Επιστολή σε υψηλούς τόνους από τον Αστέρα στην ΕΠΟ

Με επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κατάσταση του γηπέδου του Αιγινιακού στο οποίο αγωνίστηκαν την Πέμπτη οι Αρκάδες.

Επιστολή σε υψηλούς τόνους από τον Αστέρα στην ΕΠΟ

Αναλυτικά το κείμενο

"Αξιότιμοι κύριοι,

όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 κατατέθηκε στην ΕΠΟ πρόταση προκειμένου τα γήπεδα διεξαγωγής αγώνων Κυπέλλου να πληρούν ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ εγκαταστάσεων ανάλογες με αυτές των γηπέδων της Super League. Η πρόταση αυτή έγινε ΑΠΟΔΕΚΤΗ από την ΕΠΟ και προβλέφθηκε στο σχετικό κανονισμό.

Κατά την περίοδο 2014-2015 η ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αγωνίστηκε για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου στο γήπεδο του Αιγινιακού (Αιγίνιο), σε έναν ΑΘΛΙΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ αγωνιστικό χώρο, ενώ για τις συνθήκες σε αποδυτήρια και στους άλλους χώρους της εγκατάστασης καλύτερα ας μην ανοίξουμε τη συζήτηση. Στο τέλος της αναμέτρησης, τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού. Πιο συγκεκριμένα, οι Jeronimo Barrales, Richie Kitoko και Τάσος Τσοκάνης έμειναν εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετό χρονικό διάστημα, με συνέπεια ο ΑΣΤΕΡΑΣ να χάσει αρκετή από τη δυναμική του, τόσο σε παιχνίδια πρωταθλήματος όσο και σε αυτά της Ευρώπης.

Την ίδια σεζόν, για την 3η αγωνιστική ο ΑΣΤΕΡΑΣ κλήθηκε ν' αγωνιστεί σε ακόμη ένα χωράφι (εκτός εισαγωγικών). Αυτή τη φορά ήταν το γήπεδο Αλκαζάρ στη Λάρισα, εναντίον της ομάδας του Τυρνάβου, όπου ο αγωνιστικός χώρος μόνο για βοσκή προβάτων προσφερόταν. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ήταν ο ποδοσφαιριστής Ederson Tormena, ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του ΑΣΤΕΡΑ, ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ. Από τον ίδιο αγώνα, αποκόμισαν μικρότερους τραυματισμούς, οι Εμμανουήλ Γογονάς και Τάσος Παπαχρήστος.

Και μετά από όλα αυτά, φτάσαμε στην Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, όπου ΚΑΙ ΠΑΛΙ η Επιτροπή Κυπέλλου… έκανε το θαύμα της και έστειλε την ομάδα μας να αγωνιστεί στο γήπεδο της Επισκοπής στο Ρέθυμνο (ΔΑΚ Γάλλου). Η εικόνα του αγωνιστικού χώρου δεν αφήνει πολλά περιθώρια σχολιασμού. Επρόκειτο για ένα ΑΚΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΕΡΕΝ, το οποίο μόνο για ποδοσφαιρικό αγώνα δεν προσφερόταν. Αποτέλεσμα αυτού του αγωνιστικού χώρου ήταν να παιχθεί άθλιο ποδόσφαιρο και όπως ήταν αναμενόμενο, να αποκομίσουν τραυματισμούς οι ποδοσφαιριστές μας Ελίνι Δημούτσος, Moukam Mekontso, Richie Kitoko και Τάσος Τσοκάνης.

Με πλήρη συναίσθηση και ευθύνη των όσων αναφέρουμε στην επιστολή και απευθυνόμενοι προς την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση που προκύπτει από τους κανονισμούς για την ΤΗΡΗΣΗ όλων των προδιαγραφών σχετικά με τους αγωνιστικούς χώρους, προκειμένου να ΜΗΝ διεξάγονται αγώνες σε τέτοια χωράφια καθότι ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος για ΟΛΟΥΣ τους ποδοσφαιριστές, ΟΛΩΝ των ομάδων.

Αποτελεί βασική υποχρέωσή σας να σέβεστε τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, το κύρος των αγώνων, την ποιότητα του θεάματος όπως επίσης ΚΑΙ τις επενδύσεις που έχουν κάνει οι ομάδες της Super League. Όπως καλά γνωρίζετε, οι ομάδες της Super League ξοδεύουν τεράστια ποσά για την ποιότητα των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων τους. Αυτό συμβαίνει τόσο για την προστασία των ποδοσφαιριστών από τραυματισμούς, όσο και για την ποιότητα του θεάματος.

Σας καλούμε, λοιπόν, από εδώ και στο εξής, να κάνετε σωστά τη δουλειά σας και να ελέγχετε τα γήπεδα στα οποία ορίζετε να γίνονται οι αγώνες Κυπέλλου, ώστε ΝΑ ΜΗΝ κληθούμε ξανά να αγωνιστούμε σε ΧΩΡΑΦΙΑ.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επιφυλάσσεται να καταθέσει μηνύσεις κατά των υπευθύνων της Επιτροπής Κυπέλλου, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους αναφορικά με την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων στους οποίους ορίζει να τελεσθούν οι αγώνες. Σας εφιστούμε την προσοχή όπως μεριμνήσετε από τούδε και στο εξής, οι αγωνιστικοί χώροι των επόμενων αγώνων του Κυπέλλου που θα δώσει η ομάδα μας, να τηρούν τα στάνταρ της Super League προκειμένου να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Σε αντίθεση περίπτωση, επιφυλασσόμαστε υπέρ παντός νομίμου δικαιώματος μας.

ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK