Αυτός είναι ο Ταρίκ Ελιουνουσί

Μια "ανάσα" από την ολοκλήρωση της μεταγραφή του Ταρίκ Ελιουνουσί από την Χόφενχαϊμ βρίσκεται ο Ολυμπιακός και το Contra.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Νορβηγό που πιάνει Λιμάνι. Το ξεκίνημα της καριέρας του, η απογείωση, οι μεταγραφές, η επιστροφή στην πατρίδα, το γερμανικό πρωτάθλημα και η δίψα για διάκριση.

Αυτός είναι ο Ταρίκ Ελιουνουσί

Ο Νορβηγός εξτρέμ της Χόφενχαϊμ, Ταρίκ Ελιουνουσί αποτελεί τον εκλεκτό του Ολυμπιακού για τα άκρα της επίθεσης και όπως όλα δείχνουν το deal θα τελειώσει πολύ σύντομα.

Πρόκειται για έναν ταχύτατο ποδοσφαιριστή, με πολύ καλή ντρίμπλα, σε καλή ηλικία. Είναι δεξιοπόδαρος, όμως αγαπημένη του θέση είναι το αριστερό άκρο της επίθεσης, καθώς αρέσκεται να συγκλίνει προς την περιοχή και να απειλεί.

Άλλωστε έχει και μια ιδιαίτερη σχέση με τα δίχτυα. Είναι διεθνής και εκ των αρχηγών της εθνικής Νορβηγίας, με παραστάσεις από το γερμανικό και το ολλανδικό πρωτάθλημα και σίγουρα αν βρει ρυθμό μπορεί να αποτελέσει παίκτη-κλειδί για τους "ερυθρόλευκους".

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Ταρίκ Ελιουνουσί λοιπόν, το Contra.gr κάνει μια αναδρομή στην μέχρι τώρα καριέρα του 28χρονου Νορβηγού εξτρέμ.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Γεννήθηκε στην Αλ Χοσέιμα του Μαρόκο στις 23 Φεβρουαρίου του 1988 και έζησε εκεί μέχρι και το 2000. Σε ηλικία 12 ετών αυτός και η οικογένειά του αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Νορβηγία και το Φρέντρικσταντ, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Αυτός είναι ο Ταρίκ Ελιουνουσί

Αρχικά ξεκίνησε στην ερασιτεχνική Νίλεντε, στη συνέχεια στην Τρόσβικ, ενώ το 2006 στα 18 του πλέον εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα της Φρέντρικσταντ. Οι ικανότητές του ήταν τέτοιες που έκανε όλους τους προπονητές του να μιλούν για το μεγαλύτερο ταλέντο που είχε έρθει στην ομάδα εδώ και δεκαετίες.

Ως εκ τούτου, έλαβε και τα βραβεία του καλύτερου νεαρού παίκτη της Νορβηγίας τόσο το 2006, όσο και το 2007. Σε 86 συμμετοχές με τη φανέλα του συλλόγου σε όλες τις διοργανώσεις, σημείωσε 29 γκολ, ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2006.

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του, του έδωσαν και το εισιτήριο για το εξωτερικό. Αρκετοί σύλλογοι από τη Γαλλία και την Αγγλία τον διεκδίκησαν, ώσπου στις 8 Ιουλίου του 2008 η Φρέντρικσταντ έκανε αποδεκτή μια πρόταση 4.000.000 ευρώ από τη γαλλική Λε Μαν. Ο Ελιουνουσί όμως δεν έδειξε καμία διάθεση να υπογράψει με το σύλλογο, αποφασίζοντας να περιμένει άλλη πρόταση.

Αυτός είναι ο Ταρίκ Ελιουνουσί

Τελικά αυτή ήρθε από την ολλανδική Χέρενφεϊν, η οποία με 3.500.000 ευρώ τον έκανε δικό της περίπου 20 ημέρες αργότερα. Κατάφερε να σκοραρει στο ντεμπούτο του κόντρα στη Φόλενταμ, ενώ έκλεισε την πρώτη του σεζόν με 23 συμμετοχές και 5 γκολ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Η Ολλανδία δεν του "πήγαινε" όπως φάνηκε, αφού ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε και πάλι σε γνώριμα εδάφη. Αρχικά ως δανεικός στη Λίλεστρομ, ενώ στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή στην πρώην ομάδα του, την Φρέντρικσταντ.

Αυτός είναι ο Ταρίκ Ελιουνουσί

Εκεί έδειξε να θυμάται τον παλιό καλό του εαυτό και με 25 γκολ σε 50 αγώνες, έκανε την Ρόζενμποργκ να πληρώσει ένα ποσό πάνω από 1.000.000 ευρώ, προκειμένου να τον αποκτήσει τον Αύγουστο του 2012.

"ΣΧΟΛΕΙΟ" Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, όμως έμεινε μόλις ένα χρόνο. Κι αυτό γιατί τον Ιούνιο του 2013 η γερμανική Χόφενχαϊμ δαπάνησε 3.000.000 ευρώ και ο Νορβηγός μετακόμισε στη Γερμανία, όπου και αποτελεί την τελευταία του ομάδα πριν τον Ολυμπιακό.

Αυτός είναι ο Ταρίκ Ελιουνουσί
© UWE GRUEN

Μέτρησε 55 συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αποτελούσε απαραίτητο γρανάζι στο μηχανισμό της ομάδας.

Σε επίπεδο εθνικής ομάδας, ο Ταρίκ Ελιουνουσί είχε το δικαίωμα να επιλέξει μεταξύ Μαρόκου και Νορβηγίας. Επέλεξε να αγωνιστεί στη δεύτερη, τη χώρα που μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

OSLO, NORWAY - MAY 26:  Tarik Elyounoussi of Norway during the International Friendly match between Norway and England at Ullevaal Stadion on May 26, 2012 in Oslo, Norway.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images) *** Local Caption *** Tarik Elyounoussi
OSLO, NORWAY - MAY 26: Tarik Elyounoussi of Norway during the International Friendly match between Norway and England at Ullevaal Stadion on May 26, 2012 in Oslo, Norway. (Photo by Alex Livesey/Getty Images) *** Local Caption *** Tarik Elyounoussi GETTY IMAGES

Κατάφερε μάλιστα να σκοράρει στο ντεμπούτο του τον Μάιο του 2008 σε ματς κόντρα στην Ουρουγουάη, μόλις τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Έκτοτε έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο 37 φορές, έχοντας πετύχει 9 τέρματα. Παράλληλα, αποτελεί και έναν από τους αρχηγούς της ομάδας.

Να σημειωθεί ότι ο ξάδερφός του, Μοχάμεντ Ελιουνουσί είναι επίσης ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στην ελβετική Βασιλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έρχονται Καρντόσο και Ελιουνούσι, σενάρια για Τιοτέ

News 24/7

24MEDIA NETWORK