Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για Σπανό και Ατρόμητο

Αρκετό καιρό, μπορεί και χρόνια (!), θα κάνει να πάει ξανά στο γήπεδο ο Γιώργος Σπανός για τα «γαλλικά» του (και όχι μόνο) στον βοηθό Ευθύμιο Κουρέντα, στο ημίχρονο και μετά το τέλος του αγώνα του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό, το Σάββατο 29/10.

Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για Σπανό και Ατρόμητο
Σπανός-Ατρόμητος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου κινδυνεύει να κληθεί σε απολογία σύμφωνα με το άρθρο «28» του πειθαρχικού κώδικα για «απειλές» το οποίο επί λέξει αναφέρει τα εξής: «Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα έως τρία έτη».

Όσο για τον Ατρόμητο, «εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας».

Δεν είδε Φιγκέϊρας

Για το εκτός φάσης μαρκάρισμα του Φιγκέϊρας στον Στόϊτσεφ, ο διαιτητής Δελφάκης δεν την είδε και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γραφεί στο φύλλο αγώνα.

Χρήση βίντεο για ενδεχόμενη τιμωρία του άσου του Ολυμπιακού για βιαιοπραγία (τρεις αγωνιστικές) μπορεί να κάνει μόνο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είτε αυτεπάγγελτα, είτε έπειτα από στοιχειοθετημένη επώνυμη καταγγελία (όπως συνέβη στο χτύπημα του Πατίτο στον Φιγκέϊρας στο ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ όπου είχαν κάνει καταγγελία οι «ερυθρόλευκοι» και τιμωρήθηκε ο μέσος της Ένωσης με τρεις αγωνιστικές). Μέχρι να επιληφθεί πάντως, το πειθαρχικό όργανο της Super League, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα έχει περάσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK