Πιπίνης: "Νίκη και με τον Παναθηναϊκό"

Στη δεύτερη του χρονιά στον Αστέρα, ο Χρήστος Πιπίνης έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, αλλά και τα κολακευτικά σχόλια όλων των φίλων του Αστέρα.

Πιπίνης: "Νίκη και με τον Παναθηναϊκό"

Ο Χρήστος Πιπίνης γεννήθηκε στις 1 Νοεμβρίου 1984 και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί στον Ακράτητο (2002-2006), τη Βέροια (2006-2007), τον Πανσερραικό (2007-2009) και το Θρασύβουλο (2009-2010), αλλά όπως και ο ίδιος θεωρεί "τα καλύτερα του χρόνια" είναι τα δύο τελευταία που φοράει το Νο3 του Αστέρα, καθώς συνοδεύτηκαν από μεγάλες και ιστορικές επιτυχίες της ομάδας σε συνδυασμό πάντα με τις καλές προσωπικές του εμφανίσεις.

Συνολικά, ο Πιπίνης μετράει 180 παιχνίδια στις εθνικές κατηγορίες σε συλλογικό επίπεδο, ενώ έχει φορέσει είκοσι φορές τη φανέλα με το εθνόσημο παίζοντας στις εθνικές ομάδες νέων και ελπίδων, αλλά και στη μεσογειακή ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Πιπίνη

Ποιος ήταν αυτός που σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο; "Ο μεγαλύτερος μου αδερφός έπαιζε μπάλα και ήταν η αιτία για να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Ακράτητου και στη συνέχεια έφτασα μέχρι την ανδρική ομάδα, στην οποία έκανα τις πρώτες μου συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες."

Ποια θεωρείς καλύτερη στιγμή της καριέρας σου; "Πιστεύω ότι τα δύο χρόνια που βρίσκομαι στον Αστέρα είναι οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου. Έχω να θυμηθώ πολλά, που να συνδυάσω με νίκες επί μεγάλων αντιπάλων και με καλές προσωπικές εμφανίσεις. Από τις προηγούμενες ομάδες μου ξεχωρίζω την άνοδο από τη Β’ Εθνική στη Σούπερ Λιγκ με τον Πανσερραϊκό."

Ποιό θεωρείς ως καλύτερο παιχνίδι σου με τη φανέλα του Αστέρα; "Νομίζω πώς είναι με τον Παναιτωλικό, που εκτός της καλής προσωπικής εμφάνισης, σημείωσα το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση."

Ποιόν θεωρείς πιο δύσκολο αντίπαλο που έχεις αντιμετωπίσει; "Τον Λουτσιάνο Γκαλέτι του Ολυμπιακού, γιατί ποτέ δεν τον είχα στο οπτικό μου πεδίο. Χαρισματικός παίκτης που μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι με μία του ενέργεια."

Έχεις παίξει στις "μικρές" εθνικές ομάδες. Σκέφτεσαι καθόλου τη συμμετοχή σου στην εθνική ανδρών; "Ποιος δεν σκέφτεται τη συμμετοχή του στην εθνική ανδρών. Μακάρι κάποια στιγμή να συμβεί και αυτό. Θα είναι το σημαντικότερο πράγμα στην καριέρα μου. Θεωρώ ότι είναι ύψιστη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει για την ομάδα της χώρας του. Έχω νιώσει πολύ όμορφα ως ποδοσφαιριστής στα παιχνίδια που είχα αγωνιστεί με τις εθνικές ομάδες νέων, ελπίδων, αλλά και με τη μεσογειακή ομάδα."

Επόμενος αντίπαλος του Αστέρα είναι ο Παναθηναϊκός. Πώς βλέπεις αυτή την αναμέτρηση; "Είναι ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μία ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς από την πλευρά μας, αυτό που πιστεύω έχουμε καταφέρει φέτος είναι να κερδίσουμε το σεβασμό όλων των αντιπάλων για την αξία της ομάδας μας. Ο Αστέρας βλέπει όλους τους αντιπάλους στα μάτια και παίζει πάντα για τη νίκη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και σε αυτό το παιχνίδι."

Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στον κόσμο της ομάδας; "Να συνεχίσουν να έρχονται στο γήπεδο και να βοηθάνε τον Αστέρα, όπως έκαναν στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Πιστεύω πώς αν συνεχίσουν έτσι, ο Αστέρας θα ζήσει σύντομα ακόμα μεγαλύτερες στιγμές."

Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα νεαρό που θα ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο; "Να έχει ψυχολογικές αντοχές, να έχει όρεξη για δουλειά και να μην απογοητεύεται. Να πιστέψει πρώτα αυτός στον εαυτό του, για να τον πιστέψουν γρήγορα και οι υπόλοιποι."

Ποιο θεωρείς το Α και το Ω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο; "Η ταχύτητα σκέψης, η δύναμη και η τακτική. Θεωρώ ότι όποιος ποδοσφαιριστής έχει αυτά τα τρία στοιχεία μπορεί να φτάσει ψηλά."

Τι σημαίνει για σένα ποδόσφαιρο; "Το χόμπι που έκανα επάγγελμα και νιώθω τυχερός για αυτό το πράγμα. Είναι σημαντικό μέρος στην καθημερινότητα της ζωής μου."

Πώς περνάς το χρόνο σου στην Τρίπολη; "Ήρεμα και ωραία. Πιστεύω πώς η Τρίπολη είναι ιδανική πόλη για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ο κόσμος είναι καλός και φιλικός μαζί μου και πιστεύω ότι είναι μία πόλη που μου ταιριάζει."

News 24/7

24MEDIA NETWORK