προσεχές διάστημα τότε θα μπορέσουμε να αναρριχηθούμε στον βαθμολογικό πίνακα. Στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Με την έλευση του νέου προπονητή δεν έχουμε βρει τον καλύτερο μας εαυτό γιατί δεν έχουμε αφομοιώσει πλήρως τα "θέλω" του. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε τη δουλειά για να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο".

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να "χτυπήσει" τον Ολυμπιακό: "Αυτή τη στιγμή, και με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα πάρει στα χαρτιά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, σίγουρα έχει το προβάδισμα. Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Είχαμε δείξει από πέρυσι πως έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε έναν εξαιρετικό κορμό. Η επιτυχία μας είναι το "δέσιμο" που είχαμε και πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε".

Για τις διαφορές του περυσινού 1-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" με το εφετινό 4-0: "Ουσιαστικά, δεν άλλαξε τίποτα. Είχαμε τον ίδιο προπονητή, τους ίδιους παίκτες. Απλά συνέβη. Φυσικά κι οι πρώτοι που στεναχωριόμαστε όταν έρχονται τέτοια αποτελέσματα είμαστε εμείς. Εμείς ξέρουμε σε ποια ομάδα αγωνιζόμαστε. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Απλά, η ομάδα θέλει το χρόνο της".

Για τη διαφορά του Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες ομάδες: "Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα. Όμως, εγώ παραδοσιακά, στηρίζω τους συμπαίκτες μου. Σ' αντίθεση με εμάς έχει κερδίσει εύκολα παιχνίδια. Χάσαμε από τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη στην Τούμπα, αλλά δεν ακολουθήσαμε ακριβώς τις οδηγίες του κ. Δέλλα. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να απαξιώνουμε. Δεν ξέρω αν ήταν κομβικό το ματς στην Τούμπα".

Για την απόφαση να φύγει ο Δέλλας και να έρθει ο Πογέτ: "Όταν αλλάζει η ομάδα έναν προπονητή είναι απόφαση κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι σκέφτονται το καλό της. Ο νέος προπονητής μας ζητάει διαφορετικά πράγματα. Δουλεύουμε πολύ με την μπάλα. Αλλά ακόμη δοκιμάζει πράγματα, βλέπει παίκτες και τις δυνατότητες τους".

Για το αν μπορεί να θεωρηθεί άδικη η αποπομπή του Δέλλα κι αν έπρεπε να μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς: "Αυτό ενδεχομένως να ήταν και το σωστό. Ήταν ένας προπονητής που έχει δείξει δείγματα γραφής. Ανεξάρτητα αν ήμασταν στη Γ' ή τη Β' Εθνική. Αν με ρωτάς τη γνώμη μου, εγώ αυτό θα έπραττα. Αλλά υπάρχουν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς".

Για τη φιλοσοφία του Πογέτ: "Σίγουρα θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλει να κρατάμε πάντα το μηδέν στα μετόπισθεν. Ξέρει σε ποια ομάδα βρίσκεται. Θέλει να παίζουμε από τα πλάγια κι ο καθένας από εμάς να έχει πειθαρχημένο ρόλο μέσα στο γήπεδο".

Για τη φάση του πέναλτι του Ολυμπιακού: "Θα μπορούσε να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί. Είναι μία φάση που αν άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα. Ο Μιλιβόγεβιτς έπεσε εύκολα".

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί κόντρα στην Άρσεναλ: "Για μένα μπορεί. Ο Ολυμπιακός έχει καλό σύνολο. Με βάση τα αποτελέσματα την εφετινή σεζόν έχει δείξει πως μπορεί να πάρει την πρόκριση. Θα έχει ένα γεμάτο γήπεδο και την στήριξη του κόσμου. Όλα είναι πιθανά".

Για τον Κώστα Φορτούνη: "Ο Κώστας κάνει μια πάρα πολύ καλή σεζόν. Ο Ολυμπιακός τού έχει δώσει την ευκαιρία να έχει περισσότερες ευθύνες. Αν συνεχίσει έτσι τότε έχει ελπίδες να κάνει κάτι καλό. Μπορεί να πάει σε έναν μεγάλο σύλλογο".

Για το αν η ΑΕΚ έχει έναν "Φορτούνη" κι αν ο Μάνταλος μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο ποδοσφαιριστή: "Γουστάρω τον Μάνταλο με χίλια. Γιατί βρισκόμαστε καλά μέσα στο γήπεδο, αλλά και γιατί ταιριάζουμε κι ως χαρακτήρες. Έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε πολύ καλό ποδοσφαιριστή".

