Γυναίκα στο τεχνικό τιμ του Ατρομήτου!

Σιγά-σιγά οι γυναίκες μπαίνουν στον μέχρι πρότινος απολύτως ανδροκρατούμενο χώρο της προπονητικής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαβάστε για την πρώην αναλύτρια της Σουόνσι που θα πλαισιώσει τον Γιώργο Κορακάκη.

Γυναίκα στο τεχνικό τιμ του Ατρομήτου!

Τα λέει όλα η ανακοίνωση της ομάδας

Υπεύθυνη ανάλυσης προσλήφθηκε η Μαριέλα Νησωτάκη, απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα το ποδόσφαιρο.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα που μπήκε στο μαγικό κόσμο της Premier League και θα μας μεταφέρει την εμπειρία της καθώς εργάστηκε ως performance analyst (αναλυτής απόδοσης) της Σουόνσι, με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ένας ορισμός που θα μπορούσε να δοθεί στο performance analysis είναι: «Η αντικειμενική καταγραφή και ανάλυση μιας απόδοσης, με σκοπό την θετική επιρροή λήψη αποφάσεων και στην απόδοση μιας ομάδας ή ενός αθλητή».

Η Νησωτάκη ήταν υπεύθυνη λοιπόν της ομάδας της Ουαλίας αναλύοντας την ατομική απόδοση των ποδοσφαιριστών και 2 αγώνες την ημέρα κατά μέσο όρο της Premier League.

Από τον Μάιο του 2015 είναι μέλος της «Football Radar» που κάνει αναλύσεις πάνω στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για μια εταιρεία στο Λονδίνο, η οποία αναδεικνύει τη δυναμικότητα ομάδων και παικτών μέσα από ένα δικό της σύστημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK