Άρχισε η μάχη: Έτοιμος για μπρα ντε φερ με την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο ο Κοντονής

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατέστησε σαφές ότι η Πολιτεία δεν θα διστάσει ακόμα και να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο, προκειμένου να προβεί σε ριζικές αλλαγές και κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού.

Άρχισε η μάχη: Έτοιμος για μπρα ντε φερ με την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο ο Κοντονής

Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη ο υφυπουργός Αθλητισμού διαμήνυσε ότι η Πολιτεία και μόνο αυτή διασφαλίζει την αξιοπιστία αλλά και φροντίζει για την ασφάλεια των ανθρώπων της.

Ηταν κάτι που προφανώς έπρεπε να τονιστεί διότι ο κ. Γκιρτζίκης έκανε πολλές φορές λόγο για το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου το οποίο όμως λειτουργεί κάποιες στιγμές ως άλλοθι για τη μη προώθηση αλλαγών.

Με την αποστροφή περί ευθύνης της πολιτείας ο Κοντονής θέλησε να καταστήσει σαφές ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να βάλει εμπόδια στη βούληση της κυβέρνησης για κάθαρση και ριζικές αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου καλυπτόμενη πίσω από το αυτοδιοίκητο.

Από την πλευρά της βέβαια η ΕΠΟ δεν θα διαστάσει να απευθυνθεί ακόμα και στη FIFA αν νιώσει ότι θίγεται το αυτοδιοίκητο, τουλάχιστον όπως η ίδια το αντιλαμβάνεται. Οπως και να έχει, μία μεγάλη μάχη έχει ήδη αρχίσει!

Αναστολή προτείνει στον Τσίπρα ο Κοντονής

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν τελικά το μεσημέρι στις 14:40 στη Βουλή, λόγω της έκτακτης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άρχισε στις 11:00.

Στο μεταξύ ο Σταύρος Κοντονής θα διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο, τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, απαιτώντας από όλους προτάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Τονίζεται πως ο υφυπουργός αθλητισμού είναι αποφασισμένος για αναστολή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι να βρεθεί λύση στο θέμα της βίας και η τελική απόφαση θα παρθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφού πρώτα ακούσει τις απόψεις του στη συνέχεια αναμένεται να λάβει την απόφασή του.

Το σίγουρο είναι πως η νέα κυβέρνηση θέλει να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό το χάος, κάτι βέβαια που τόνισε και ο ίδιος ο Κοντονής πριν συμβούν τα όσα τραγικά έγιναν στη Λίγκα το απόγευμα της Τρίτης. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο υφυπουργός αθλητισμού δήλωσε χαρακτηριστικά: " Τονίζουμε όμως, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε ακραίες επιθέσεις, που φτάνουν μέχρι του σημείου να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, κυρίως εις βάρος εργαζομένων, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, παρά το γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και οι κανονισμοί διεξαγωγής πρωταθλημάτων εντάσσουν τη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης αποκλειστικά στο πλαίσιο των διοργανωτριών αρχών για όσα διαδραματίζονται επί μονίμου βάσεως στους αθλητικούς χώρους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες".

Έγινε η πρώτη συνάντηση

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Τρίτης έγινε μία πρώτη συζήτηση εφ όλης της ύλης του Κοντονή με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της κρίσιμης συνάντησής τους την Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε εκτενώς και ανανέωσαν το ραντεβού τους όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Κοντονής: "Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα"

Αναστολή προτείνει στον Τσίπρα ο Κοντονής

News 24/7

24MEDIA NETWORK