20 λόγοι που προτιμάμε το δικό μας ντέρμπι από το "Clásico"

Καλό το " Clásico" και το Γιουβέντους-Μίλαν, αλλά για τον μέσο Έλληνα φίλαθλο το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα ντέρμπι στον πλανήτη.

20 λόγοι που προτιμάμε το δικό μας ντέρμπι από το "Clásico"
INTIME SPORTS

Το Σάββατο (21/11) πέρα από το δικό μας ντέρμπι "αιωνίων" διεξάγεται το Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ και το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Μπορεί το μπάτζετ του Παναθηναϊκού συν αυτό του Ολυμπιακού να μην ξεπερνάνε την αξία κάποιων μεμονωμένων παικτών των προαναφερθέντων ισπανικών και ιταλικών ομάδων, ωστόσο υπάρχουν 20 καλοί λόγοι που το δικό μας ντέρμπι είναι καλύτερο.

1. Γιατί κρίνεται ο φετινός τίτλος, αφού αν κερδίσει ο Ολυμπιακός η διαφορά των δύο διεκδικητών πάει στο +11 και στην ουσία μπαίνει "ταφόπλακα" στα όνειρα των "πρασίνων" και των υπόλοιπων ομάδων για διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

2. Γιατί ο ένας από τους δύο προπονητές των "αιωνίων" κάνει ντεμπούτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Στραματσόνι δεν μπορεί με τίποτα να φανταστεί πόσο μπορεί να επηρεάσει την μετέπειτα πορεία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα.

3. Γιατί ένα τέτοιο ματς δημιουργεί ακραία πάθη ακόμα και στο γυναικείο κοινό:

20 λόγοι που προτιμάμε το δικό μας ντέρμπι από το "Clásico"

4. Γιατί μπορεί να συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια, πριν ή μετά το ματς που θα μας κάνει να το θυμόμαστε για χρόνια (βλ. "Γιατί δεν βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο", Ριζούπολη), ενώ τα αντίστοιχα ξένα σε λίγες μέρες θα έχουν ξεχαστεί.

5. Γιατί οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσει ο σπίκερ κατά την διάρκεια της περιγραφής του θα μελετηθούν περισσότερο από πιθανό ανακοινωθέν του Μπάρακ Ομπάμα για την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

6. Γιατί κρίνεται το κατά πόσο θα σπάσει το ρεκόρ με τις 10 σερί νίκες που είχε κάνει ο Ολυμπιακός του Μπούκοβι στην έναρξη της σεζόν 1966-67.

7. Γιατί θα παιχθεί στο στοίχημα συνολικό ποσό μεγαλύτερο από τον ΑΕΠ της χώρας.

8. Γιατί αποτελεί έμπνευση για τη δημιουργία σελίδων στο facebook:

9. Γιατί οι λέξεις που θα χρησιμοποιηθούν για να σχολιάσουν το συγκεκριμένο ματς μετά την λήξη του από εφημερίδες, αθλητικές ιστοσελίδες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές θα είναι πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες για το ισπανικό και το αγγλικό ντέρμπι.

20 λόγοι που προτιμάμε το δικό μας ντέρμπι από το "Clásico"

10. Ο/Οι σκόρερ θέτουν βασική υποψηφιότητα για τη δημιουργία ανδριάντα για χάρη τους.

11. Κάθε κίνηση του διαιτητή μέσα στο γήπεδο θα μελετηθεί περισσότερο από αυτές του Νουρέγιεφ στα μπολσόι.

12. Καλός ο Αγουέρο και ο Νεϊμάρ, αλλά αν σκοράρει ο Μπεργκ ή ο Ιντέγε, θα θεωρηθούν κλάσης ανώτεροι.

13. Σε κανένα άλλο ματς πλην του ελληνικού κάθε ένας από τους 22+ παίκτες που θα πατήσουν το γρασίδι της Λεωφόρου δεν θα μετατρέπεται από άχρηστο σε Μαραντόνα μέσα σε 5'' από τους φιλάθλους.

20 λόγοι που προτιμάμε το δικό μας ντέρμπι από το "Clásico"
Μέσι

14. Γιατί η πιθανή απουσία του Μέσι στερεί λίγη από την αίγλη του "el clasico". Η απουσία κανενός παίκτη δεν θα μπορούσε να στερήσει αίγλη από το ελληνικό ντέρμπι.

15. Γιατί χάρη στο ντέρμπι αιωνίων έχουν βγει "σπουδαία" συνθήματα όπως αυτά που ακουγόντουσαν σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκη για τον Ολισαντέμπε και τον Μιραλάς.

16. Γιατί σε κανένα Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ και Ρεάλ-Μπαρτσελόνα δεν θα έχεις αγωνία για το αν θα καταφέρει να λήξει το παιχνίδι.

17. Γιατί όσο και να υποστηρίζεις κάποια από τις 4 ξένες ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πάντα σου γεννούν εντονότερα συναισθήματα.

18. Γιατί οι δηλώσεις Αλαφούζου-Μαρινάκη μετά το ματς σίγουρα θα έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις αντίστοιχες των Πέρεθ-Μπερτομέου, αν μάλιστα κάνουν.

19. Γιατί τα γεγονότα γύρω από το ματς θα έχουν την ίδια ή και μεγαλύτερη σημασία από το ματς.

20. Γιατί καμιά αθλητική ιστοσελίδα καμιάς άλλης αθλητικής χώρας δεν θα έβρισκε 20 λόγους για να υποστηρίξει ότι το εγχώριο ντέρμπι είναι καλύτερο του "el clasico" και του αντίστοιχου ιταλικού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK