Κακά τα ψέματα, πριν τη σέντρα του ματς πολλοί είχαν ως μεγάλο φαβορί τον Ολυμπιακό (το ίδιο υπήρχε και στο μυαλό του υπογράφοντος). Κάτι η ετοιμότητα και η μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού, κάτι τα προβλήματα και οι λύσεις της τελευταίας στιγμής του Ηρακλή, έδιναν -θεωρητικά πάντα- ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Γηραιός στάθηκε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος του αγώνα, εγκλώβισε τα ατού των ερυθρολεύκων και πίεσε για να πάρει το προβάδισμα και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Υπήρχαν, βέβαια, στιγμές που η άμυνα αδράνησε και ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όπως υπήρχαν στιγμές που οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική φάση.
Ουσιαστικά, το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού εντοπιζόταν στο γεγονός πως δεν υπήρχε ένας οργανωτής, κάποιος που θα έδινε βοήθεια στον προωθημένο Μήτρογλου. Αυτή τη δουλειά την έκανε ο εξαιρετικός Φετφατζίδης, ο οποίος ήταν το Α και το Ω των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος, την ίδια ώρα που ο Πίτου Γκαρσία προσπαθούσε να πάρει πάνω του το ματς και να γίνει ο πρωταγωνιστής του.
* Το παιχνίδι άρχισε με ένα τέταρτο καθυστέρηση μετά από απόφαση του ΠΣΑΠ λόγω των κρουσμάτων βίας στα γήπεδα. Πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Παναγιώτη Μπαχράμη.
6o λεπτό: Ευκαιρία για τον Ηρακλή! Ο Κάτσικας έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Χολέμπας έδιωξε πάνω στη γραμμή.
18o λεπτό: Καλό σουτ του Πίτου Γκαρσία, η μπάλα λίγο άουτ.
21ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Μετά από πάσα του Ντουντού, ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, ο οποίος έδιωξε το πλασέ του Ισπανού.
24ο λεπτό: Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φουστέρ βγάζει μόνο του τον Μήτρογλου με τον Ελευθερόπουλο να τον προλαβαίνει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Φετφατζίδης σούταρε άουτ.
35ο λεπτό: Μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Αραμπατζή από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
49ο λεπτό: Εντυπωσιακή επέμβαση του Ελευθερόπουλου σε σουτ του Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή!
54ο λεπτό: Απίστευτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Τοροσίδης έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου, ο οποίος σε κενή εστία κατόρθωσε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να στείλει την μπάλα άουτ.
59ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Θαυμάσιο πλασαριστό σουτ του Μήτρογλου από τη γωνία της περιοχής, 0-1 για τον Ολυμπιακό.
63ο λεπτό: Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Φετφατζίδη να πλασάρει ελάχιστα άουτ.
79ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι, ο Μάρα ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1!
87ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Ηρακλής κάνει το 2-1! Ο Σολτάνι κλέβει την μπάλα από Μοντέστο, αποφεύγει και τον Αβραάμ και στρώνει στον Βέλλιο ο οποίος πλάσαρε εύστοχα!
89ο λεπτό: Ευκαιρία για το 3-1! Ο Νικοπολίδης νίκησε τον Σολτάνι σε κοντινό πλασέ.
Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 20 λεπτά οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς με 2 ή και 3 γκολ, αν ήταν πιο προσεκτικοί στις τελικές προσπάθειες. Για παράδειγμα, αυτό που χάνει ο Μήτρογλου στο 54ο λεπτό θα το δείτε στο youtube στα bloopers του ποδοσφαίρου. Βέβαια, ο Μήτρογλου διόρθωσε το λάθος του λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 59ο λεπτό όταν έβαλε ένα γκολ μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας από το πολύ απλό που έχασε νωρίτερα.
Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους Πειραιώτες, οι οποίοι πίεσαν όσο δεν πάει τον Γηραιό, δημιούργησαν φάσεις και αν ήταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς για να μην τραβάνε τα μαλλιά τους στο τελευταίο σφύριγμα για τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω.
Βλέπετε, ο “τελειωμένος” Ηρακλής που βλέπαμε στον αγωνιστικό χώρο, αναγεννήθηκε και βγήκε μπροστά στο τελευταίο τέταρτο προσπαθώντας να “κλέψει” το ματς. Σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν να βολεύονται με το 0-1, νομίζοντας ότι είναι ικανό να τους δώσει τη νίκη.
Ετσι, στο 79ο λεπτό ο Μάρα ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι (όπως είχε κάνει την περασμένη σεζόν στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Καρίμ Σολτάνι, ο οποίος (μόνο ο Ουζουνίδης ξέρει) δεν ξεκίνησε βασικός. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός σαν σεληνιασμένος έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα και έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής δίνοντας έτοιμο γκολ στον Βέλλιο στο 87ο λεπτό για να γίνει η μεγάλη και απρόσμενη -βάσει εξέλιξης του ματς- ανατροπή για τον Γηραιό.
Oσον αφορά τον Ολυμπιακό, έψαχνε να βρει από που του ήρθε. Είχε το ματς στα χέρια του, θα μπορούσε να το πάρει και πιο άνετα και τελικά βρέθηκε να φεύγει από το Καυτανζόγλειο χωρίς βαθμό.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ο Ολυμπιακός δεν έβαλε αυτά που έπρεπε να βάλει, έδωσε δικαίωμα στον Ηρακλή να ελπίζει και στο τέλος άπαντες θυμήθηκαν την περίφημη και “πολυφορεμένη” ατάκα του Οσιμ για την “πόρνη μπάλα”. Ο Γηραιός το πίστεψε έως τέλους και παρά τα προγνωστικά, πήρε μια σπουδαία νίκη.
Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Η αντίδραση του Ολυμπιακού στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης. Πολλοί πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε, ότι ο Ηρακλής δεν έχει δυνάμεις ούτε να ισοφαρίσει και ότι η νίκη “κλείδωσε”. Σε αυτό προσθέστε και τα αμυντικά λάθη, ειδικά στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.
MVP:
Ο Καρίμ Σουλτάνι ξέρει πολλά κιλά μπάλα και όταν είναι απόλυτα έτοιμος θα κάνει ζημιές. Μπήκε αλλαγή και άλλαξε τον ρου του αγώνα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: Χ.ΜΠΑΛΤΑΣ, Μ.ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ: