«Όχι» της ΕΠΟ στην αναβολή της πρεμιέρας

Κάθετα αρνητική είναι η ΕΠΟ στο ενδεχόμενο αναβολής της 1ης αγωνιστικής της Super League, όπως προέκυψε στη σημερινή (17/7) συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.
Η εν λόγω θέση της ομοσπονδίας, αποκτά ιδιαίτερο σημασία, μιας και εκφραστής του αιτήματος της λίγκας για αναβολή, ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης (μαζί του συμφωνούσε κατά κύριο λόγο και ο Ολυμπιακός).

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μετέφερε στο δ.σ. την άποψη του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη τη διεξαγωγή δύο αγωνιστικών μέσα στον Αύγουστο, ώστε οι διεθνείς να έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους.

Ο πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκος Θανόπουλος, ζήτησε από την πλευρά του να επανεξεταστεί το θέμα έπειτα από την κλήρωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων στις 7 Αυγούστου. Κι αυτό διότι ανάλογα με το ποια ημέρα θα κληθεί να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (Τρίτη 25 ή Τετάρτη 26/8), ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα με τη διεξαγωγή του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στην πρεμιέρα.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βασίλης Τεροβίτσας που συμμετείχε στο δ.σ., πρότεινε στην ΕΠΟ μείωση του αριθμού διαιτητών και βοηθών, στους πίνακες όλων των κατηγοριών. Στη Super League, είτε θα είναι 24 οι διαιτητές (όπως ίσχυε μέχρι τώρα), είτε θα μειωθούν στους 22 (όσοι είναι αυτή τη στιγμή έπειτα από τις αποχωρήσεις Βασσάρα και Γερμανάκου).

Αναλυτικά οι αποφάσεις του δ.σ. της ΕΠΟ:

1. Κατόπιν εγγράφου της Super League με θέμα την έναρξη του πρωταθλήματος 2009-2010, επαναβεβαιώθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας η θέση της τήρησης του καθορισμένου αγωνιστικού προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο η διοργάνωση θα αρχίσει στις 22 Αυγούστου 2009.

2. Εκχωρήθηκαν στην εταιρεία SPORTFIVE τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013.

3. Παραχωρήθηκε στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων η διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων για το πρωτάθλημα Δ Εθνικής 2009-2010.

4. Ορίστηκαν τέσσερις φιλικοί αγώνες της Εθνικής Παίδων ως εξής: 18 και 20/11/2009: Ελλάδα-Βουλγαρία στην Κομοτηνή. 16 και 18/12/2009: Ελλάδα-Σερβία στην Καβάλα.