"Ψεύτης ο Στεφανίδης, κραχ μέχρι Νοέμβριο"

Απίστευτες εκφράσεις ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη και πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον του συλλόγου.

"Ψεύτης ο Στεφανίδης, κραχ μέχρι Νοέμβριο"

Θεσμικοί παράγοντες της "κίτρινης" οικογένειας, από το παρόν αλλά και το παρελθόν, προέβησαν σε αποκαλύψεις και επιτέθηκαν ο ένας στον άλλον, για ενέργειες ή παραλείψεις που οδήγησαν την ομάδα σε αυτό το "σταυροδρόμι".

Ιδού ορισμένες από τις τοποθετήσεις (του προέδρου της ΠΑΕ, Πάνου Στεφανίδη, μέσω επιστολής που απέστειλε στην ΚΜΑ).

Όμηρος Φωτιάδης (αντιπρόεδρος ΑΣ Άρης): "Κραχ τον Νοέμβριο"

"Η εικόνα από τις συσκέψεις που έχουμε κάνει με ΠΑΕ και Κ.Μ.Α. είναι η εξής: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη Β” εθνική. Σε ερωτήματα που του θέσαμε για προσφυγές κλπ, μας είπε ότι είναι πιθανό κατά 99%. Με τα χρήματα που έχει η ΠΑΕ, δεν τη βγάζει ούτε μέχρι το Νοέμβριο. Μας είπε ότι δε μπορεί να μαζέψει ούτε 500 χιλιάρικα. Του είπα ότι θέλουμε τον Αρη στη Β΄ εθνική με την προοπτική να ανεβούμε και όχι να παραμείνουμε. Λύσεις τραβεστί, Α.Φ.Μ. κλπ δεν τις θέλουμε.

Έχει σκάσει ο λαός του Άρη. Τα λαμόγια που κυβερνούσαν τον Άρη μέχρι τώρα, να πάρουν δρόμο. Μέχρι και πριν λίγα λεπτά δεχόμασταν απειλές. Θέλουμε ενότητα. Οχι άλλες μηνύσεις. Λύση να δοθεί σήμερα. Οποιος μπορεί να πει κάτι συγκεκριμένο, ας το δηλώσει τώρα. Καλείται να δώσει ο ΑΣ λύση, ο οποίος δε νομιμοποιείται να το κάνει".

Πάνος Στεφανίδης (πρόεδρος ΠΑΕ): "Δεν έχουμε στήριξη"

"Σας ενημερώνω ότι δεν μπορέσω να παραβρεθώ στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου μας καθώς υπήρχαν ήδη προγραμματισμένες υποχρεώσεις που δεν μπορούσαν να αναβληθούν καθώς η απόφαση για τη διεξαγωγή της συνέλευσης είναι πολύ πρόσφατη.

Σε ότι αφορά τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ Άρης δεν θέλω να σας κουράσω. Έγινε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Προσπαθήσαμε να φέρουμε την ηρεμία στον Σύλλογο, να κρατήσουμε τους παίκτες που θέλαμε στην ομάδα και να λύσουμε τη συνεργασία μας με όσους θα αποχωρούσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς να επιβαρυνθεί ο Σύλλογος με προσφυγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ όπως γινόταν κάθε χρόνο.

Παράλληλα, επιδιώξαμε να φέρουμε έσοδα στο Σύλλογο από χορηγίες, από πωλήσεις παικτών, από εμπορικές συμφωνίες και από πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας, ενώ παράλληλα στοχεύαμε στην δημιουργία μια ομάδας που θα πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα.

Δυστυχώς όμως η εξέλιξη των γεγονότων δεν μας επέτρεψε να κάνουμε πολλά απο όσα θέλαμε. Η συνεχής δικαστική διαμάχη και το ανοιχτό ενδεχόμενο της συμμετοχής στη γ εθνική (από τις 28 Μαΐου μέχρι και σήμερα) καθυστέρησε την πώληση του Διουδη αφού όλες οι ενδιαφερόμενες ομάδες περίμεναν μήπως πάμε στη γ εθνική και αποκτήσουν τον παίκτη ως ελεύθερο. Περαιτέρω, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ με τους τραπεζικούς της λογαριασμούς δεν επέτρεψαν την άμεση είσπραξη του ποσού προκειμένου να μπορέσουμε να στελεχώσουμε την ομάδα πιο γρήγορα και προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στην ομαλή χρηματοροή.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών δεν υπήρξε καμία σημαντική οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ. Λειτουργούσαμε και καλύπταμε τις ανάγκες της ομάδας είτε με προσωπικά χρήματα είτε με οικονομικές ενέσεις από φίλους της ομάδας και με αυτά καταφέραμε να φέρουμε στην ομάδα τον Καλαιτζίδη, να κρατήσουμε τους παίκτες που ήθελε, να αποκτήσουμε κάποιους από τους παίκτες που ζήτησε, να κάνουμε κανονικά την προετοιμασία μας στο Πράβετς, να αναμορφώσουμε σε μεγάλο βαθμό το Δασυγένειο και να δώσουμε κάποια χρήματα στο εξαθλιωμένο προσωπικό της εταιρίας.

Θα μπορούσαμε να επιτύχουμε κι άλλα πράγματα αν είχαμε εισπράξει το ποσό της μεταγραφής του Διούδη ή αν είχαμε κίνηση από τα εισιτήρια διαρκείας αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν πραγματοποιήθηκε δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα.

Σε ότι αφορά τις χορηγίες αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και σε αυτό συντέλεσε η μεγάλη αμφισβήτηση που υπήρχε προς τη διοίκηση μας από τον κόσμο. Παρόλα αυτά εξασφαλίσαμε χορηγίες ύψους 700.000 ευρώ περίπου (bet shop, macron,matis, football league) μαζί με κάποιες εμπορικές συμφωνίες των οποίων τα έσοδα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε, αλλά σίγουρα θα ήταν σημαντικά, ενώ είναι ακόμα ανοιχτό προς εκμετάλλευση μεγάλο μέρος του χορηγικού μας προγράμματος χωρίς να υπολογίζουμε στα έσοδα από διαρκείας και εισιτήρια αγώνων.

Ωστόσο, τα προβλήματα της καθημερινότητας, η συνεχής αναζήτηση χρήματος μας έχει κουράσει και έχει κουράσει και τον κόσμο, ο οποίος εξακολουθεί να μην πιστεύει κι αυτό γίνεται σαφές από τα διαρκείας που δόθηκαν. Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα όπως η εφορία και οι παλιοί παίκτες αλλά για εμάς σήμερα δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Είναι σαφές ότι η διοίκηση μας δεν έχει τη στήριξη του λαού το ΑΡΗ και χωρίς αυτή δεν πάς πουθενά. Αν συνεχίσουμε θα πρέπει να πάμε όλοι μαζί αλλά αυτό δείχνει απίθανο και δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα, ο ΑΡΗΣ όμως πρέπει να προχωρήσει. Θεωρούμε αδιανόητο να μην μπορούμε να ολοκληρώσουμε την στελέχωση της ομάδας για ένα ποσό που ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα είναι μικρό, αφού δεν έχουμε καθόλου έσοδα από τον κόσμο της ομάδας. Ενδεικτικά μόνο να σας αναφέρουμε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν κάθε καλοκαίρι έσοδα άνω των 400.000 ευρώ από τα διαρκείας ενώ εμείς είχαμε μόλις 30.000. Στόχος μας ήταν να εσοδεύουμε από τα διαρκείας έστω 100.000 ευρώ προκειμένου να στελεχώσουμε την ομάδα και να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας αλλά αυτό δεν έγινε και καταδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι σαφές ότι χωρίς την στήριξη του κόσμου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν δείχνει να μπορεί να αλλάξει. Η χρονιά με αυτές τις συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ η απουσία ενός μικρού ποσού δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση των υπόλοιπων μεταγραφών για τη στελέχωση του ρόστερ. Μπορεί τα τρέχοντα έξοδα της ΠΑΕ για την επόμενη χρονιά να είναι καλυμμένα αλλά τα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν και έλλειψη ενότητας θα μας δημιουργήσουν τεράστια και ίσως ανυπέρβλητα προβλήματα.

Θα σεβαστούμε όποια απόφαση λάβετε στη σημερινή συνέλευση, αρκεί να μην δημιουργεί πρόβλημα σε εμάς και τις οικογένειες μας, όπως σας έχουμε ενημερώσει στις κατ ιδίαν συζητήσεις μας. Αν αποφασιστεί η συμμετοχή της ομάδας στην γ εθνική, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα υπάρχει ήδη έτοιμο σχήμα που θα καθορίσει τις εξελίξεις από αυτούς που εξ αρχής ήθελαν την συμμετοχή της ομάδας στη γ εθνική και δήλωναν έτοιμοι γι αυτό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους στήριξαν την μέχρι τώρα προσπάθεια είτε αυτοί είναι θεσμικοί φορείς είτε απλοί φίλοι της ομάδας.

Τέλος, θα ήθελα να επαναλάβω ότι η σημερινή μου απουσία δεν είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού απέναντι στο θεσμό και οφείλεται σε καθαρά προσωπικό μου θέμα ενώ δηλώνω και πάλι ότι θα σεβαστώ κάθε απόφαση του μεγαλομετόχου που μας όρισε στη διοίκηση της ΠΑΕ.

Αναμένουμε τις αποφάσεις σας".

Άγγελος Μισιρλής (πρόεδρος ΚΜΑ): "Λίγος και ψεύτης ο Στεφανίδης"

"Συναντήσεις έγιναν παρά πολλές. Ακόμα και με τους οργανωμένους. Είμαι από αυτούς που στήριξα την Β΄Εθνική. Αυτοί που δημιούργησαν τα χρέη βγαίνουν στα ραδιόφωνο και μιλούν για πτώση του Άρη για... πέντε εκατομμύρια.

Ο Άρης για αυτούς ήταν μία διαφήμιση. Ο κ. Στεφανίδης είχε την φιλοδοξία να διοικήσει και η ΚΜΑ τον στήριξε. Δυστυχώς απέτυχε. Και μάλιστα οικτρά... Στηρίχθηκε από την Κ.Μ.Α., αλλά δεν ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη. Και απόψε δεν είναι εδώ, για να εξηγήσει τα πεπραγμένα του. Είμαστε υπέρμαχοι της Β΄Εθνικής. Το έγκλημα είναι ένα. Παραμένοντας στη Β΄Εθνική θα άρχιζαν οι προσφυγές και η ομάδα θα έπεφτε στη Γ΄ υπερχρεωμένη.

O Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος έκανε επίσης καταστροφικό έργο, ήρθε σε Γ.Σ. και απολογήθηκε. Καλώ όλου σας, απόψε, να πορευθούμε όλοι μαζί, αφήνοντας πίσω το παρελθόν, ανεξάρτητα από την κατηγορία, που θα παίξει ο Άρης. Οι στιγμές είναι τραγικές".

Super 3 και CLUB-1914: "Προτείνουμε εκκαθάριση της εταιρίας"

"Θέλουμε να τοποθετηθούμε ως Σούπερ 3 και 1914. Ο Στεφανίδης είχε τον χρόνο να φέρει αυτά που είπε, αλλά δεν έφερε απολύτως τίποτα. Περιμέναμε να δούμε πως θα καταφέρει η ομάδα να παίξει στη Β` Εθνική. Η Γ` είναι ξεφτίλα για τον σύλλογο, αλλά από τη στιγμή που δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος με εχέγγυα, εμείς από την πλευρά μας σήμερα είμαστε αναγκασμένοι απο την μεγάλη ιστορία του σωματείου, να εκφράσουμε τη θέση μας και την άποψη μας. Σίγουρα με συζητήσεις που έγιναν με τους φορείς, αναζητήθηκε μέχει εσχάτων μήπως μπορέσει η ομάδα να παίξει στη Β` Είτε μέσω 106 ή με ισχυρό επενδυτή, ώστε να καταβάλει τα χρήματα για το άρθρο και με ένα ανταγωνιστικό μπάτζετ να πρωταγωνιστήσει στη Β` Εθνική. Είναι τρομερή ξεφτίλα για τον ΑΡΗ να υπάρχουν ακόμα ίντριγκες, κόμματα, μηχανισμοί. Με λίγα λόγια, συμφέροντα, που να θέλουν να κρατήσουν την ομάδα δέσμια αιωνίως. Επειδή δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κοροϊδία, δεν ήρθαμε να επιβάλλουμε άποψη.

Είμαστε εδώ έχοντας πλήρη επίγνωση το τελευταίο διάστημα και πολύ μεγάλη ψυχραιμία για το πως πρέπει να κινηθεί το σωματείο. Δεν θα αποφασίσει φυσικά ο κόσμος.

Ακούσαμε από νομικούς για Β' και Γ' Εθνική. Πως για το θέμα τις εκκαθάρισης θα υπάρχουν εμπόδια. Το ερώτημα που κάναμε σε αυτό το σημείο είναι το εξής. Επειδή οι δικαστές εδώ ζουν και παρακολουθούν τα πράγματα, ρωτήσαμε πως το δικαστήριο θα εμπιστευτεί αυτούς τους απατεώνες; Να μας πει ο Σκόρδας που πήγε το ΦΠΑ του Παπαδόπουλου, 690 χιλιάδες ευρώ. Αθανασιάδης και Ζαμπέτας πλήρωναν την εφορία του Σκόρδα και δεν το έλεγαν. Ο Ζαμπέτας μας είπε πως αν η ομάδα περνούσε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Να μας πουν τι έγινε με τα συμβόλαια των Γκαρσία και Κόκε. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Αισθάνεται απογοήτευση. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να κάνει αυτή την ομάδα να συμπεριφέρεται σαν μεγάλη ομάδα και όχι σαν χωριό. Ολοι αυτοί ήθελαν ο Άρης να χρωστάει.

Φτάσαμε σήμερα σε μία συνέλευση η οποία θα πρέπει να πάρει μία απόφαση για το μέλλον της ομάδας. Τα γράμματα τα είδαμε όλοι. Η ομάδα καίγεται. Πρέπει να τρέξει τις ημερομηνίες. Ακούμε για βοήθεια της Πολιτείας εφόσον επιλέξουμε τον δρόμο της εκκαθάρισης. Για να το κάνει όμως, πρέπει να ξέρει πως ο Άρης έχει πάρει μία απόφαση. Δεν θα σε βοηθήσει κανένας, αν δεν βοηθήσεις τον εαυτό σου πρώτα. Ο πρόεδρος επέλεξε να μην είναι σήμερα εδώ με μία επιστολή. Είναι ξεφτίλα γιατί ρίχνει πάλι το μπαλάκι στον κόσμο, ο οποίος μάτωσε όλα αυτά τα χρόνια. Τα λεφτά του κόσμου δεν τα σεβάστηκε κανένας. Εχουν εξαφανιστεί και το παίζουν μπρούκλιδες.

Σας ζητάμε να ψηφίσετε αυτό που λέει η καρδιά σας. Η λύση δεν είναι Β` ή Γ`, αλλά Γ` ή ΑΦΜ. Β` Εθνική δεν υπάρχει. Γ` ή ΑΡΗΣ τράβελος! ΑΦΜ δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση. Προτιμούμε να πάμε να δούμε την ομάδα στα ερασιτεχνικά. Στον Ηρακλή το ψήφισαν 300 άτομα και γελάει ο κόσμος όλος. Προτείνουμε εκκαθάριση της εταιρίας. Ευχαριστώ”.

Διαβάστε ακόμη

Διοίκηση δύο ημερών και... μεταγραφή στον Άρη

Οριστικό: στην Γ' Εθνική ο Άρης

News 24/7

24MEDIA NETWORK