Αυτοί είναι οι πραγματικοί στόχοι του Ολυμπιακού

Ο Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος ταξίδεψε το πρωί της Τετάρτης από το Ζέεφελντ για την Αθήνα, όπως πρώτα διαβάσατε στο Contra.gr, για να βάλει στην τελική ευθεία τις ανοικτές μεταγραφικές υποθέσεις του Ολυμπιακού. Ο –μονίμως χαμογελαστός- νέος αθλητικός διευθυντής των πρωταθλητών που όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν με ένα τηλέφωνο κολλημένο στο αυτί έφτασε η ώρα να καθίσει στο τραπέζι...

Αυτοί είναι οι πραγματικοί στόχοι του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι πολλά τα ανοικτά μέτωπα που έχει μπροστά του ο Αργεντινός. Κάποια από αυτά τα γνωρίζουμε, κάποια άλλα τα τρέχει μόνος του με άκρα μυστικότητα. Έχει σημασία, ωστόσο, να δούμε τι τρέχει και τι δεν τρέχει με όλα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες και ποιες από τις περιπτώσεις που έχουν παρελάσει από το ρεπορτάζ είναι πραγματικοί στόχοι του Ολυμπιακού.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

Η επιστροφή του Ομάρ Ελαμπντελαουί στις προπονήσεις έχει περιπλέξει λίγο την υπόθεση. Ο Νορβηγός διεθνής μπακ-χαφ δεσμεύει ουσιαστικά με την παραμονή του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη γύρω στα 6 εκατομμύρια. Τόσο τον κοστολογεί σε πιθανή πώληση η διοίκηση των πρωταθλητών. Μέχρι τώρα σοβαρή προσφορά δεν υπάρχει, μετά και το πέρασμά του από τη Χαλ που δεν συνοδεύτηκε, λόγω τραυματισμών, από μεγάλη επιτυχία. Ο πολύπειρος Πορτογάλος Ελισέου, πρώην της Μπενφίκα που έχει πατήσει τα 33, είναι έτοιμος και «ψημένος» από κάθε άποψη. Μπαίνει-παίζει. Έχει ακόμη υποχρεώσεις με την Εθνική στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, ωστόσο, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκουραστεί και ο Ολυμπιακός σε έναν μήνα έχει μπροστά του προκριματικά για το Champions League. Άρα εδώ ισχύει το «ναι μεν αλλά...».

ΣΤΟΠΕΡ

Από πλευράς Ολυμπιακού επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά πως ο Γκονσάλο Ροντρίγκες, πρώην της Φιορεντίνα, όχι απλά απασχόλησε το σύλλογο, αλλά δέχθηκε επίσημη πρόταση, άνω του εκατομμυρίου ετησίως, η οποία, ωστόσο, δεν τον δελέασε ιδιαίτερα για να μπει στη διαδικασία άμεσης απάντησης. Πλέον το θέμα με τον Αργεντινό στόπερ πάγωσε για τα καλά και ο Χάσι έχει στο μυαλό του έναν πρώην παίκτη του από τη Λέγκια Βαρσοβίας, τον Μίχαλ Πάζνταν, για τον οποίο εδώ και δύο ημέρες υπάρχουν αναφορές στο εξωτερικό. Ο διεθνής Πολωνός τον Σεπτέμβρη κλείνει τα 30, έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια, ο τεχνικός του Ολυμπιακού τον θέλει πολύ, αλλά θα παίξει ρόλο και το οικονομικό. Αν πωλείται σε λογική τιμή όχι απλά μπορεί να παίξει σοβαρά, αλλά να έρθει παρέα με τον συμπαίκτη του Βαντίς Οφόε, ο οποίος πήγε πέρυσι στη Βαρσοβία παρέα με τον Χάσι. Στα αζήτητα ήταν, ο Κοσοβάρος κόουτς που τον ήθελε και τον πίστευε, τον πήρε μαζί του και στη διάρκεια του σεζόν αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Εδώ μπορεί να υπάρξει και διπλό χτύπημα από την Πολωνία ή με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ

Για τον Οφόε τα είπαμε, ενώ ο Ντεφούρ που, επίσης, αρέσει και διαθέτει πιο βαρύ όνομα είναι μάλλον απλησίαστος. Είναι πολλά τα λεφτά στην παρούσα φάση και οι πιθανότητες για το συγκεκριμένο deal λιγοστές. Στο θέμα του χαφ, πάντως, θα παίξει ρόλο και η πορεία του Κασάμι, ο οποίος γύρισε πολύ ορεξάτος κι ας κάνει καμιά φορά του κεφαλιού του, αλλά και ο... Μαρτίνς που θα πρέπει να πείσει περισσότερο τον κόουτς για τη χρησιμότητά του.

ΕΞΤΡΕΜ

Ο Μεχντί Καρσελά είναι μια υποψηφιότητα που αρέσει πολύ στην Πλατεία Αλεξάνδρας και θα αρέσει ακόμη πιο πολύ στο... Καραϊσκάκης. Ο Βέλγος με καταγωγή από το Μαρόκο είναι αρτίστας με τη μπάλα στα πόδια, μπορεί να διασύρει τους αντιπάλους του, είναι παίκτης συνώνυμο του θεάματος. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι περισσότερες ομάδες της Ευρώπης, γι’ αυτό και δεν αγχώνεται φεύγοντας από τη Γρανάδα. Στα 27 του έχει τον τρόπο να προσελκύει ομάδες, ο Ολυμπιακός τον θέλει πολύ, ο Ουσίγιος ξέρει καλά τα κατατόπια στην «Πριμέρα» άρα αν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί και γίνει υπέρβαση στο οικονομικό μπορεί να υπάρξει σούπερ deal. Γίνεται χρήση της λέξης «υπέρβαση» γιατί το συγκεκριμένο «πακέτο», αν κι εφόσον, μπορεί να ξεπεράσει το τάλιρο σε εκατομμύρια ευρώ. Βάις και Κάμπελ στην παρούσα φάση δεν πλησιάζονται. Είναι δύο υποθέσεις που θέλουν χρόνο, υπομονή και γεμάτο πορτοφόλι.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Μποκανί κόπηκε όχι επειδή δεν μπορεί να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, αλλά επειδή ο αδύναμος δικέφαλός του απαιτεί πολύ χρόνο για να επανέλθει εκεί που πρέπει. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την πολυτέλεια να περιμένει τον Κονγκολέζο για 2-3 μήνες, ώστε να είναι ξανά έτοιμος να προσφέρει σε υψηλό επίπεδο, επειδή τα προκριματικά του UCL δεν μπορούν να περιμένουν. Από τους υπόλοιπους υποψήφιους στράικερ, ο Φίλιπ Τζόρτζεβιτς της Λάτσιο είναι διαθέσιμος, αλλά εντελώς διαφορετικό στιλ. Στο ίδιο στιλ είναι ο Στέφανο Οκάκα (27) της Γουότφορντ, ιταλός διεθνής με καταγωγή από τη Νιγηρία και προϋπηρεσία στο Βέλγιο. Για τον Φερναντάο της Φενέρ στον Ολυμπιακό δηλώνουν άγνοια, την ώρα που οι Τούρκοι γράφουν για επικείμενο ραντεβού ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Όσο δεν κλείνει του φορ, δεν πρέπει να ξεγράφουμε και τη λύση Βέλλιου έστω κι αν αυτό το σενάριο έχει μείνει μέχρι τώρα σε φιλολογικό επίπεδο.

Υ.Γ.: Ο Λαΐφης θα μείνει για ακόμη έναν χρόνο ως δανεικός στη Σταντάρ, αλλά του χρόνου θα επιστρέψει. Ο Ολυμπιακός τον έχασε για φέτος, αλλά σφράγισε το ότι από την επόμενη σεζόν ο Κύπριος επιστρέφει Πειραιά για μόνιμη εγκατάσταση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK