Τσέζαρεκ: Η συνέντευξη της ζωής του

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον Αστέρα και ήταν ο "δημιουργός" της πρώτης εκτός έδρας νίκης των Αρκάδων με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ενώ έχει πανηγυρίσει και γκολ μέσα στην Τούμπα. Διαβάστε τι είπε στην σελίδα του Αστέρα λίγο πριν από το ματς των δύο ομάδων για τα πλέι οφ.

Τσέζαρεκ: Η συνέντευξη της ζωής του

Λίγο πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης για τα πλέι οφ, ο Κροάτης επιθετικός μίλησε στην επίσημη σελίδα των Αρκάδων για τον τρόπο που έρχονται τέτοιου είδους επιτυχίες, τις αναμνήσεις του από τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, τις ομιλίες των ιδιοκτητών της ομάδας μας, τον Αστέρατου τότε και του τώρα, τον Barrales που τον πλησίασε στον πίνακα των σκόρερ, αλλά και για την ζωή του στην κροατική πόλη, Σλαβόνσκι.

"Μακάρι να με ξεπεράσει ο Barrales με δύο γκολ στην Τούμπα", είπε και μοιράστηκε τα μυστικά για ένα διπλό σε μία δύσκολη έδρα, όπως τότε τη σεζόν 2007-2008 όταν έδινε την ασίστ στον Μιλάνο για το 0-1.

Φανταζόταν την πορεία του Αστέρα στο πέρασμα των χρόνων; Θυμάται όσα λέγονταν στα αποδυτήρια πριν από κρίσιμες αναμετρήσεις; Θα συμβούλευε κάτι τους τωρινούς ποδοσφαιριστές; Νιώθει δικαιωμένος που έπαιξε σε μία ομάδα με τέτοια πορεία;

Διαβάστε τις απαντήσεις σε μία απολαυστική συνέντευξη λίγο καιρό πριν ο επιχειρηματίας, πλέον, Τσέζαρεκ, γίνει μπαμπάς πετυχαίνοντας το καλύτερο γκολ της ζωή του.

Τι θυμάσαι από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τη νίκη με 0-1 τη σεζόν 2007-2008;

"Ήμουν στον πάγκο και μπήκα αλλαγή, πιστεύαμε στη νίκη και πέρασα στο γήπεδο για να βοηθήσω στο γκολ. Δεν σκόραρα, αλλά θυμάμαι πως δέχτηκα την πάσα από τον Filomeno, ανέβηκα κάποια μέτρα, έδωσα τη μπάλα στον Milano και αυτός έκανε ένα υπέροχο πλασέ. Βάλαμε το γκολ στις καθυστερήσεις και δεν είχε χρόνο ο αντίπαλος για να αντιδράσει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια και στο ταξίδι της επιστροφής. H λέξη "χαμός" ίσως είναι η κατάλληλη για να περιγράψει το ξέσπασμα χαράς που είχαμε. Θυμάμαι και τον Milano που σήκωσε τη φανέλα και έγραφε ένα μήνυμα 'Με είχατε για νεκρό'".

Καλός ποδοσφαιριστής αλλά άτυχος, συμφωνείς;

"'Παικταράς'. Μεγάλο ταλέντο που δεν κατάφερε να δείξει το πόσο καλός ήταν. Πέρασε δύο δύσκολους τραυματισμούς και δυστυχώς δεν επανήλθε στα επίπεδα που θα ήθελε. Θυμάμαι πως είχε τραυματιστεί και τις δύο φορές την ίδια ημερομηνία. Την 15η του Αυγούστου. Άτυχος ποδοσφαιριστής, ήταν κρίμα".

Τι κουβεντιάζατε πριν από τον αγώνα;

"Δεν θα ξεχάσω την ομιλία των δύο ιδιοκτητών στα αποδυτήρια τις προηγούμενες ημέρες. Ο κύριος Μπάκος και ο κύριος Καϋμενάκης με τα λόγια τους πάντα μας έδιναν το έξτρα κίνητρο, έτσι λειτουργούσαν. Ηθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να καταλάβουμε πως παίζουμε σε μία ομάδα που θέλει να γίνει μεγαλύτερη από τον αντίπαλο, πως δεν πρέπει να έχουμε φόβο και άγχος για τίποτα.

Μας έδωσαν δύναμη, και κάθε φορά που συνέβαινε αυτό, ήθελα να κάνω το κάτι παραπάνω, να παίξω και για τον Αστέρα αλλά και γι’ αυτούς. Έτσι έγινε και τότε. Το 100% της απόδοσης που πρέπει να έχει ένας παίκτης σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, είχαν καταφέρει να το πάρουν με τα λόγια τους και να το βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Θέλαμε να κερδίσουμε, να πετύχουμε μία μεγάλη νίκη, να δείξουμε τη δουλειά μας και το καταφέραμε".

Θα συμβούλευες κάτι τους τωρινούς ποδοσφαιριστές της ομάδας πριν από ένα παιχνίδι στην Τούμπα;

"Να μην έχουν άγχος. Γνωρίζω πως η ποιότητά τους είναι μεγάλη και δεν θα έχουν πρόβλημα να διαχειριστούν ούτε την δύσκολη έδρα, ούτε τη σημασία της αναμέτρησης για την πορεία των πλέι οφ. Δεν θα υπάρχει φόβος και είμαι σίγουρος γι΄ αυτό. Πρέπει να εκμεταλλευτούν την πίεση που θα έχει ο κόσμος για νίκη του ΠΑΟΚ και να την στρέψουν εναντίον των γηπεδούχων. Να μπουν δυνατά και να διεκδικήσουν την κυριαρχία. Μακάρι να έρθει γρήγορα και ένα γκολ, θα είναι ότι καλύτερο. Η έδρα, ο κόσμος, τα συνθήματα πρέπει να λειτουργήσουν ευεργετικά. Αυτό προσπαθούσα να κάνω και εγώ σε ένα τέτοιο γήπεδο. Άλλωστε, έχω σκοράρει στην Τούμπα και στο 1-1 τη σεζόν 2008-2009, ήταν μοναδικό συναίσθημα".

Ποιες είναι οι διαφορές του τότε με το σήμερα;

"Τότε μιλούσαμε για έναν Αστέρα που ήταν στην αρχή της δημιουργίας του. Δεν μπορούσε να προκαλέσει φόβο στον ΠΑΟΚ, αλλά έπρεπε να έρθει ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να γίνει η αρχή. Η νίκη ήρθε, πήραμε και άλλα θετικά αποτελέσματα και πλέον ο Αστέρας είναι παραπάνω από υπολογίσιμος. Οι εμπειρίες των ποδοσφαιριστών από μεγάλα ματς, όπως του Europa League, έχουν δώσει χαρακτήρα στην ομάδα. Ο Αστέρας είναι μεγάλος και όχι μικρότερος του ΠΑΟΚ. Δεν πάει στην Τούμπα ως αουτσάιντερ".

Παρακολουθείς την εξέλιξη της ομάδας;

"Παρακολουθώ αρκετά παιχνίδια στο ίντερνετ και μαθαίνω συνεχώς νέα. Άλλωστε, το παιχνίδι με την Μπεσίκτας το είδαμε στην Κροατία, λόγω του προπονητή της, του Slaven Bilić. Ήταν προπονητής μου στην Εθνική Ελπίδων και ήταν ξεχωριστό συναίσθημα για εμένα να τον βλέπω εναντίον μίας ομάδας που έχω αγωνιστεί για τρία χρόνια. Την επόμενη ημέρα οι εφημερίδες έγραφαν για την ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη. Φίλοι μου, που γνώριζαν πως έχω παίξει στον Αστέρα, μου έδιναν συγχαρητήρια, ένιωθα ευτυχισμένος, περήφανος".

Φανταζόσουν μία τέτοια πορεία για τον Αστέρα;

"Το πίστεψα από την πρώτη στιγμή. Το είχα ακούσει από τον κύριο Μπάκο και τον κύριο Καϋμενάκη. Μας έλεγαν, "Να είστε περήφανοι που παίζεται εδώ, η ομάδα αυτή σε λίγα χρόνια θα παίζει στην Ευρώπη". Ομολογώ, δεν το περίμενα να συμβεί τόσο γρήγορα, αλλά ήξερα πόσο μεγάλο θα γίνει αυτό που χτίζεται. Γνώριζα τις δυνατότητες που υπάρχουν, γνώριζα το όραμα των ιδιοκτητών".

Πώς νιώθεις που ο Αστέρας αποτελεί πρώτη επιλογή πλέον για κάθε ποδοσφαιριστή;

"Νιώθω δικαιωμένος πέρα για πέρα, που έπαιξα σε αυτήν την ομάδα. Πλέον, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην θέλει να φορέσει τη φανέλα της. Και εγώ ήμουν εκεί για χρόνια, πίστεψα σε αυτήν την ομάδα, έζησα χαρές, λύπες, συγκινήσεις μα πάνω απ’ όλα μπορώ να πω με σιγουριά πως πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Όχι μόνο ποδοσφαιρικά. Η αγάπη που πήρα από τον κόσμο και τα συναισθήματα που ένιωσα για την ομάδα και την πόλη είναι ξεχωριστά και αναντικατάστατα. Με αγάπησαν και τους αγάπησα πάρα πολύ. Είμαι περήφανος για τον Αστέρα".

Ο Μπαράλες έφτασε τα 28 γκολ και αν πετύχει ένα ακόμη θα σε φτάσει στη σχετική λίστα.

"Μακάρι να το πετύχει κόντρα στον ΠΑΟΚ, μακάρι τα γκολ που θα με φέρουν στη δεύτερη θέση να δώσουν τη νίκη σε μία τόσο κρίσιμη αναμέτρηση. Να είστε σίγουροι πως θα τα πανηγυρίσω! Πρόκειται για έναν δυνατό ποδοσφαιριστή που ξέρει τη θέση και σκοράρει με κάθε τρόπο. Έχω καταλάβει πως το δυνατό του σημείο είναι το κεφάλι, αλλά θέλω να πω πως το να βγεις πρώτος σκόρερ μόνο εύκολο δεν είναι. Μπορεί σε τόσα ματς να πετύχεις τρία "τυχερά" γκολ... Τα 17 πάντως δεν τα φτάνεις μόνο με τύχη και ο παίκτης αυτός έχει και την ικανότητα και το ταλέντο για να το κάνει. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια".

Γνωρίζεις από την πρώτη στιγμή και τον προπονητή μας, τον Στάικο Βεργέτη...

"Φυσικά, πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο που δεν σταματά να εξελίσσεται και να έχει τη δίψα για να μάθει κάθε μέρα και κάτι παραπάνω. Σε όποιο πόστο και να ήταν ήξερε να δίνει και την ψυχή του και χαίρομαι που του έχει δοθεί αυτή η ευκαιρία και έχει πετύχει τόσα πολλά".

Τι πιστεύεις πως λείπει από τον Αστέρα;

"Πρέπει όλοι στην Ελλάδα να καταλάβουν πως ο Αστέρας βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Γίνεται γνωστός πλέον και στην Ευρώπη και το όνομά του αποτελεί από μόνο του κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτό τα λέει όλα. Τώρα, σχετικά με όσα του λείπουν, είναι αυτά που θα έρθουν. Τίτλοι, τρόπαια, συμμετοχή στο Champions League. Επαναλαμβάνω, θα έρθουν. Είναι θέμα χρόνου γιατί η ομάδα δεν έχει φτάσει στα όριά της. Έχει τον τρόπο να κάνει υπερβάσεις και είμαι σίγουρος για όσα λέω.

Τι θα έλεγες στον κόσμο της ομάδας που σε θυμάται με νοσταλγία;

"Θέλω να τους ξαναδώ. Θέλω να δω την ομάδα από κοντά. Τους ανθρώπους του συλλόγου και τον κόσμο της. Θυμάμαι όλα όσα έζησα και συγκινούμαι κάθε φορά που με ρωτούν για τα χρόνια μου στην Τρίπολη. Θα έρθω, το έχω βάλει σκοπό, όμως να ξέρεις πως μπορεί να είναι σύντομα και να είναι για να δω αγώνα Champions League στο γήπεδο που κάποτε έπαιζα εγώ! Στον Αστέρα κατάλαβα πως με καρδιά και μυαλό μπορώ να καταφέρω τα πάντα και τους ευχαριστώ!".

Με τι ασχολείσαι τώρα;

"Δυστυχώς, ένα πρόβλημα στον αστράγαλο δεν μου επιτρέπει να αγωνιστώ. Έπαιξα στην Rijeka, έφτασα σε καλό επίπεδο, όμως η ατυχία με επισκέφτηκε και πάλι. Είμαι 33, θα μπορούσα να παίξω λίγο ακόμη, όμως δεν πειράζει. Ζω στην Κροατία, στην Σλαβόσκι, έχω παντρευτεί και περιμένω να γίνω μπαμπάς σύντομα. Έχω τις επιχειρήσεις μου και ασχολούμαι και με ποδοσφαιρικά ταλέντα της πόλης μου. Η περιοχή μου καμαρώνει για τον Mario Mandžukić της Ατλέτικο Μαδρίτης, για τον Olić που πέρασε και από την Μπάγερν Μονάχου και για πολλούς άλλους. Δεν ξέρω το γιατί, αλλά ταλέντο υπάρχει άπλετο εδώ...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK