Άργησε και πληρώνει τα διπλά για τον Οτσόα

Το φλερτ με τον Γκιγιέρμο Οτσόα έφτασε τις τρεις εβδομάδες με μεγάλο χαμένο τον ΠΑΟΚ, αφού ο Μεξικάνος κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να... διπλασιάσει το κασέ του! Τι γίνεται με Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ροντρίγκο Ρέι.

Mexico's goalkeeper Guillermo Ochoa eyes the ball during a World Cup soccer qualifying match between Mexico and the U.S. at Azteca Stadium in Mexico City, Sunday, June 11, 2017.(AP Photo/Rebecca Blackwell)
Guillermo Ochoa AP

Οι κινήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην Τούμπα δείχνουν πως στην υπόθεση γκολκίπερ ο Γκιγιέρμο Οτσόα είναι ο πρώτος στόχος, ενώ στο μέτωπο Βιεϊρίνια, η... νηνεμία δείχνει πως οι "ασπρόμαυροι" δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν να βήματα που απαιτούνται. Για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ τα "σπρώχνει" για τον Μεξικανό, όχι όμως και για τον Πορτογάλο;

Ο ΟΤΣΟΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ... ΔΙΠΛΑ

Πριν από τρεις εβδομάδες, οι εκπρόσωποι του Γκιγιέρμο Οτσόα έλεγαν πως το μίνιμουμ κασέ του είναι στις 650.000 ευρώ, αλλά οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες όσον αφορά τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, καθώς ξεκινούσαν από την τετραετία (!). Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα μίνιμουμ συνολικό ποσό στα 2,6 εκ. ευρώ.

Ο Μεξικανός γνώριζε πως το Κύπελλο Συνομοσπονδιών θα ήταν μια ευκαιρία διαφήμισης στην αγορά. Το Μεξικό έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τον Οτσόα να παίζει στα δυο από τα τρία παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στη διαδικασία διαπραγματεύσεων και οι ετήσιες αποδοχές του Μεξικανού έγιναν επταψήφιες, φτάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν και από δημοσιεύματα στο Μεξικό, στα 1,1 εκ. ευρώ ετησίως, με συμβόλαιο τριών ετών.

Η τιμή του σχεδόν διπλασιάστηκε, με τον ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα να έχει ασχοληθεί (από επίπεδο πρώτης πρότασης μέχρι και διαπραγμάτευσης) με άλλους τουλάχιστον τρεις τερματοφύλακες, για να φτάσει ο Ροντρίγκο Ρέι (26χρονος Αργεντινός) να ξεχωρίσει και ουσιαστικά να περιμένει τις τελικές επαφές για να πάρει αεροπλάνο για Ελλάδα.

ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ

Στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να κυνηγήσουν την περίπτωση Οτσόα, έχοντας βάλει και ένα φρένο. Οι ασπρόμαυροι αντιλαμβάνονται ότι θα πληρώσουν το κάτι παραπάνω λόγω της ελευθερίας του Μεξικανού αλλά και της εμπορικότητας του ονόματός του, αλλά δε θα... "ξηλωθούν" με αφορμή μια καλή πορεία στο κύπελλο συνομοσπονδιών.

" Αν ο Οτσόα δεν είχε παιχνίδια με το Μεξικό, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τον έχει... χθες στην Ελλάδα " , λένε όσοι ξέρουν από τέτοιες περιπτώσεις μεταγραφών. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΠΑΟΚ πιθανότατα θα ενεργοποιήσει τον Ροντρίγκο Ρέι, για τον οποίο τα χρήματα που θα δαπανηθούν είναι σχεδόν παρόμοια στο σύνολό τους, απλά διανέμονται διαφορετικά.

Η ΖΥΓΑΡΙΑ... ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Στην υπόθεση Βιεϊρίνια, οι ασπρόμαυροι έχουν κάνει τα βήματα που – πιστεύουν στην Τούμπα ότι – έπρεπε να γίνουν και πλέον περιμένουν να δουν τα βήματα που είναι διατεθειμένες να κάνουν οι άλλες δυο πλευρές. Από τη μια η Βόλφσμπουργκ και από την άλλη ο Πορτογάλος. Οι Γερμανοί θα πρέπει να δώσουν στον παίκτη 2,2 εκ. Ευρώ για την επόμενη χρονιά και αντ' αυτού ευελπιστούν όχι μόνο να τα κρατήσουν, αλλά και να βάλουν άλλα τόσα στο ταμείο τους, παραχωρώντας τον παίκτη.

Ο Βιεϊρίνια, που θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα, ισορροπεί ανάμεσα στην βάρκα της Βόλφσμπουργκ και αυτή του ΠΑΟΚ, τις οποίες έχει προσπαθήσει να φέρει κοντά, αλλά δεν βλέπει την ανταπόκριση που θα ήθελε ούτε από την Γερμανική πλευρά ( με μείωση οικονομικών απαιτήσεων) ούτε από την Ελληνική πλευρά ( με πίεση για αλλαγή δεδομένων).

AP Photo/Rebecca Blackwell

News 24/7

24MEDIA NETWORK