Για τα παράπονα για τη διαιτησία: "Ναι, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που μπορείς να σχολιάσεις τα λάθη της διαιτησίας. Όσον αφορά στην εφετινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό υπήρχαν περιπτώσεις που αδικηθήκαμε από τη διαιτησία. Δεν θα ήθελα, όμως, σε καμία περίπτωση να σκεφτώ πως είναι σκόπιμα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Ως ΑΕΚ, εμείς θέτουμε ως στόχο να υπερκαλύπτουμε αυτά τα εμπόδια".

Για το αν η ΑΕΚ χρειάζεται επιθετικό: "Ο κόσμος θέλει το καλύτερο για την ομάδα του. Είπε κανείς πως εμείς δεν θέλουμε; Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε το υπάρχον ρόστερ επειδή θέλουμε καλύτερους παίκτες. Θα ρωτήσει κανείς κάποιον παίκτη της ΑΕΚ και θα του πει πως δεν θέλει να είναι πρωταθλητής";

Για το ποια θέση του ταιριάζει: "Μ' αρέσει να παίζω ως δεύτερος επιθετικός. Αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συμβεί τόσο συχνά. Θα ήθελα να παίζω στα πλάγια, αλλά μπορώ να παίζω κι ως κεντρικός επιθετικός".

Για τους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται και τις αλλαγές του Πογέτ: "Τα παιδιά που δεν αγωνίζονται συμβάλλουν τα μέγιστα σε κάθε προπόνηση. Είναι έτοιμα όποτε τους ζητηθεί. Όσοι δεν αγωνίζονται είναι οι σημαντικότεροι σε μία ομάδα. Αυτοί κρατάνε τα αποδυτήρια. Προς το παρόν, δεν έχουμε προβλήματα".

Για την Εθνική ομάδα: "Υπήρξαν ατυχή αποτελέσματα σ' έναν όμιλο βατό για τα δεδομένα της ομάδας μας, με αποτέλεσμα να έρθει ο αποκλεισμός. Πλέον, τα ζω από μέσα. Κανένα από τα παιδιά δεν έχει παρατήσει τίποτα. Κανένας δεν είναι αδιάφορος. Δεν πρέπει να καταστραφούν όλα επειδή δεν ήρθε μία πρόκριση. Κανένας δεν έχει αποποιηθεί των ευθυνών και των λαθών του. Κάθε παίκτης είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του".

Για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: "Δεν θα ήθελα να απαντήσω. Δεν είναι της φιλοσοφίας μου. Δεν θέλω να πουλάω οπαδισμό".

Για τον αν του αρέσει το ψευδώνυμο "Άραβας": "Δεν έχω θέμα".

Για το αν άλλαξε η ζωή του από την στιγμή που πήγε στην ΑΕΚ: "Είναι σίγουρα διαφορετικά. Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι σ' ένα μεγάλο κλαμπ όπως η ΑΕΚ. Ήταν προσωπική επιλογή μου να έρθω στην ΑΕΚ ακόμα κι αν αγωνιζόταν στη Β' Εθνική. Μην ξεχνάμε πως μέσω της ΑΕΚ εκπλήρωσα ένα όνειρο ζωής. Κλήθηκα στην Εθνική ομάδα.

Για τον Ντέμη Νικολαϊδη: "Για μένα ο Ντέμης είναι ποδοσφαιρικό πρότυπο. Είμαι τυχερός που τον γνώρισα. Για μένα ο Ντέμης είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, από αυτούς που έχω ζήσει".

Για το ποιο στοιχείο του Ντέμη θα ήθελε να έχει: "Είχε εκπληκτικά τελειώματα και γυρίσματα με την πλάτη στο τέρμα".

Για τον αν μπορεί να γίνει ο "νέος" Ντέμης: "Στη συνείδηση του καθαρού ΑΕΚτζή, ο Ντέμης δεν αντικαθίσταται. Δεν υπάρχει κατάσταση διαδοχής. Εγώ τη σχέση με τον κόσμο την "έχτισα" μέσα από σκληρή δουλειά. Με το πέρασμα των ετών θα ήθελα να έχω την τύχη να είμαι στις σκέψεις ενός φιλάθλου ως κάτι όμορφο που πέρασε από την ομάδα".

Για τον Πανιώνιο: "Τα πράγματα είναι δύσκολα στο οικονομικό κομμάτι για τον Πανιώνιο. Στο αγωνιστικό δεν βλέπουμε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Το θέμα είναι να ξεφύγει από τα οικονομικά προβλήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK