Σπανός: "Δεν ήταν οικονομικός ο λόγος, ο Παναθηναϊκός δεν καιγόταν για Κιβρακίδη"

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Όλοι ακούμε μπάλα», με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Θανάση Βορίση.

Σπανός: "Δεν ήταν οικονομικός ο λόγος, ο Παναθηναϊκός δεν καιγόταν για Κιβρακίδη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Κυριάκου Κιβρακίδη και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού: «Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Παναθηναϊκός πριν από 15-20 ημέρες έκανε μία διερευνητική κρούση, του γνωστοποιήσαμε τις απαιτήσεις μας, αλλά έκτοτε δεν υπήρξε άλλη επαφή.

Ο Κιβρακίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάθε χρόνο παρουσιάζει βελτίωση στην απόδοσή του, είναι 24 ετών και είχαμε στο πρόγραμμά μας να τον ανανεώσουμε, ανεξαρτήτως των προτάσεων που είχαμε. Εμείς προχωρήσαμε στο πλάνο που είχαμε εξ αρχής και δε θέλαμε να στείλουμε κανένα μήνυμα. Άλλωστε ήμασταν ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή στο τι ζητούσαμε. Περισσότερο, από ότι κατάλαβα, ο Παναθηναϊκός είχε κάνει μία διερευνητική επαφή και λιγότερο… καιγόταν για να πάρει τον παίκτη. Η οικονομική διαφορά που είχαμε δεν ήταν τεράστια και δε νομίζω ότι ήταν το οικονομικό ο λόγος που δεν προχώρησε η μεταγραφή. Εμείς σε καμία περίπτωση δε θα θέλουμε να σταθούμε εμπόδιο στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και για αυτό οι απαιτήσεις μας δεν ήταν παράλογες. Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε «ζεστά» για τον παίκτη, καθώς αν τον ήθελε πραγματικά θα τον είχε πάρει, γνωρίζοντας και τα ποσά που δαπανά ο Παναθηναϊκός για απόκτηση παικτών. Η χρυσή τομή θα βρισκόταν».

Για το αν η ρήτρα του παίκτη είναι υψηλότερη από την προηγούμενη: «Αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα. Ποτέ στον Ατρόμητο δε στεκόμαστε τροχοπέδη σε κάποιον παίκτη, όταν αυτός θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Πάντα βρίσκουμε τη χρυσή τομή! Ποτέ δεν είναι κυρίαρχο το οικονομικό, όσο κι αν η ομάδα είναι πάνω από όλα εταιρία και μιλάμε για μία ομάδα που δε στηρίζεται ούτε στους χορηγούς, ούτε έχει τη μεγάλη μάζα φιλάθλων. Για εμάς πάντα μετράει και η επιθυμία του παίκτη».

Για το νέο πρωτάθλημα και την κίνηση των 12 «μικρών» ομάδων: «Ευελπιστούμε να καταλήξουμε κάπου μέσα στηψν εβδομάδα. Έχουμε αργήσει αρκετά. Συζητάμε δύο μήνες και δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Είχαμε καταλήξει στο πρόσωπο του αρχιδιαιτητή, του κ. Μπίκα, αλλά αυτός είχε ένα προσωπικό κώλυμα και δεν κατέστη δυνατό να αναλάβει τη θέση. Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι επαφές και θα καταλήξουμε κάπου, μια και ο χρόνος πιέζει και θέλουμε να τελειώνουμε με το θέμα της διαιτησίας.

Παράλληλα, υπάρχει πλήρης συμφωνία για την ανακατανομή των εσόδων, ώστε να πάρουν οι… μικροί περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Επίσης έχουμε ξεκινήσει την αναζήτηση για εκτελεστικού διευθυντή για την εσωτερική αναδιοργάνωση της λίγκας»

Για το αν υπάρχει συμφωνία με την Ε.Π.Ο. στα θέματα της διαιτησίας: «Υπάρχει ήδη επικοινωνία με την ομοσπονδία και η θέση της Ε.Π.Ο. είναι ότι πρώτα πρέπει να καταλήξουμε εμείς και μετά θα κάνει την εισήγησή της. Στο κομμάτι της διαιτησίας, μας έχει δώσει το ελεύθερο για να προτείνουμε τη στελέχωση της επιτροπής, κάτι που έχει δηλώσει και ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο.».

Για το αν υπάρχει πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του προέδρου της Κ.Ε.Δ.: «Θα το δούμε μέσα στην εβδομάδα. Υπάρχουν ονόματα και θα δούμε αν υπάρχει η ομοφωνία που χρειάζεται».

Για τη θέση του προέδρου της λίγκας: «Δε γνωρίζω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα και δεν υπάρχουν οι υποψηφιότητες, οπότε δεν μπορώ να σας πω κάτι. Πλέον προχωράμε με ένα διαφορετικό μοντέλο, με εκτελεστικό διευθυντή που δε θα είναι από κάποια ομάδα, θα είναι καταρτισμένος σχετικά με το ποδόσφαιρο και θα του δοθεί η εξουσιοδότηση για να προχωρήσει τα θέματα. Ο πρόεδρος θα είναι από τις ομάδες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK