Στο πλευρό του Παναρκαδικού ο Αστέρας

Αστέρας και Αρκαδικός κλέβουν την παράσταση! Σε μια πόλη λίγων δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, υπάρχει ο Ευρωπαίος Αστέρας και από τη νέα χρονιά ο Αρκαδικός της Α1. Απίστευτη αθλητική "άνοιξη", μέσα στο "καταχείμωνο" των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Στο πλευρό του Παναρκαδικού ο Αστέρας

Και ο Παναρκαδικός; Ο ιστορικός Παναρκαδικός που -πριν οι Μπάκος-Καϋμενάκης αποφασίσουν να αναστήσουν αθλητικά (και όχι μόνο) την Τρίπολη- έκανε περήφανους όλους τους Αρκάδες; Χειμώνας κι εδώ, όπως μας εξηγεί με παράπονο ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια κρατά με νύχια και με δόντια ζωντανό το ιστορικό "τριφύλλι", ο Νώντας Ψυχογιός.

"Πολλοί είχαν άποψη για το πώς θα σωθεί ο σύλλογος, όμως λίγοι, ελάχιστοι ήταν αυτοί που όταν ερχόταν η στιγμή, έβαζαν το χέρι στην τσέπη! Προσπαθήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου να συγκινήσουμε τον κόσμο της πόλης, να του θυμίσουμε πως αξίζει να ζήσει αυτή η ομάδα", μας αποκαλύπτει σχεδόν βουρκωμένος ο πρόεδρος των "πράσινων".

"Οι ποδοσφαιριστές έδιναν και αυτοί τη δική τους μάχη, μέσα και έξω από το γήπεδο. Εντός γηπέδου είτε για να ανέβουν κατηγορία πριν από 2 χρόνια, είτε για να σωθούν πέρυσι και φέτος, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Εκτός γηπέδου, μέσω εκδηλώσεων, λαχειοφόρων αγορών, προσέγγισης επενδυτών, πάλευαν να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο.

Μόνο που έτσι, με ηρωικές προσπάθειες ορισμένων "τρελών", δε μπορεί να υπάρξει βιώσιμη, επαρκής λύση. Λυπάμαι αλλά δεν είμαι εφοπλιστής, βιομήχανος ή εκατομμυριούχος. Όπως όλοι, παλεύω για το μεροκάματο και από το υστέρημά μου, πάλεψα να έχουμε τον Παναρκαδικό ψηλά", μας είπε με κάθε ειλικρίνεια.

Πολλοί ήρθαν ως Μεσσίες, ως σωτήρες με πολλά χρήματα, με δήθεν υψηλές γνωριμίες για να κάνουν τον Παναρκαδικό, Μπαρτσελόνα! Αλλωστε ήθελαν να πιστέψουμε στις ουτοπικές ιδέες και προτροπές τους. Το θέμα είναι πως δεν υπήρχε τίποτα ρεαλιστικό και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα παίκτες και διοικούντες τον Παναρκαδικό. Ο κ. Ψυχογιός συνέχισε λέγοντας:

"Ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω, κάτι το οποίο ήξερα καλά τι θα σήμαινε. Με πονάει να ξαναδώ τον Παναρκαδικό στα τοπικά. Όμως το οικονομικό βάρος είναι δυσβάσταχτο. Είχα απελπιστεί, μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνο και οι άνθρωποι του Αστέρα ενδιαφέρθηκαν για τον Παναρκαδικό.

Όχι όπως γράφουν και λένε κάποιοι, για μια βοήθεια λίγων μηνών, για παροχή αθλητικού υλικού και δανεικούς παίκτες. Ο Αστέρας μετά από μία απέλπιδα δικιά μου προσπάθεια αποφάσισε να βοηθήσει αναλαμβάνοντας τον Παναρκαδικό. Και σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ ένα τηλεφώνημα που έκανα στο Γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Δημήτρη Μποροβήλο. Να τον υιοθετήσει. Να τον κρατήσει με άνεση στη Γ κατηγορία ως πρωταγωνιστή, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να ζήσει αυτή η ομάδα. Με παίκτες των ακαδημιών του Αστέρα, μαζί με τα ντόπια ταλέντα, με επαρκείς γηπεδικές εγκαταστάσεις, χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς διάθεση για εκμετάλλευση και προσωπική προβολή.

Θέλω να ξεκαθαρίσω μέσα από το arcadia-sports ότι χωρίς τη βοήθεια του Αστέρα, ο Παναρκαδικός θα βρισκόταν ήδη στα τοπικά. Σιωπηλά, χωρίς φανφάρες, οι Μπάκος-Καϋμενάκης βοηθούν το σύλλογο εδώ και χρόνια. Πλέον, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, μέσα στην κρίση, αυτοί οι άνθρωποι κάνουν ακόμα μία υπέρβαση. Τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου".

Οσο για την επόμενη ημέρα του συλλόγου ο πρόεδρος του "Τριφυλλιού", πιο αισιόδοξος και σίγουρος από ποτέ, ανέφερε: "Ο Παναρκαδικός έχει πλέον το χρόνο με το μέρος του, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες! Για πρώτη φορά μπορεί να αισιοδοξεί και να θέτει υψηλούς στόχους. Χωρίς την εξέλιξη αυτή, χωρίς τη βοήθεια του Αστέρα, ο Παναρκαδικός θα τελείωνε από τη Γ κατηγορία.

Θα βγάζαμε απλώς την πρίζα, σε έναν ετοιμοθάνατο! Πλέον, ο ταλαιπωρημένος αυτός ασθενής σηκώνεται στα πόδια του και μοιάζει πιο ισχυρός από κάθε άλλη φορά! Μέσα από την καρδιά μου, εγώ και όλοι όσοι αγαπάμε τον Παναρκαδικό, τον αθλητισμό της πόλης, ευχαριστούμε και ανυπομονούμε για την επόμενη μέρα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK