Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 9η αγωνιστική

Κρίσιμη στροφή στην 9η αγωνιστική. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δοκιμάζονται εκτός έδρας και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ατρόμητο που παραδοσιακά τον δυσκολεύει. Τα φώτα πέφτουν σε Μήτρογλου και Φορτούνη, στον Μπεργκ που επιστρέφει και στον Μορένο που σκοράρει, στον Γκατούζο και στη Νίκη Βόλου που πρέπει να πληρώσει τους διαιτητές. Ο Θέμης Καίσαρης σημειώνει τα δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 9η αγωνιστική.

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 9η αγωνιστική

10. Τις έδρες σε Βέροια και Μυτιλήνη

Τις θέσεις 3-4 έχουν οι εκπλήξεις του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής και ο βασικός λόγος είναι φυσικά η συγκομιδή εντός έδρας. Τέσσερα στα τέσσερα η Βέροια, με γκολ 9-4, τέσσερα στα τέσσερα και η Καλλονή, με τέρματα 6-0 και μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Αμφότερες υποδέχονται ομάδες κακές μακριά απ’την έδρα τους. Πανιώνιος και Λεβαδειακός έχουν τρεις ήττες εκτός έδρας, ενώ για την ομάδα του Κομπότη το ταμείο λέει μια ισοπαλία, 19 ήττες και καμία νίκη στα τελευταία 21 παιχνίδια πρωταθλήματος! Δύσκολο έργο για Τερεζόπουλο και Παντελίδη.

9. Τον Χριστόπουλο κόντρα στον ΠΑΣ

Μόνο τον ΠΑΣ και τον Πλατανιά έχει προπονήσει στην Ελλάδα ο Γιάννης Χριστόπουλος και τώρα θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία αναδείχθηκε και ξεκίνησε την καριέρα του, οδηγώντας την στην 5η θέση το 2013. Μετά από μία νίκη και τέσσερις ήττες στα πέντε πρώτα ματς, ο Πλατανιάς έκανε άσο με την Ξάνθη και πήρε διπλό“ ανάσα” στην Κέρκυρα. Ψάχνει τρίτη σερί νίκη κόντρα στον ΠΑΣ, που έκανε διπλό στο τελευταίο εκτός έδρας ματς στη Νέα Σμύρνη.

8. Το επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ Γκατούζο

Παρά τα ''δεν πάω πουθενά", ο Γκατούζο τελικά παραιτήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά την επόμενη μέρα ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την παραμονή του. Ο ΟΦΗ έκανε άσο στο δεύτερο ημίχρονο στον μεσοβδόμαδο αγώνα Κυπέλλου με την Ξάνθη και τώρα αντιμετωπίζει εκτός τον Πανθρακικό. Εκεί ο ΟΦΗ δεν έχει κάνει διπλό ποτέ, ο Μάντζιος πρέπει οπωσδήποτε να κάνει νίκη, αφού έδωσε τρία σερί ματς εκτός έδρας και ο Κάσες έδειξε να ξυπνάει την προηγούμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο. Οριακές καταστάσεις.

7. Τα μάτια σ’εσένα, ΚώσταΜήτρογλου

Ο Μήτρογλόυ σπάνια δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης, είτε για καλό είτε για κακό. Απ’την Κυριακή είναι στο μάτι του κυκλώνα, εξαιτίας της απόφασης να “κλέψει” άλλο ένα πέναλτι απ' τον Τσόρι και στη συνέχεια να αστοχήσει. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το πως θα χειριστεί την υπόθεση ο Μίτσελ, αλλά και το πως θα παρουσιαστεί ο Μήτρογλου.

Γιατί το βασικό θέμα δεν είναι αν “κλέβει” πέναλτι ή αν τα βάζει, αλλά η αγωνιστική του εικόνα. Σκοράρει, αλλά είναι βαρύς και ασήκωτος, με πολύ μικρή συμμετοχή στο παιχνίδι, χωρίς να φτιάχνει φάσεις για τον εαυτό του, αρκείται σε γκολ της μιας επαφής.

Πριν δύο χρόνια "λύτρωνε" τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις στην Τρίπολη, με μια εκπληκτική κίνηση και εκτέλεση. Ο σημερινός Μήτρογλου “έχει” τέτοια κίνηση;

6. Τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας

Ναι, ισχύουν όλα τα καλά που έχουμε γράψει για τον ΠΑΟΚ. Όμως, το πρόγραμμα στο ξεκίνημα και η αναβολή της 6ης αγωνιστικής έδωσαν στο Δικέφαλο το δικαίωμα να παίξει στην Τούμπα τους πέντε απ' τους επτά αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Και όλοι ξέρουμε πως η πορεία του ΠΑΟΚ κάθε χρονιά εξαρτάται απ' το τι κάνει μακριά απ' την Τούμπα, όχι απ' τη συγκομιδή στο σπίτι του.

Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ έχει ήδη βελτιώσει πάρα πολύ τη βαθμολογική συγκομιδή μακριά απ' την Τούμπα, αφού έχει πάρει έξι βαθμούς απέναντι σε Παναιτωλικό και Πλατανιά, ομάδες που πέρσι τον είχαν νικήσει στην έδρα τους. Ήδη βρίσκεται στο +6 και ταξιδεύει στο Παγκρήτιο για να πετύχει το +8, αφού πέρσι πήρε την ισοπαλία κόντρα στον Εργοτέλη.

5. Τη Νίκη Βόλου να πληρώνει τους διαιτητές

Δεν είναι αστείο, τους διαιτητές πρέπει να τους πληρώνεις. Η Νίκη δεν πλήρωσε έγκαιρα τους διαιτητές για τον αγώνα Κυπέλλου με τη Ζάκυνθο, ο αγώνας δεν έγινε ποτέ και η Νίκη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις για τη ματαίωση του αγώνα. Όλα αυτά για 3.600 ευρώ, ένδειξη μεγάλων δυσκολιών για τους νεοφώτιστους, λες και δεν τους έφτανε το γεγονός πως έχουν μια νίκη και έξι ήττες στα πρώτα επτά ματς στην επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία.

4. Άκρα και τρεξίματα στο Παγκρήτιο

Γιουσούφ και Χαντί έδειξαν κόντρα στον Ολυμπιακό το τι μπορούν να πετύχουν στην κόντρα και πως μπορεί να τους “παίξει” στο χώρο ο Χαλκιαδάκης. Απ'την άλλη ο ΠΑΟΚ βασίζει πολλά στα ανεβάσματα των ακραίων του μπακ: ο Τζιόλης σημαδεύει από χαμηλά τις κινήσεις τους στο χώρο και ο πολύ ποιοτικός Ρατς είναι σημείο αναφοράς και στις σετ επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Αυτομάτως μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα άκρα.

Επιπλέον, είναι πάντα ζητούμενο τα τρεξίματα και η φρεσκάδα του ΠΑΟΚ, που στηρίζει το παιχνίδι του σε πίεση και διαρκείς κινήσεις χωρίς μπάλα. Πόσω μάλλον σε μια έδρα που δεν έχει νικήσει στις δύο τελευταίες επισκέψεις και σ'έναν αγώνα που θα γίνει με τον ΠΑΟΚ να ξέρει το αποτέλεσμα του Αστέρας-Ολυμπιακός.

3. Τον Μάρκους Μπεργκ να επιστρέφει στο πρωτάθλημα

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για το πόσο έχει λείψει ο Μπεργκ στον Παναθηναϊκό, αλλά και για το γεγονός πως μόνη της η επιστροφή του ίσως να μην είναι αρκετή. Ήρθε η ώρα των απαντήσεων. Ο Σουηδός επέστρεψε με γκολάρα στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται κυρίως στο πρωτάθλημα, αφού την επόμενη αγωνιστική πάει στην Τούμπα.

Ο Ατρόμητος με την παραδοσιακά καλή και σκληρή άμυνα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε για τον ίδιο τον Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός έχει μόλις μια νίκη στους τελευταίους τέσσερις εντός έδρας αγώνες με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα και η ομάδα του Σα Πίντο θα έχει μάλλον τις επιστροφές των Ναπολεόνι, Δημούτσου, Παπάζογλου.

2.Τον Φορτούνη και τη μάχη της Τρίπολης

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ο Φορτούνης άφηνε την Τρίπολη για να ξενιτευτεί στη Γερμανία, ενώ προηγουμένως ο Ολυμπιακός είχε αρνηθεί να καλύψει τις απαιτήσεις του Αστέρα για να τον αποκτήσει. Αν το ματς γινόταν πριν από έναν μήνα, ίσως δεν θα μιλούσαμε για την επιστροφή του Φορτούνη, αλλά αυτή τη στιγμή ο 22χρονος βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σκόραρε και φάνηκε στον αγώνα Κυπέλλου, ενώ κόσμος και Τύπος θα ήθελαν να τον δουν κόντρα στον Αστέρα. Φορτίο μεγάλο από τη στιγμή που και ο Τσόρι και ο Αφελάι θα είναι εκτός αποστολής με το τον Έλληνα μέσο να καλείται να "πάρει την μπαγκέτα". Την ίδια ώρα, ο Βεργέτης δηλώνει πως θέλει να πληγώσει τον Ολυμπιακό στα κενά στην πλάτη της άμυνας σε μια έδρα που παραδοσιακά οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

1.Τον Έρικ Μπαλοτέλι Μορένο και τον Νίκολας Ινιέστα Μαρτίνες

Για το δίδυμο του Παναιτωλικού μιλάμε στα Δευτεριάτικα Top10 εδώ και πολύ καιρό. Την προηγούμενη Παρασκευή σας είπαμε πως ένα απ’τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι ο Μορένο και η συνεργασία του με τον Μαρτίνες. Ο Κολομβιανός μας δικαίωσε με χατ-τρικ και το ταμείο λέει πως ο Μορένο είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 5 γκολ και ο Μαρτίνες πρώτος στις ασίστ με 4, όλες φυσικά προς τον συμπαίκτη του.

Ο Τύπος και ο κόσμος ανακάλυψαν σιγά-σιγά τον Μορένο και την ομοιότητα που έχει με τον Μπαλοτέλι, πλέον πρέπει να ανακαλύψουν τον Μαρτίνες, ενώ περιμένουμε ακόμα και τον Βιγιαφάνες να φανεί. Σε κάθε περίπτωση, σ’αυτούς θα βασίσει ο Παναιτωλικός την προσπάθεια για δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη κόντρα στην Ξάνθη, για να ανέβει στη βαθμολογία, αφού η θέση του είναι πλασματική.

News 24/7

24MEDIA NETWORK