Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 10η αγωνιστική

Οι ομάδες ψάχνουν νίκες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να ανασάνουν στη διακοπή, οι προπονητές νοιώθουν την πίεση. Η Καλλονή έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ο Παναιτωλικός πάει στην Κέρκυρα χωρίς τον Μορένο. Ο Ολυμπιακός θέλει ένα καλό ματς στο Φάληρο, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στην Τούμπα. Ό Θέμης Καίσαρης σημειώνει τα δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 10η αγωνιστική.

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 10η αγωνιστική

10. Την πρώτη νίκη στο Παγκρήτιο

Ο Εργοτέλης είναι η μοναδική ομάδα χωρίς εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα τον έφερε να έχει δύο σερί αγώνες στο Παγκρήτιο, ο ΠΑΟΚ πέρασε με διπλό και τώρα ακολουθεί η Βέροια, ενώ μετά τη διακοπή παίζει με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οριακό το ματς με τη Βέροια, μάχη των μεσοεπιθετικών στην Κρήτη: Γιουσούφ, Χαντί και Χαλκιαδάκης απέναντι σε Μπεν, Ντουμίτρου και Καλτσά.

9. Μάχη με παράδοση στη Ξάνθη

Ο ΟΦΗ συνεχίζει την περιοδεία στη Θράκη και μετά τον Πανθρακικό παίζει εκτός έδρας με την Ξάνθη. Πήρε το 0-0 στο ένα ματς, αλλά θα είναι πιο δύσκολο να το επαναλάβει και στην Ξάνθη. Στα τελευταία οκτώ ματς στα Πηδάδια, ο ΟΦΗ δεν έχει κάνει διπλό, έχει έξι ήττες και έχει πάρει μόλις δύο 0-0. Κάποιος απ'τους Γκατούζο-Λουτσέσκου δεν θα πάει με καλό κλίμα στη διακοπή, γιατί και ο Ρουμάνος δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ άνετος μετά την πεντάρα που έφαγε η Ξάνθη στο Αγρίνιο.

8. Τη διαχείριση των μεσοπιθετικών στο Φάληρο

Το ρεπορτάζ του Σταύρου Γεωργακόπουλου λέει πως ο Κασάμι δεν έπαιξε στο Τορίνο γιατί ο Μίτσελ κατέληξε πως δεν χωράνε με τον Τσόρι στην ενδεκάδα. Μ'αυτό το πρίσμα, αναμένεται με ενδιαφέρον η σύνθεση κόντρα στον Πανθρακικό, γιατί μετά την Τρίπολη έχει μπει και στην εξίσωση και ο Φορτούνης: κόντρα στον Αστέρα ο Φορτούνης προσέφερε πράγματα και μάλλον κακώς βγήκε απ'το ματς. Με τον Τσόρι “σκασμένο”, τον Ολυμπιακό να ψάχνει τρόπους να γίνει καλύτερος επιθετικά, περιμένουμε να δούμε τη διαχείριση των Τσόρι-Κασάμι-Φορτούνη, το αν θα παίξει ξανά ο Ντουρμάζ στ'αριστερά και το που θα πάει ο Αφελάι. Είναι ούτως ή άλλως ζητούμενο για τον Ολυμπιακό να αρχίσει να παίρνει πράγματα απ'τις μεταγραφές που έχουν γίνει απ'το κέντρο και μπροστά.

7. Την άμυνα της Καλλονής

Ποια ομάδα έχει την καλύτερη αμυντική επίδοση στις πρώτα οκτώ ματς; Είτε ήταν στις πιθανές απαντήσεις σας ή όχι, η σωστή απάντηση είναι η Καλλονή. Η ομάδα του Μαντζουράκη έχει μόλις δύο γκολ παθητικό, αφού έχει δεχθεί γκολ μόνο απ'τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Αστέρα στην Τρίπολη. Απίστευτη μετάλλαξη για μια ομάδα που πέρσι είχε τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, με 62 γκολ παθητικό. Πέρσι ήταν σαφές πως χωρίς έδρα ο Μαντζουράκης είχε αποφασίσει να ανοίξει όλα τα ματς, να παίζει επίθεση μπας κι έτσι καταφέρει να σωθεί. Φέτος δεν έχει δεχθεί γκολ στην έδρα της και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει στη Νέα Σμύρνη, μετά το 0-0 με τον Λεβαδειακό.

6. Τον Παναιτωλικό χωρίς Μορένο, αλλά με "μάγους"

Τον Μορένο τον αναδείξαμε από πολύ νωρίς, πριν από το χατ-τρικ με τον Πανθρακικό, αλλά όταν τον έμαθαν όλοι, τον μάτιασαν και τραυματίστηκε. Και χωρίς αυτόν ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη με το εντυπωσιακό 5-2 επί της Ξάνθης, ανάσανε και τώρα πηγαίνει στην Κέρκυρα, που είναι σε πτώση. Περιμένουμε “μαγείες” από Μαρτίνες, Μπεχαράνο και Βιγιαφάνες, που θα πρέπει να καλύψουν το κενό του Μορένο.

5. Άσους σε Γιάννινα και Περιστέρι

Μία νίκη στα τελευταία έξι ματς έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι δεν έχει δεχθεί γκολ στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις. Υποδέχεται την αδύναμη Νίκη Βόλου και προφανώς έχει έρθει η ώρα να κάνει άσο, γιατί η πορεία της ομάδας δεν είναι ανάλογη του καλού ξεκινήματος για τον ΠΑΣ, που έκανε νίκη στην πρεμιέρα και πήρε δύο ισοπαλίες στα επόμενα δύο ματς. Άσο περιμένουμε και τη Δευτέρα στο Περιστέρι. Όχι γιατί το έργο της ομάδας του Σα Πίντο θα είναι εύκολο απέναντι στον Αστέρα, που έχει χάσει μόνο μια φορά στο Περιστέρι, αλλά γιατί ο απογοητευτικός φέτος Ατρόμητος έχει να κάνει νίκη απ'το 1-0 επί του Ολυμπιακού, που είναι και το μοναδικό καλό ματς που έχει κάνει φέτος. Κύριε Σα Πίντο, γνωστά τα προβλήματα, η ομάδα δεν βάζει γκολ με τίποτα, αλλά δείξτε μας κάτι.

4. Ένα καλό εγχώριο ματς απ'τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερα σερί μέτρια έως άσχημα ματς στην Ελλάδα. Στην ήττα απ'τον Ατρόμητο, στην δύσκολη και τυχερή νίκη με τον Εργοτέλη, στη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στην ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη αυτά που λειτούργησαν πραγματικά καλά ήταν ελάχιστα. Απέναντι στον Πανθρακικό, που θα κατέβει με υπηρεσιακό προπονητή μετά το διαζύγιο με τον Μάντζιο, προφανώς και το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό δεν είναι το τρίποντο, αλλά μια εμφάνιση καλύτερη των προηγούμενων, κυρίως στο κομμάτι της παραγωγής με την μπάλα.

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 10η αγωνιστική

3. Το τεστ του ΠΑΟΚ

Ο Άγγελος και το ρόστερ έδωσαν απαντήσεις στο 2ο ημίχρονο με τη Φιορεντίνα, ο ΠΑΟΚ στάθηκε και χωρίς παίκτες που είναι κομβικοί φέτος, αλλά το έργο με τον Παναθηναϊκό θα είναι διαφορετικό. Τώρα η υποχρέωση της νίκης είναι μεγάλη και οι συνθήκες του αγώνα διαφορετικές, αφού ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνει αφεντικό του αγώνα και να επιτεθεί απέναντι σ'έναν Παναθηναϊκό που θα τον περιμένει.

Κι όλα αυτά χωρίς τον Μακ, που ο Άγγελος θα ήθελε πολύ να τον στείλει πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο και με τον Ρατς να είναι αμφίβολος. Μεγάλο τεστ για τον ΠΑΟΚ, που θα θέλει να κρατήσει τη διαφορά απ'τον Ολυμπιακό και να αυξήσει αυτήν απ'τον Παναθηναϊκό πριν τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος. Έμεινε εκτός με τη Φιορεντίνα και επιστρέφει ξεκούραστος ο κομβικός Κάτσε.

2. Τις απαντήσεις του Παναθηναϊκού

Ναι, ΟΚ. Δεν περιμέναμε απ'τον Παναθηναϊκό να νικήσει την Αϊντχόφεν, όταν φέτος έχει χάσει απ'τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και είναι η ομάδα που έκανε τις λιγότερες φάσεις στον Ολυμπιακό από οποιαδήποτε άλλη. Αλλά κάποια στιγμή η ομάδα του Αναστασίου θα πρέπει να δείξει κάτι, να αποκτήσει κάποιες σταθερές, που θα μας κάνουν να έχουμε σιγουριά για κάποια κομμάτια στο παιχνίδι της.

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 10η αγωνιστική

Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει μόνο να αμυνθεί όπως το έκανε στο Φάληρο, αλλά να βρει και τρόπους να χτυπήσει στην κόντρα, γιατί μια εντελώς παθητική συμπεριφορά πίσω απ'την μπάλα σπάνια δίνει κάτι. Η απουσία του Ζεκά είναι μεγάλη, αφού ο Πορτογάλος είναι ο μόνος μέσος που τρέχει την μπάλα και ενώνει τις γραμμές.

Το λέγαμε και πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Κλωναρίδης πέρσι σκόραρε σε αγώνες ακριβώς τέτοιων συνθηκών, εκτός έδρας, με τον Παναθηναϊκό να παίζει στην κόντρα. Ανεξαρτήτως του Κλωναρίδη, τα μάτια των φίλων του Παναθηναϊκού θα είναι σίγουρα στον Μπεργκ.

1. Τη μάχη του κέντρου στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ φέτος πιέζει και τρέχει με τον τρόπο που το έκανε ο καλός περσινός Παναθηναϊκός, αλλά και καλύτερη επιθετική ανάπτυξη, παιχνίδι χωρίς μπάλα, κτλ. Ο Παναθηναϊκός τελευταία δείχνει να ανακτά κάποια απ'τα τρεξίματα που είχε πέρσι, αν και ο Αναστασίου για κάποιο λόγο αποφάσισε πως κόντρα στην Αϊντχόφεν πρέπει να παίξει 90' κεντρικός μέσος ο Πράνιτς. Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ο Κάτσε δεν έπαιξε στην Ιταλία και ξεκουράστηκε, το κακό για τον Παναθηναϊκό πως έχασε τη δική του μηχανή, τον Ζεκά που τρέχει παντού και πάντα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK