Απώλειες: Εχασε βαθμούς και Μολέδο!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με το πρώτο εν Ελλάδι γκολ του Τσάβες, ο Πλατανιάς όμως ισοφάρισε άμεσα με τον Κοροβέση και πήρε πανάξια το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Εχασαν και τον Μολέδο οι πράσινοι που ολοκλήρωσαν το ματς με 10 ποδοσφαιριστές.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟ
kourbelis EUROKINISSI SPORTS

Το δις εξαμαρτείν… Ο Παναθηναϊκός ούτε έθελξε, ούτε έβγαλε… μάτια στο γήπεδο στην εκτός έδρας πρεμιέρα του στηSuperleagueμε τον Πλατανιά στα Περιβόλια, δείχνοντας να μην έχει την απαιτούμενη «ενέργεια» στο παιχνίδι του, μετά τη μεγάλη προσπάθεια της περασμένης Πέμπτης κόντρα στην Αθλέτικ…

Εστω κι έτσι όμως, βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα και το γκολ που έψαχνε στο τελευταίο 20λεπτο. Μετά την είσοδο του νέου του… γκολεαδόρ Αντρές Τσάβες, ο οποίος άρχισε την «απόσβεση» με το «καλημέρα» πλασάροντας ( οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του) αριστοτεχνικά τον Ομπερχάουσερ στο 72’.

Και πάλι όμως οι «πράσινοι» δεν φαίνεται να έμαθαν απ’ το… μάθημα της περασμένης Πέμπτης. Κι αντί να ελέγξουν το τέμπο του αγώνα, έχοντας στα χέρια τους το προβάδισμα που ήθελαν, μέσα σε μόλις επτά λεπτά «πλήρωσαν» την αδράνεια όλης της αμυντικής τους γραμμής, που οδήγησε στο γκολ της ισοφάρισης απ’ τον Κοροβέση ( ο οποίος είχε μπει μόλις τρία λεπτά νωρίτερα).

Οι «πράσινοι» πέταξαν το πρώτο ημίχρονο. Κι αφού δεν εκμεταλλεύτηκαν τις δύο πρώτες, πολύ καλές ευκαιρίες που έφτιαξαν στο 7’ με τον Μολίνς (κοντινό πλασέ άουτ, από γύρισμα του Λουντ) και στο 18’ με τον Φινλανδό μέσο ( σουτ από πλάγια άουτ), είδαν τον Πλατανιά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να αρχίζει να ψάχνει περισσότερα πράγματα επιθετικά.

Στο 40’ ο Δεβέσα έπιασε ένα πολύ δυνατό «σκαστό» σουτ, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του, ενώ στο 45’, ο Λουντ πλάσαρε λίγο άουτ.

Στο 50’ ο πρώτος βοηθός Καμπούρης έκοψε λανθασμένα τον Μολίνς που έβγαινε σε πλάγιο τετ-α-τετ και καλυπτόταν από την άμυνα της χανιώτικης ομάδας, ενώ στο 62’ ο διαιτητής Παπαπέτρου κακώς, κάκιστα (!) δεν απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Μπούτνικ που έσκασε κλωτσιά εν ψυχρώ στον Μολέδο, ενώ κουβαλούσε κάρτα από το 36’ ( λίγο αργότερα τον έκανε αλλαγή ο Παράσχος για να τον προφυλάξει).

Αφού ο Πλατανιάς «απείλησε» στο 55’ με την «σκαστή» κεφαλιά του Μπούτνικ ( νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Βλαχοδήμου στη γωνία του), ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να αλλάξει τη «χημεία» της επίθεσης των «πράσινων», περνώντας τον Τσάβες αντί του Μολίνς και ο Αργεντινός τον δικαίωσε απόλυτα. Στη δεύτερή του επαφή με την μπάλα, έφυγε στο όριο απ’ την ασίστ του Λουτσιάνο και δεν λάθεψε με εξαιρετικό πλασέ στη γωνία.

Ο Πλατανιάς ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τη δική του «χρυσή» αλλαγή, τον Νίκο Κοροβέση, κατάφερε να βρει φέρει το ματς στα ίσα σε πέντε λεπτά.

Το χειρότερο σενάριο όμως για τον Ουζουνίδη, δεν ήταν μόνο το γκολ της ισοφάρισης του Πλατανιά. Αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Ροντρίγο Μολέδο στον δεξιό αγκώνα, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, μετά τη σύγκρουσή του με τον Βλαχοδήμο ( από σπρώξιμο του Ντικομανά), που πιθανότατα θα τον αφήσει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα. Αυτό κι αν ήταν πλήγμα για τους «πράσινους», που αλλάζει πλήρως τις αμυντικές ισορροπίες στον Παναθηναϊκό, λίγες μέρες πριν απ’ τη ρεβάνς στο «Σαν Μαμές» και με το πρωτάθλημα στην αφετηρία του.

Ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε κίτρινες στους Κρος (31’), Μπούτνικ (36’), Πλιάτσικα (74’), Καρυπίδη (83’) και Μολέδο (9’).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος, 4-2-3-1): Ομπερχάουσερ, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Κρος (92’ Πατράλης), Στάθης, Πλιάτσικας (76’ Κορεβέσης), Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Ενσικουλού, Δεβέσα, Μπούτνικ(68’ Γκρζέλτσακ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-1-1): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Καμπέσας, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (64’ Χατζηγιοβάνης), Λουτσιάνο (74’ Δώνης), Μολίνς (64’ Τσάβες).

News 24/7

24MEDIA NETWORK