Πολλά τα κενά στην σύμβαση του προπονητικού

Αλλαγές, ερωτηματικά και ασάφειες, περιλαμβάνει η σύμβαση του νέου προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ στα Σπάτα, που πρόκειται να περάσει απο την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, την Παρασκευή με την ψήφο και του Πέτρου Παππά (38%) που πέρσι είχε διαφωνήσει ανοιχτά με τους συμφωνηθέντες όρους.

Προς το τέλος του οδεύει το σίριαλ με την σύμβαση για το νέο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, μεταξύ της ΠΑΕ και της Μεσογαία Α.Ε, καθώς για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η Γ.Σ της εταιρίας έχοντάς τη ως κεντρικό θέμα. Την Πέμπτη μάλιστα, είδαν το φως της δημοσιότητας (στο aek365) κάποια σημαντικά κομμάτια της, τα οποία όμως εμπεριέχουν αλλαγές, με βάση τα όσα όλοι γνώριζαν, δημιουργεί ερωτηματικά για κάποια βασικά θέματα, όπως είναι τα στρέμματα που περισσεύουν από το έργο, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει ασάφειες σε σημαντικούς τομείς, όπως αυτό των χορηγιών.

Αρχικά, η σύμβαση αναφέρει πως η τιμή αγοράς του προπονητικού κέντρου δεν θα οριστεί στην παρούσα φάση, αλλά 11 χρόνια και 3 μήνες μετά την υπογραφή της (πιθανότατα δηλαδή τον Αύγουστο του 2021), υπολογίζοντας τα εξής 3 κριτήρια:

1) την εμπορική αξία του έργου εκείνη την εποχή (χωρίς όμως να συνεκτιμάται ο ρόλος της ΑΕΚ στην αναβάθμιση της περιοχής)

2) το κόστος χρηματοδότησης (αγορά έκτασης και κατασκευή κτιρίων και γηπέδων)

3) υπολογισμός των μέχρι τότε μισθωμάτων.

Το γεγονός οτι τα χρήματα που θα έχει καταβάλει μέχρι τότε η ΠΑΕ ΑΕΚ (600.000 για τα 2 γήπεδα και 720.000 όταν θα ολοκληρωθεί και το τρίτο) δεν θα αφαιρεθούν εξ ολοκλήρου, αλλά απλά θα υπολογιστούν προκειμένου να υπάρχει μία απλή μείωση, φυσικά και δεν είναι θετικό στοιχείο. Στους επόμενους 2 μήνες οι "κιτρινόμαυροι" θα πρέπει να έχουν απαντήσει θετικά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση χάνουν το δικαίωμα αγοράς.Το έργο, θα είναι συνολική έκτασης 30 στρεμμάτων, καθώς περιλαμβάνεται και ένα 3ο γήπεδο (σε αντίθεση με τα όσα είχαν ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2008 για 4-5 γήπεδα), όμως πουθενά δεν γίνεται αναφορά τί μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα 40 στρέμματα. Επίσης ασάφεια υπάρχει και σχετικά με τις χορηγίες, καθώς δεν ξεκαθαρίζει ποιος θα τις "καρπώνεται", την ώρα μάλιστα που η ΠΑΕ θα καλείται να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα.

Μεγάλα ερωτηματικά πάντως δημιουργεί η αύξηση της ρήτρας, που απο τα 2,85 εκατομμύρια έφτασε στα 3,9. Τα 3 εκ. για τη πρώτη φάση του έργου, οι 300.000 για το 3ο γήπεδο, άλλες για την κερκίδα των 258 ατόμων και ακόμη 300.000 για το έξτρα κτήριο. Τέλος με την υπογραφή της σύμβασης η Ένωση καλείται να πληρώσει 135.000 ευρώ, ως εγγύηση.Τέλος, στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο Σταύρος Αδαμίδης με εκπροσώπους της BDO αποφασίστηκε στις αρχές Μαίου να ξεκινήσει ο διαχειριστικός έλεγχος για το διάστημα απο το 2004 μέχρι και το 2009.