Αυξάνει την επιρροή της στην ΕΠΟ η Super League

Την αύξηση των ψήφων της στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΟ και του αριθμού των εκπροσώπων της στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας, κάτι που θα σημάνει και τη σημαντική αύξηση της δύναμής της, αποφάσισε να εισηγηθεί η Super League στην ΕΠΟ προκειμένου να το περάσει στο καταστατικό της. Επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος, "όχι" σε Παναθηναϊκό για το θέμα διαιτησίας!

Αυξάνει την επιρροή της στην ΕΠΟ η Super League
INTIME SPORTS

Κάθε ΠΑΕ-μέλος της Super League να έχει από μία ψήφο στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΟ, προτείνει και επίσημα ο συνεταιρισμός στην ομοσπονδία, με απόφαση που ελήφθη στο Δ.Σ. της Πέμπτης. Με λίγα λόγια, από εκεί που η Super League έχει σήμερα μόλις μία ψήφο (όπως έχουν όλες οι Ενώσεις), θα βρεθεί με 18, γεγονός που αυξάνει σε τεράστιο βαθμό την επιρροή και τη δύναμή της λίγκας.

Παράλληλα με αυτό, δεν προβλέπεται αύξηση των ψήφων των ΕΠΣ, άρα η δική τους εκλογική δύναμη αυτομάτως θα συρρικνωθεί.

Την ίδια στιγμή, η Super League ζητεί να αυξηθούν και οι εκπρόσωποί της στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, από τέσσερα μέλη που είναι σήμερα, σε επτά, ενώ τα συνολικά μέλη (21) θα παραμείνουν ίδια σε αριθμό!

Το σχέδιο αυτό εμφανίζεται ως εισήγηση του συνεταιρισμού, ωστόσο υποστηρίζεται με θέρμη και από την ηγεσία της ΕΠΟ και το προωθεί εδώ και καιρό. Όμως υπάρχουν και αντιδράσεις, από συμβούλους της ομοσπονδίας και Ενώσεις που δεν επιθυμούν την αύξηση της δύναμης της Super League σε τέτοιο βαθμό.

Το Δ.Σ. της λίγκας υπερψήφισε την Πέμπτη τις παραπάνω προτάσεις, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό που ψήφισε λευκό.

Κατά την διάρκεια του Δ.Σ., εξάλλου, οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού (Σωπήλης, Κωνσταντίνου, Μπαλωμένου) ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα της διαιτησίας που είχε ανοίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ωστόσο το προεδρείο της λίγκας και οι υπόλοιπες ΠΑΕ, είχαν την άποψη να συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ. και να περάσει η ΕΠΟ τις όποιες αποφάσεις αργότερα. Φυσικά πέρασε το δικό τους και όχι του Παναθηναϊκού που ήταν και πάλι μόνος.

Τέλος, με την ψήφο 12 ΠΑΕ, επικυρώθηκε την Πέμπτη ο βαθμολογικός πίνακας της κανονικής περιόδου έτσι όπως διαμορφώθηκε.

Η ανακοίνωση της λίγκας:

"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ. Υπέρ της ολικής επικύρωσης ψήφισαν 12 ΠΑΕ (Ατρόμητος, Βέροια, Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς). Υπέρ της μερικής επικύρωσης (θέσεις 1-5) ψήφισαν δύο ΠΑΕ (Αστέρας Τρίπολης, SKODA Ξάνθη). Η ΕΠΟ ψήφισε λευκό. Απουσίαζαν οι ΠΑΕ Άρης, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το τηλεοπτικό πρόγραμμα αγώνων Play Off Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

3/ Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις της Super League προς την ΕΠΟ περί τροποποιήσεων στο καταστατικό ΕΠΟ, Πειθαρχικό Κώδικα και ΚΑΠ. Επί των εν λόγω προτάσεων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό.

4/ Με εισήγηση του προεδρείου και ενόψει του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός), όπως τα θέματα διαιτησίας που σχετίζονται με την εν γένει αναβάθμιση του Πρωταθλήματος συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.".

News 24/7

24MEDIA NETWORK