ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 2-3 (VIDEOS)

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με 5 γκολ, ο Αστέρας Τρίπολης δραπέτευσε με το διπλό (3-2) από την έδρα του ΟΦΗ, ο οποίος πέταξε στα σκουπίδια τη νίκη στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 2-3 (VIDEOS)
INTIME

Εικόνα αγώνα:

Χωρίς να χάσει το κουράγιο της από την απώλεια του αρχηγού της Ουσέρο στο ημίχρονο, αλλά και τις πολλές απουσίες που μετράει. Και κυρίως χωρίς να τα "χάσει" όταν ο ΟΦΗ ισοφάρισε 1-1 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με συμπαραστάτη τον διαιτητή Τοπούζη. Η ομάδα της Πελοποννήσου είχε απάντηση σε όλα και έφτασε σε μία νίκη πολύ καθοριστική για τη συνέχεια.

Ο Αστέρας έβγαλε πολλή ενέργεια στο παιχνίδι του από το ξεκίνημα. Με τον Γιαννιώτα να είναι πολύ δραστήριος η ομάδα του Στάικου Βεργέτη και "πάτησε" περιοχή και βρήκε πολύ νωρίς το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο κορυφαίος του Αστέρα κέρδισε καθαρό πέναλτι από τον Μιλιάζες (τον έσπρωξε και με τα δύο χέρια) στο 10ο λεπτό και ο Ουσέρο δεν λάθεψε στην εκτέλεση. Το γρήγορο 0-1 στην ουσία ήταν για τους φιλοξενούμενους η επιβεβαίωση ότι η "βαριά" ήττα στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" δεν τους είχε επηρεάσει.

Από το 20' μάλιστα, στη διπλή χαμένη ευκαιρία πρώτα με τον Τσοκάνη και στη συνέχεια με τον Γιαννιώτα (που "χόρευε" τον Μιλιάζες, θα μπορούσαν να έχουν βάλει ακόμη πιο στέρεες βάσεις νίκης στο "Γεντί Κουλέ" ή αργότερα στη φανταστική ενέργεια που κατέληξε στο σουτ του Μπαράλες, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Αστέρας, που στην ουσία κινδύνεψε μόλις μία φορά από τον Πετρόπουλο στο 14', ήταν η ομάδα που έβαζε ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, καλή κυκλοφορία και παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο, διατήρησε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και χωρίς τον τραυματία Ουσέρο πλέον στον αγωνιστικό χώρο, ο ΟΦΗ μπήκε στο παιχνίδι. Ο Μιλιάζες στο 53` με φανταστική εκτέλεση ισοφάρισε το σκορ. Αυτό ήταν... Λες και τον Αστέρα τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα!

Δείχνοντας χαρακτήρα μέσα σε τέσσερα λεπτά "καθάρισε" τον αγώνα. Αρχικά στο 58` με σκόρερ τον Μάσα από ασίστ (ακόμη μία φέτος) του Ρόλε. Στο 62` με εκπληκτική κεφαλιά του Τσοκάνη μετά από σέντρα του Μουνάφο.

Το μόνο λάθος που έκανε ο Αστέρας ήταν ότι δεν πέτυχε ένα τέταρτο γκολ, στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Ετσι, έδωσε στον ΟΦΗ προσωρινά το δικαίωμα να πιστέψει στην ανατροπή μειώνοντας σε 3-2 με γκολ του Μερεμπασβίλι στο 88`.

MVP:

Ο Μουνάφο έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Κράτησε τη θέση του και μοίρασε έξυπνα τη μπάλα. Από κοντά και ο Μάσα.

Αδύναμος κρίκος:

Σε κακή μέρα η άμυνα του ΟΦΗ. Τα... έκαναν μούσκεμα Τριποτσέρης και Αντελέγε.

Σχόλιο:

Ο ΟΦΗ προβληματίζει και αποδείχθηκε ότι το διπλό επί του Παναθηναϊκού ήταν μια... καλή παρένθεση. Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη, έχει χαρακτήρα. Οποιαδήποτε ομάδα μια ήττα με 5-1 θα την επηρέαζε. Οι Αρκάδες άφησαν αμέσως στην άκρη το Europa League και επικεντρώθηκαν στην Ελλάδα παίρνοντας ένα σπουδαίο διπλό από μια δύσκολη έδρα.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Μιγιάζες, Φερνάντες, Μακρής, Ραζάκ (Απόνιο 72'), Μερεμπασβίλι, Τζορτζ, Πετρόπουλος (Σίσιτς 63').

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Μουνάφο, Μάσα, Ουσέρο (Κυριακόπουλος 46'), Μπαράλες, Ρόλε (Μπακασέτας 81'), Γιαννιώτας (Φερνάντες 63').

News 24/7

24MEDIA NETWORK