Ατρόμητη... ΑΕΚ, πάτησε ξανά στην κορυφή

Παρά την κούραση και την αποβολή του Αραούχο στο 8', η ξεθεωμένη ΑΕΚ σκόραρε πρώτη κι άντεξε χάρη στην αμυντική τακτική της απέναντι σ' έναν φλύαρο ΠΑΟΚ χωρίς ευκαιρίες που κατέληξε να παίζει με εννέα. Το γκολ της... πρωτιάς για την Ένωση ο Λιβάγια στο 25'. Χάθηκε το μέτρημα στις κάρτες του Αρετόπουλου, αποβλήθηκε μέχρι και ο Χιμένεθ.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ EUROKINISSI

ΑΕΚ είσαι και ΠΑΟΚ δεν είσαι. Οι έξι λέξεις που αρκούν και περισσεύουν για να περιγράψουν ένα ντέρμπι δύναμης, πάθους, θέλησης και ψυχραιμίας παρά υψηλού ρυθμού, καθαρών ευκαιριών και ποιοτικού ποδοσφαίρου. Το οποίο είχε στο σύνολό του 10 τελικές (5 εκατέρωθεν), 11 κίτρινες κάρτες, 3 κόκκινες - μέχρι και ο Χιμένεθ πήγε νωρίτερα στ' αποδυτήρια!

Η (δικαιολογημένη) αποβολή του Αραούχο στο 8' για χτύπημα στο πρόσωπο του Σαμπράνο εξισορροπήθηκε από το γκολ του Λιβάγια στο 25' (χάρη σε γύρισμα-ασίστ του Σιμόες) και η Ένωση μπόρεσε να παίξει όπως ακριβώς απαιτούσαν οι συνθήκες ενός τέτοιου αγώνα. Πίσω από την μπάλα, δηλαδή, αφού κι ένα 90λεπτο είχε στην πλάτη της (Μίλαν) και με παίκτη λιγότερο ήταν στο γήπεδο, τουλάχιστον ως το 35' (αποβολή Σαμπράνο που την... έψαχνε)!

Ακόμη πάντως και σε ματς με 10-10 ο Χιμένεθ δεν μετέβαλε το πλάνο λειτουργίας της. Δεν είχε λόγο. Το πρόβλημα ήταν του Λουτσέσκου, ο οποίος όφειλε να δώσει λύση στα ζητήματα που είχαν προκύψει. Επενέβη αναγκαστικά, εκ του αποτελέσματος όμως λανθασμένα. Διότι τον καλύτερο παίκτη του στο πρώτο μισό (Βιεϊρίνια), τον χαράμισε ως αριστερό μπακ για να καλυφθεί το κενό στο στόπερ (Κρέσπο αντί Λέοβατς), ενώ έβγαλε πολύ νωρίς τον κινητικό Πέλκα (πατούσε περιοχή και απειλούσε) αντί να πετάξει εκτός το φάντασμα του Ελ Καντουρί που κυκλοφορούσε άσκοπα στο χορτάρι.

Το αποτέλεσμα ήταν -προϊόντος του χρόνου- ο Χιμένεθ θα θωρακιστεί σε σχήμα χωρίς επιθετικό και η ΑΕΚ να βγάλει το 90λεπτο ακίνδυνα, παρόλο που ο Ανέστης έπαιζε λαβωμένος στα πλευρά από το πρώτο ημίχρονο και ουδείς επιχείρησε να δοκιμάσει τ' αντανακλαστικά του. Τη μια φορά άλλωστε που ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, έπιασε... αέρα!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Λιβάγια (66' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74' Γαλανανόπουλος), Αραούχο

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς (41' Κρέσπο), Τσίμιροτ, Σάκχοφ (46' Κάμπος), Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Πέλκας (69' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK