Η αλήθεια του Σέρχιο Κόκε

Τη δική του εκδοχή για όσα έχουν ακουστεί δίνει ο Σέρχιο Κόκε, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο θέμα της επιστροφής του στον Άρη. Κι όσα αναφέρει, ρίχνουν φως στην υπόθεση, αν και πάλι υπάρχουν ερωτηματικά.

Η αλήθεια του Σέρχιο Κόκε

Το ρεζουμέ αναφέρει πως χρωστά 600.000 ευρώ στον Άρη, ο ίδιος όμως, υποστηρίζει πως η συμφωνία ήταν να δώσει αυτό το μεγάλο πράγματι ποσό από τη στιγμή που ο ίδιος θα το πληρωνόταν στο MLS. Από την άλλη, είναι ήδη γνωστό από το ρεπορτάζ, πως στο τελευταίο έτος του στη Θεσσαλονίκη, η ΠΑΕ του χρωστούσε δόσεις συμβολαίου. Δεν εξηγεί, ωστόσο, ο Ισπανός, αν παραιτήθηκε αυτών των χρημάτων, όταν έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα στον Άρη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί: «Θέλω να δώσω τη δική μου εκδοχή των γεγονότων, που είναι η μοναδική και η πραγματική. Νομίζω ότι δεν μου αξίζουν όλα όσα λέγονται. Πρώτα απ' όλα, θα κάνω μια μικρή αναδρομή στη θητεία μου στον Άρη. Έφτασα στην ομάδα όταν είχε μόλις ανέβει από τη Β' Εθνική και καταφέραμε να βγούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τη δεύτερη χρονιά κάναμε σπουδαία πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Την τρίτη χρονιά ξαναβγήκαμε στην Ευρώπη, χωρίς να μπορέσουμε να μπούμε στους ομίλους. Τέταρτη χρονιά, νέος τελικός Κυπέλλου και νέα έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πέμπτη και τελευταία χρονιά μου ήταν υπέροχο αυτό που κάναμε, κερδίζοντας πολύ σημαντικές ομάδες στην Ευρώπη. Αυτό ήταν το πέρασμά μου από τον Άρη. Δεν τα κατάφερα μοναχός μου, φυσικά. Υπήρχε από πίσω μια ομάδα και ένα φίλαθλο κοινό που ήταν αξέχαστο. Και τώρα να πάω στα σημαντικά της υπόθεσης...

Βλέπω αυτά που γράφονται στον Τύπο και θέλω να πω την αλήθεια. Εγώ πάλεψα για να επιστρέψω στον Άρη και αυτά που γράφονται για χρήματα, θέλω να τα εξηγήσω. Λέγεται ότι οφείλω 600.000 ευρώ στον Άρη. Στις 15 Απριλίου 2011, ο Κόκε άφησε τον Άρη και πήγε στο Χιούστον.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχαν ανταλλάγματα για τον Άρη σ' αυτή τη μεταγραφική κίνηση, αλλά εγώ θέλησα να βοηθήσω τον σύλλογο προσφέροντας 600.000 ευρώ όταν θα με πλήρωνε το Χιούστον. Τελικά όμως το πέρασμά μου από εκεί κράτησε μόνο ένα μήνα (27 Απριλίου - 29 Μαΐου)... Πώς να πληρώσω αυτά που δεν εισέπραξα; Αυτή είναι η πραγματικότητα...

Και είναι επίσης πραγματικότητα ότι όταν άφησα τον Άρη στις 15 Απριλίου, είχα εισπράξει μόνο 200.000 ευρώ από τα χρήματα του συμβολαίου μου για εκείνη την σεζόν. Από το υπόλοιπο των 800.000 ευρώ του συμβολαίου αλλά και από τα συμβόλαια των δύο επόμενων ετών, δεν θέλησα τίποτα τίποτα τίποτα...

Και τώρα, φαίνεται σαν ο Κόκε να χρωστά λεφτά στον Άρη. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι αλήθεια. Τώρα με έκαναν να ταξιδέψω στην Ελλάδα για να ξαναπαίξω στον Άρη και λένε ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό, αλλά δεν είναι έτσι. Εγώ θα ερχόμουν με αποδοχές πολύ μικρότερες από αυτές που έχουν πολλοί από τους σημερινούς παίκτες της ομάδας.

Έδωσα τα πάντα για να επιστρέψω, αλλά υπάρχει κόσμος που δε με θέλει. Ελπίζω και εύχομαι τα λόγια μου να μην βλάψουν τον σύλλογο, θέλω μόνο να μην λερώνεται το όνομά μου. Ευχαριστώ όλους εσάς που πιστεύετε σ' εμένα και σας ορκίζομαι ότι λυπάμαι. Ποθούσα να ξαναφορέσω αυτή τη φανέλα...».

News 24/7

24MEDIA NETWORK