Αρης-ΠΑΟΚ 1-1

Ο Αρης δεν κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" παρά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος του Βορρά αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες. Προηγήθηκαν οι κίτρινοι με τον Τάτο αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με αυτογκόλ του Οικονομόπουλου. Πολλά νεύρα και ένταση στο παιχνίδι.

Αρης-ΠΑΟΚ 1-1

Το live του αγώνα

H εικόνα του αγώνα

Εγινε σαφές ότι από την αρχή ότι το παιχνίδι μύριζε μπαρούτι. Οι παίκτες του Αρη, ξέροντας ότι παίζουν ίσως το τελευταίο χαρτί τους για την αποφυγή του υποβιβασμού, επιστράτευσαν μεγάλο πάθος και σκληρότητα στα μαρκαρίσματά τους. Παράδειγμα ήταν η φάση του 7' όταν ο Βανγκέλι έκανε ένα αντιαθλητικό τάκλιν στον Λούκας χωρίς να αποβληθεί. Ο ΠΑΟΚ πάντως κατάφερε να έχει τον έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο και να κυκλοφορήσει την μπάλα χωρίς όμως να απειλήσει αφού η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων δεν είχε ψεγάδια.

Μάλιστα, ο Αρης, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί στο 23' αφού ο Γλύκος ξεγελάστηκε από τα φάλτσα που έβαλε ο Τάτος σε χτύπημα φάουλ και δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα. Αντιθέτως, την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του. Το γκολ όπλισε τους "κίτρινους" με περισσότερη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουν να καλύπτουν χώρους με πολύ τρέξιμο αλλά και να βλέπουν τα κενά στην άμυνα του αντιπάλου ο οποίος πάντως δεν πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο Στοχ απείλησε δύο φορές με εξαιρετικά σουτ, την ώρα που η ένταση στο παιχνίδι ολοένα και ανέβαινε (οι κοκορομαχίες μεταξύ των παικτών ήταν συχνό φαινόμενο). Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε κρίσιμο χρονικό σημείο (στο 45΄με το αυτογκόλ του Οικονομόπουλου) ενώ αμέσως μετά ο έλεγχος πήγε να χαθεί εντελώς με το πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Κάτσε στον Κύργια. Μετά από πολλά λεπτά διαβουλεύσεων, ο διαιτητής Κομίνης απέβαλε τον παίκτη τον ΠΑΟΚ με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με δεκάλεπτη καθυστέρηση.

Η ανάπαυλα κράτησε μισή ώρα καθώς ο ρέφερι ήθελε να πάρει εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Οταν, επιτέλους, το παιχνίδι άρχισε ξανά ο Αρης πήρε την πρωτοβουλία αφού πλέον έπαιζε με παίκτη περισσότερο αλλά η κατοχή της μπάλας ήταν ανούσια και δεν προβλημάτισε τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ήταν ακόμα και έτσι πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο ενώ η προσθήκη του Σαλπιγγίδη τον βοήθησε να γίνει πιο επιθετικός.

Τίποτα δεν άλλαζε όσο περνούσε η ώρα εκτός από την απόλυτη ανάγκη του Αρη να σκοράρει που γινόταν ολοένα και πιο επιτακτική. Ο Παπαδόπουλος ρίσκαρε βάζοντας στο ματς τον Αγγελούδη στη θέση του Κύργια, ο Αρης όμως, πνιγμένος στο άγχος, δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Η αποβολή του Αγκάνθο στο 88' έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή ευκαιρία για την ολική ανατροπή με τον Νάτχο. Το τελικό 1-1 καταδικάζει τον Αρη και αφήνει μερικώς ικανοποιημένο τον ΠΑΟΚ.

MVP

Οσο αγωνίστηκε, ο Μίροσλαβ Στοχ ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του ΠΑΟΚ. Σε κάθε ευκαιρία έψαχνε με σουτ την εστία του Διούδη και σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ.

Αδύναμος Κρίκος

Η όλη ατμόσφαιρα. Ακόμα ένα ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι δυνατόν να τελειώσει χωρίς μεγάλες εντάσεις, νεύρα και κοκορομαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών και ανθρώπων του πάγκου. Ρουτίνα πια...

Σχόλιο

Για να μην κρυβόμαστε, η ισοπαλία στέλνει τον Αρη στη Β' Εθνική, πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα στη συνέχεια για τους "κίτρινους" οι οποίοι πληρώνουν τα τραγικά λάθη που έκαναν στο στήσιμο της ομάδας το καλοκαίρι και όχι μόνο. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον πόντο και συνεχίζει την προσπάθεια να βελτιωθεί αγωνιστικά ενόψει των προκλήσεων που έρχονται (Κύπελλο και πλέι οφ).

Αρης: Διούδης, Βανγκέλι, Κύργιας (78' Αγγελούδης), Γιαννίτσης, Τσουμάνης, Καμινιώτης, Οικονομόπουλος, Σουνάς (60' Kαραγιάννης), Τάτος, Μανιάς, Αγκάνθο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ισαουράλδε, Τζαβέλλας, Νάτχο, Κατσουράνης (90+ Κίτσιου), Κάτσε, Στοχ (85' Γεωργιάδης), Λούκας (62' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Στιγμές από το ματς του "Κ. Βικελίδης"

Αρης-ΠΑΟΚ 1-1
Αρης-ΠΑΟΚ 1-1
Αρης-ΠΑΟΚ 1-1
Αρης-ΠΑΟΚ 1-1
Αρης-ΠΑΟΚ 1-1
Αρης-ΠΑΟΚ 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK