ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0

Το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας έκρινε το ντέρμπι των "Δικεφάλων" στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και διατήρησε το αβαντάζ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο. Έπεσε τέταρτη η ομάδα της Θεσσαλονίκης

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0
ΑΕΚ ΠΑΟΚ ποδόσφαιρο

Η εικόνα του αγώνα

Οι επιλογές που έκαναν στο αρχικό σχήμα οι Γκουστάβο Πογέτ και Ιγκόρ Τούντορ κατέδειξαν το δρόμο που θέλουν ν' ακολουθήσουν. Ο Ουρουγουανός ήθελε ποδοσφαιριστές που κρατούν και ελέγχουν την μπάλα, την ίδια ώρα που ο Κροάτης επέλεξε να ποντάρει στην ταχύτητα των Μακ-Ροντρίγκες, επιλέγοντας να έχει τρεις κεντρικούς χαφ (Τζιόλη, Τσίμιροτ, Χαρίση).

Λογικό ήταν υπό αυτές τις συνθήκες η ΑΕΚ να έχει την κατοχή και περισσότερα μέτρα για να κινηθεί, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν επιφυλακτικός και κατά τα 10/11 μαζεμένος πίσω. Έβγαλε η ομάδα του Τούντορ τη φάση του Κοροβέση στο 13' (έκοψε ο Σιμόες) και -λόγω αβλεψίας- αυτήν του Ροντρίγκες στο 18' (απέκρουσε ο Ανέστης), παρόλα αυτά αντιμετώπιζε πρόβλημα αλληλοκάλυψης όταν ανέβαιναν οι πλάγιοι μπακ της Ένωσης.

Στο 11' μάλιστα ο Γκάλο πάτησε ανενόχλητος περιοχή, χωρίς να έχει την κατάλληλη τελική επιλογή, αφού δεν σούταρε, και στο 33' ο Ντίντακ κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε το τέρμα του Βάργκας. Για την κατάληξη της φάσης φέρει αναμφίβολα ευθύνη ο Βελλίδης, ο οποίος έδιωξε την μπάλα προς τα μέσα και όχι πλάι, ταυτόχρονα όμως το 1-0 ήταν η αποτύπωση της λανθασμένης αμυντικής συμπεριφοράς των "ασπρόμαυρων" μέχρι τότε στο χορτάρι.

Το γκολ του Βενεζουελάνου εξτρέμ, που εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα σκοράροντας από κοντά, και η ανάπαυλα έφεραν στο γήπεδο τον Μπερμπάτοφ και άμεσα ο ΠΑΟΚ κέρδισε κατοχές. Ο Χαρίσης οπισθοχώρησε για να παίξει δίπλα στον Τσίριμοτ και αναπόφευκτα ο Σιμόες έμεινε πίσω για να προσέχει τον απρόβλεπτο Βούλγαρο. Περισσότερο πάντως το παιχνίδι των "ασπρόμαυρων" βελτίωσε ο Ζάιρο, ο οποίος μπήκε αντί του Αθανασιάδη και πήγε αριστερά με ταυτόχρονη μετατόπιση του Μακ στην κορυφή. Πάντως το αδύναμο σουτ του Τζαβέλλα στο 73' ήταν ό,τι περισσότερο βρήκαν οι Θεσσαλονικείς απέναντι σ' ένα συμπαγές "κιτρινόμαυρο" σύνολο.

Η είσοδος του Τζεμπούρ είχε φέρει τον Αραβίδη στα πλάγια, με αποτέλεσμα να να υπάρχουν περισσότερα τρεξίματα και κατ' επέκταση ντουμπλαρίσματα. Στο διάστημα μάλιστα που ο ΠΑΟΚ πάσχιζε να βρει μια ευκαιρία, ο Γιόχανσον στο 65' και ο Μάνταλος στο 76' βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά αστόχησαν υπό ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Η αποβολή του Μπερμπάτοφ για χτύπημα στο Σιμόες μακριά από την μπάλα έμοιαζε να βολεύει την τακτική επιλογή της ΑΕΚ που μ' έναν παίκτη παραπάνω είχε τη ευχέρεια ν' αποφορτιστεί από την πίεση. Επαναπαύτηκαν πάντως οι γηπεδούχοι και το φινάλε ήταν οριακό, αφού στο 89' από τη μία ο Ανέστης, σε σουτ του Κίτσιου, και από την άλλη ο Αραβίδης, σε κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα, έσωσαν διαδοχικά την εστία της Ένωσης και το προστατεύτηκε το 1-0.

MVP

Ο Χρήστος Αραβίδης ήταν πανταχού παρών, έστω κι αν δεν σκόραρε. Έπαιξε φορ, έπαιξε πλάι, ακόμη και... στόπερ έγινε στο φινάλε, προλαβαίνοντας δύο φορές τον κίνδυνο. Πολύ τρέξιμο και αυταπάρνηση, είχε και την κάθετη στην ευκαιρία του Μάνταλου.

Αδύναμος κρίκος

Ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν φάνηκε, αλλά και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που μπήκε για να δώσει πνοή, απογοήτευσε φτάνοντας στο σημείο ν' αποβληθεί.

Σχόλιο

Τούτη την περίοδο η ΑΕΚ ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και αυτό έκανε στο ντέρμπι χωρίς να λάμψει με την απόδοσή της. Το ότι προηγήθηκε τής επέτρεψε να διαχειριστεί όπως ακριβώς ήθελε το ματς, να μην πάρει ρίσκα και να μην κινδυνεύει μέχρι το 89'. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ έψαχνε τον τρόπο να φτιάξει παιχνίδι χωρίς να έχει δημιουργό στο σχήμα του, αφού ο Πέλκας έμεινε στον πάγκο και ο Μπερμπάτοφ που μπήκε γι' αυτόν το λόγο ήταν αρνητικός. Ο Ροντρίγκες παρασύρθηκε πολλές φορές από την ταχύτητά του, ενώ ο Μακ δεν ήταν ωφέλιμος. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τον Μπαρμπόζα, τον Αραβίδη και τον Μάνταλο κι ας μην ήταν σε καλή βραδιά ο Γιόχανσον.

Το γκολ του Βάργκας

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (61' Τζεμπούρ), Μπαρμπόζα (91' Μπουονανότε), Αραβίδης (91' Σοϊλέδης)

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (77' Ρ.Κόστα), Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τζιόλης (46' Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (70' Ζάιρο)

Το live του αγώνα

18:46
Καλησπέρα σας...
18:46

18:46
Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του μεγάλου ντέρμπι των "Δικεφάλων", της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
18:48

18:48
Τις δυο ομάδες χωρίζουν τρεις βαθμοί στο βαθμολογικό πίνακα, με την Ένωση να έχει 36 και τον ΠΑΟΚ 33. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε επικρατήσει με 2-1.
18:52
ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας, Μπαρμπόζα, Αραβίδης

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Χαρίσης, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης, Μακ.
18:54
Οι 11άδες των δυο ομάδων:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Χαρίσης, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης, Μακ.
18:57
Οι αναπληρωματικοί:

ΑΕΚ:
Βούρας, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πλατέλλας, Μπουονανότε, Τζεμπούρ.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Ζάιρο, Μπερμπάτοφ, Κόστα, Μυστακίδης, Σάμπο, Πέλκας.
18:59
Πέντε σερί νίκες για την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, την ώρα που ο ΠΑΟΚ προέρχεται από το εξ αναβολής 1-1 με την Ξάνθη στα "Πηγάδια", ενώ μεταξύ άλλων είχε χάσει στη Μυτιλήνη από την Καλλονή για το Κύπελλο με 2-1, αν και στη ρεβάνς επιβλήθηκε 3-0 και πέρασε στην 8άδα.
18:59
Πολύ το κρύο στο Μαρούσι, φαντάζει... απάλευτο στους περισσότερους, εντούτοις ο κόσμος της ΑΕΚ θα βρεθεί μαζικά στο πλάι του Γκουστάβο Πογέτ και των ποδοσφαιριστών του.
19:00
Μόλις έφτασε στο γήπεδο και ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης.
19:05
Πριν λίγα λεπτά μπήκαν στο γήπεδο οι δυο ομάδες για προθέρμανση και οι παίκτες της ΑΕΚ γνωρίζουν την αποθέωση.
19:11
Σε 20 λεπτά έχουμε σέντρα στην αναμέτρηση...
19:13
O Μάρκος Βελλίδης για πρώτη φορά τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Η απόφαση για Βελλίδη πάρθηκε σήμερα, καθώς μέχρι και χθες ο Τούντορ προσανατολιζόταν στην επιλογή Όλσεν.
19:14
O Ίγκορ Τούντορ με κουκούλα...
19:15
Η στιγμή που κατέβηκε από το πούλμαν της ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογέτ.
19:16
Το έχει "δαγκώσει" ο Ντιέγκο Μπουονανότε.
19:17
Αποσύρονται οι ομάδες στα αποδυτήρια. Μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για την σέντρα του μεγάλου ντέρμπι.
19:19
H διάταξη της ΑΕΚ: Στο τέρμα ο Ανέστης, δεξιά στην άμυνα ο Γκάλο και αριστερά ο Ντίντακ. Στο κέντρο της άμυνας οι Κολοβέτσιος, Άρθο, μπροστά τους ως κόφτης ο Σιμόες και εσωτερικοί μέσοι οι Μάνταλος και Γιόχανσον. Αριστερά ο Μπαρμπόζα, δεξιά ο Βάργκας και μπροστά ο Αραβίδης.
19:20
Η διάταξη του ΠΑΟΚ: Τέρμα ο Βελλίδης, αριστερά ο Κοροβέσης, δεξιά ο Κίτσιου και στο κέντρο της άμυνας οι Τζαβέλλας και Βίτορ. Τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Χαρίσης, Τσίμιροτ και Τζιόλης, αριστερό εξτρέμ ο Ροντρίγκες, δεξί εξτρέμ ο Μακ και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
19:22
Φορμαρισμένος ο Ανέστης, περιμένει πολλά η ΑΕΚ απ' αυτόν.
19:28
Eξαιρετική η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ από τους φιλάθλους της ΑΕΚ και ενώ οι δυο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
19:29
Περίπου 20.000 φίλοι της ΑΕΚ στο γήπεδο. Σίγουρα θα ήταν πολλοί περισσότεροι, αν βοηθούσε και ο καιρός. Είπαμε, το κρύος είναι ανυπόφορο και ειδικά στα Βόρεια Προάστια και βραδυνή ώρα.
19:30
Πολλά καπνογόνα και ο ύμνος της ΑΕΚ στα μεγάφωνα.
19:31

1'

Εναρξη του αγώνα.
19:32
Σιγά σιγά καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα...
19:32
Αγκαλιές πριν το ματς του Μπερμπάτοφ με τον Πογέτ. Δυο πολύ ισχυρές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που κοσμούν το πρωτάθλημά μας.
19:34

4'

Πρώτο σουτ στο ματς με τον Βάργκας, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Βελλίδη.
19:36

5'

Πήγε να εκμεταλλευτεί την εκρηκτικότητά του και την ταχύτητά του ο Ροντρίγκες, βγαίνοντας γρήγορα στην κόντρα, αλλά άνοιξε απελπιστικά την μπάλα και έδιωξε εύκολα και άνετα ο Ανέστης.
19:38

8'

Προσπαθεί να πάρει μέτρα η ΑΕΚ και να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή του ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
19:39

8'

Κίτρινη στον Κλάους για επικίνδυνη προβολή στον Σιμόες.
19:41

10'

Πρώτο δεκάλεπτο στο ντέρμπι, ακόμα δεν υπάρχει η μεγάλη φάση, παρά μόνο ένα μακρινό άστοχο σουτ του Βάργκας.
19:43

11'

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ, με τον Αραβίδη να πασάρει δεξιά στον Γκάλο, εκείνος προτίμησε να στείλει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν ακολούθησε ο Μάνταλος και χάθηκε η ευκαιρία για την Ένωση. Θα μπορούσαν να έχουν ενεργήσει καλύτερα οι παίκτες του Πογέτ που ήταν έξαλλος στον πάγκο.
19:44

13'

Ο Ροντρίγκες βρήκε τον Κοροβέση στην περιοχή, αλλά ο Σιμόες με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Η πρώτη ουσιαστική επίσκεψη του ΠΑΟΚ στα "κιτρινόμαυρα" καρέ.
19:47

16'

Σωτήριο τάκλιν του Τζιόλη σε εκτέλεση φάουλ της ΑΕΚ, προτού φτάσει η μπάλα στον Γιόχανσον, ο οποίος είχε προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή όπως κάνει πάντα στις στημένες φάσεις.
19:49

18'

Γύρισμα του Γιόχανσον από δεξιά προ του Τζαβέλλα, έπεσε και μπλόκαρε ο Βελλίδης.
19:49

18'

Πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Ανέστης απέκρουσε εξαιρετικά το πλασέ του Ροντρίγκες, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Η μπάλα στρώθηκε στον άσο του ΠΑΟΚ από λάθος κεφαλιά του Άρθο.
19:52

21'

Έχουν ανεβάσει "στροφές" οι δυο ομάδες και το παιχνίδι είναι σαφώς καλύτερο απ' ό,τι στα πρώτα λεπτά. Μακάρι να δούμε ακόμα καλύτερο θέαμα στην συνέχεια.
19:53

22'

Παραλίγο να γίνει και πάλι λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ και να το εκμεταλλευτεί ο Ροντρίγκες, αλλά τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε.
19:56

25'

Ο ΠΑΟΚ δεν αφήνει χώρους στην ΑΕΚ για να κάνει το παιχνίδι της και να βρει διαδρόμους για την εστία του Βελλίδη, ο οποίος δεν έχει χρειαστεί να κάνει τη μεγάλη επέμβαση.
19:56

26'

Στο 62%-38% για την ΑΕΚ η κατοχή της μπάλας.
19:59
To πέταλο των οργανωμένων της ΑΕΚ και ένα πανό με μήνυμα...
20:01
O Bάργκας με την μπάλα στα πόδια.
20:02

31'

Κίτρινη κάρτα στον Μπαρμπόζα για διαμαρτυρία.
20:02

32'

Καλή σέντρα του Κίτσιου από τα δεξιά, ο Κλάους προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά, αλλά δεν τα κατάφερε.
20:03

33'

Κίτρινη κάρτα στον Μακ για φάουλ στον Ντίντακ.
20:04

33'

ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Άρθο γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Βάργκας έκανε το σκαστό σουτ από τη μικρή περιοχή, ο Βελλίδης απέκρουσε με τις γροθιές του, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Βενεζουελάνος με δεύτερη προσπάθεια έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
20:06
Να δούμε τώρα πώς θα μπορέσει να αντιδράσει ο ΠΑΟΚ, που δέχτηκε γκολ σε ένα σημείο που είχε ισορροπήσει το ματς και πατούσε καλύτερα στο χορτάρι.
20:07

36'

Κίτρινη κάρτα στον Ντίντακ για διαμαρτυρία.
20:08
Μονομαχία του Ροντρίγκες με τον Γκάλο.
20:14

42'

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη την άνοδο της απόδοσης του Μακ, ώστε να μην παίζει μονόπλευρα με τον Ροντρίγκες. Ο Σλοβάκος δεν έχει απειλήσει ιδιαίτερα ως τώρα.
20:15
Οι Μελισσανίδης και Σαββίδης παρακολουθούν μαζί το ντέρμπι.
20:15
Να πούμε πως η κάρτα που πήρε ο Μακ είναι η τέταρτη στο πρωτάθλημα και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς (Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Ηρακλής, Παναθηναϊκός).
20:16
Λήξη πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να υπάρξουν καθυστερήσεις. Η ΑΕΚ προηγείται 1-0 χάρη στο γκολ του Βάργκας από το 33' και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το δεύτερο 45λεπτο.
20:33
Οι δυο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο.
20:34
Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
20:35

46'

Ο Μπερμπάτοφ πέρασε στην θέση του Τζιόλη.
20:38

49'

Σουτ του Χαρίση ύστερα από ωραία ενέργεια που έκανε, μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης.
20:38
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Βάργκας.
20:39

50'

Ο Γιόχανσον έκλεψε την μπάλα, τροφοδοτήθηκε ο Μάνταλος, εκείνος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο.
20:44

55'

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο να κάνει κάτι αξιόλογο, με εξαίρεση ένα χλιαρό σουτ του Χαρίση. Να δούμε τι θα κάνει και με τον Μπερμπάτοφ στο χορτάρι.
20:48
Είπαμε, πολύ το κρύο στο ΟΑΚΑ, αλλά αρκετοί δεν πτοήθηκαν και πήγαν στο γήπεδο.
20:50

61'

Ο Βάργκας αφήνει την θέση του στον Τζεμπούρ. Η πρώτη αλλαγή στο ματς για την ΑΕΚ.
20:54

65'

Ο Γιόχανσον επιχείρησε κάτι σαν βολ πλανέ μετά την σέντρα του Γκάλο, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε την μπάλα.
20:55

66'

Κίτρινη κάρτα για τον Μπερμπάτοφ για κράτημα στον Τζεμπούρ.
20:56
Ο Μακ υπό την επιτήρηση του Ντίντακ.
20:58

70'

Ο Ζάιρο περνάει στην θέση του Κλάους.
21:03

73'

Σκαστό σουτ του Τζαβέλλα με το αριστερό μέσα από την περιοχή ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, μπλόκαρε ο Ανέστης.
21:05
75'
5(3)-3(3) οι τελικές προσπάθειες.
21:05

76'

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Αραβίδης έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Μάνταλο, η μπάλα πέρασε και από τον ίδιο και από τον Βελλίδη, καταλήγοντας ελάχιστα άουτ. Κοντά στο 2-0 η Ένωση.
21:06

77'

Έξω ο Βίτορ, μέσα ο Κόστα. Αναγκαστική αλλαγή για τον "Δικέφαλο".
21:07

79'

Κίτρινη κάρτα στον Χαρίση.
21:10

81'

Έχουμε μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο ΠΑΟΚ ψάχνει τρόπους για να φτάσει στην ισοφάριση.
21:12

83'

ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα στον Μπερμπάτοφ για εκτός φάσης χτύπημα στον Σιμόες με το αριστερό του χέρι. Με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα ο ΠΑΟΚ.
21:14

85'

Κίτρινη κάρτα στον Αραβίδη. Ήταν η τέταρτή του και δεν θα παίξει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς της ΑΕΚ.
21:19

89'

Εξαιρετική επέμβαση του Ανέστη σε σουτ του Κίτσιου και κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης, κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα και ο Αραβίδης έδιωξε ξανά σε κόρνερ. Πιέζει ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες.
21:20

91'

Θα μπουν στο ματς οι Μπουονανότε και Σοϊλέδης, έξω οι Αραβίδης και Μπαρμπόζα.
21:20
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
21:23
Λήξη του αγώνα.
21:23
Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και έφτασε στο +6.
21:23
Αγκαλιές ανάμεσα σε Μελισσανίδη και Σαββίδη.
21:24
Τούντορ: "Η ΑΕΚ πήρε το πρώτο ημίχρονο, εμείς το δεύτερο, απλά η ΑΕΚ σκόραρε στο δικό της καλό κομμάτι του αγώνα και νίκησε".
21:25
Πογέτ: "Ήταν ένα κλασικό ντέρμπι και ήταν πολύ καλό που νικήσαμε για την συνέχεια του πρωταθλήματος".
21:25
Καλό βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK