Η "πτήση" του Μπάρκα και το μέλλον που διαγράφεται λαμπρό

Αν και χρειάστηκε να περιμένει δύο χρόνια και τέσσερις μήνες από την ημέρα που υπέγραψε το επαγγελματικό του συμβόλαιο, ο νεαρός τερματοφύλακας του Ατρομήτου, Βασίλης Μπάρκας, πραγματοποίησε ένα ονειρεμένο ντεμπούτο κόντρα στον ΠΑΟΚ και απέδειξε περίτρανα πως το μέλλον του ανήκει.

Η "πτήση" του Μπάρκα και το μέλλον που διαγράφεται λαμπρό
INTIME SPORTS

Το χρονόμετρο στο Περιστέρι στο ματς του Ατρομήτου κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, έγραφε 83 λεπτά αγώνα όταν ο Αντρέι Γκορμπούνοφ έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο 21χρονος Βασίλης Μπάρκας σηκώθηκε από τον πάγκο και πέρασε στο στη θέση του κάτω από τα δοκάρια, με το ματς στην "κόψη του ξυραφιού".

Αυτή τη στιγμή σίγουρα θα τη θυμάται σε όλη του τη ζωή ο νεαρός γκολκίπερ της ομάδας του Περιστερίου, μιας και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Super League. Και τι ντεμπούτο!

Η "πτήση" του Μπάρκα και το μέλλον που διαγράφεται λαμπρό
INTIME SPORTS

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο κράτησε το 1-1, αποκρούοντας εντυπωσιακά ένα σουτ του Αθανασιάδη, ενώ με δύο ακόμα αποκρούσεις μέχρι το φινάλε, έμελλε να γίνει το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης.

Το ξεκίνημα

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν -μέχρι στιγμής- τον νεαρό τερματοφύλακα του Ατρομήτου. Ωστόσο αυτοί που τον ξέρουν κάνουν λόγο για έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ της ηλικίας του.

Είναι γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης και σε ηλικία 10 ετών γράφτηκε στον Αττικό Κολωνού. Δύο χρόνια αργότερα όμως και με παρότρυνση του Βασίλη Καρακατσάνη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ατρόμητος, μετακόμισε στις ακαδημίες της ομάδας του Περιστερίου.

Πέρασε από όλες τις βαθμίδες του συλλόγου, ώσπου στις 29 Ιανουαρίου του 2013 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ατρόμητο. Παράλληλα, σπουδάζει στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεχής εξέλιξη

Η δουλειά κάποια στιγμή αναγνωρίζεται και αυτό συμβαίνει με την περίπτωση του Μπάρκα. Ο 21χρονος τερματοφύλακας δεν έχει σταματήσει να βελτιώνεται τα τελευταία χρόνια, όντας απόλυτα αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Να σημειωθεί επίσης πως κοιτάει τον κόσμο από τα 196 εκατοστά.

Η "πτήση" του Μπάρκα και το μέλλον που διαγράφεται λαμπρό

Έχει στελεχώσει τις μικρές ομάδες της Εθνικής, ενώ με αυτή των Κ19 πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις που τράβηξαν ακόμα και τα βλέμματα της αγγλικής Στόουκ το καλοκαίρι του 2013. Τότε ο Ατρόμητος είχε ταξιδέψει για φιλικά στην Αγγλία και η ομάδα της Premier League είχε δοκιμάσει τον Βασίλη Μπάρκα, χωρίς όμως να κινηθεί για απόκτησή του. Το γεγονός και μόνο όμως που τράβηξε την προσοχή της, κάτι λέει. Φέτος κλήθηκε και στην Κ21 αποδεικνύοντας περίτρανα πως αν συνεχίσει έτσι, θα μπορέσει στο μέλλον να κερδίσει και μια κλήση στην Εθνική ανδρών.

Στον Ατρόμητο τα τελευταία δύο χρόνια είναι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι στην αποστολή και πλέον σιγά σιγά ο στόχος είναι να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια στην πρώτη ομάδα. Στο ντεμπούτο του έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να το κάνει. Είναι επομένως στο χέρι του να ορίσει το ταβάνι του...

Διαβάστε ακόμη:

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1 (VIDEOS)

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γκορμπούνοφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK