Κορακάκης: "Στόχος η πέμπτη θέση"

Ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Κορακάκης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Γιάννη Φιλέρη.

Κορακάκης: "Στόχος η πέμπτη θέση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O τεχνικός των Περιστεριωτών, Γιώργος Κορακάκης, μίλησε για την εκτός έδρας νίκη του Ατρόμητου επί του Ηρακλή, ανέλυσε την αγωνιστική του φιλοσοφία και σχολίασε την εικόνα που δείχνει η ομάδα του επί των ημερών του, καθώς διατηρεί αήττητο με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, από την μέρα που ανέλαβε.

Για την ανατροπή του Ατρόμητου και την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή: «Αυτό φανερώνει ότι η ομάδα μπορεί να σκεφτεί. Αν είσαι καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχεις τις προϋποθέσεις, που είναι καλύτερο από τις ευκαιρίες και ισοφαρίζεσαι στο 84′ λες «κινδυνεύω», όμως αντιδράσαμε και γι” αυτό ήρθε η νίκη».

Για τον Στόιτσεφ που μπήκε αλλαγή και άλλαξε την εικόνα του αγώνα: «Εκανε την δουλειά του ο Στόιτσεφ. Τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι όσο χρειαστεί να παίξουν, πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα. Πολλές φορές με τις αλλαγές εκθειάζουμε τους προπονητές, όμως είναι οι παίκτες που θέλουν να δείξουν πράγματα στον προπονητή».

Για το πρόβλημα που είχε ο Ατρόμητος στην αρχή της σεζόν: «Μπορείς να πεις χίλια δύο πράγματα. Στο βασικό που θέλω να σταθώ είναι ότι ήθελα να κάνω την ομάδα πιο επιθετική κυρίως σε συνθήκες άμυνας. Αλλαξα κάποια πρόσωπα χωρίς να σημαίνει ότι οι παίκτες που έμειναν έξω δεν είναι σημαντικοί για την ομάδα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για τα παιδιά. Γιατί καταλαβαίνουν ότι ο προπονητής αυτό βλέπει κι αυτό κάνει».

Για την φιλοσοφία του: «Από την αρχή έπρεπε να παίξουμε πιο γρήγορα και να πιέσουμε πιο ψηλά. Αυτά όμως γίνονται βήμα – βήμα. Η ομάδα πρέπει να βρει ισορροπία. Εχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και το πιστεύω ακράδαντα. Δουλεύουμε και δεν είναι εύκολο να βελτιωθούμε γρήγορα. Ουτε με ένα παιχνίδι, ούτε με δύο κρίνεσαι. Η διάρκεια σε κρίνει».

Για τον Ολυμπιακό: «Είναι σε φόρμα ο Ολυμπιακός. Δεν έπαιξε όπως τα προηγούμενα ματς, γιατίέπαιζε με τον ΠΑΟΚ, μία επίσης μία πολύ καλή ομάδα».

Για την εξέλιξη του πρωταθλήματος: «Ουσιαστικά οι τέσσερις πρώτες θέσεις αργά ή γρήγορα θα έχουν κλειδώσει, από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω την σειρά. Για την πέμπτη θέση υπάρχει ένας γρίφος. Είναι πολλές ομάδες. Θέλουμε να είμαστε σε αυτό το κλαμπ των ομάδων που θα προσπαθήσουν να είναι εκεί. Βλέπουμε ότι ομάδες δυσκολεύονται εκτός έδρα και αυτό κάνει το πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον. Είδατε ότι ο Ηρακλής με τα τόσα προβλήματα πήρε ισοπαλία από την ΑΕΚ».

Για την θέση του προπονητή που ανέλαβε στον Ατρόμητο: «Οταν είσαι προπονητής ξεχνάς ότι ήσουν παίκτης. Βάζεις κάποιες αρχές και πας με το πως έχεις φανταστεί μία ομάδα, που δεν είναι δική σου από το καλοκαίρι κάτι που κάνει το έργο σου πιο δύσκολο. Πολλά πράγματα μπορεί να μην βγουν και εκεί θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Ειχα πει στο πρώτο παιχνίδι που ανέλαβα ότι δεν είμαι υπηρεσιακός. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να κάνεις την δουλειά σου. Αν θέλεις να συνεχίσεις την δουλειά πρέπει να έχεις ένα πλάνο και μία συγκεκριμένη φιλοσοφία».

News 24/7

24MEDIA NETWORK