Η κόντρα των "αφεντικών", ο "Όκο" και το... απεταξάμην του Μανωλά!

Το αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και τούμπαλιν ανέκαθεν προσέφερε συγκινήσεις. Εκτός από τις διακυμάνσεις στα σκορ, την "καυτή" ατμόσφαιρα και τους "ήρωες" ποδοσφαιριστές, προκύπτουν και ωραίες παρασκηνιακές ιστορίες για να διαβάσεις στο... ζέσταμα πριν τη σέντρα. Το Contra.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες.

Η κόντρα των "αφεντικών", ο "Όκο" και το... απεταξάμην του Μανωλά!
melissanidis vardinogiannis EUROKINISSI

Στο πρόσφατο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης παρακολούθησε τη νίκη της ομάδας του παρέα με τον "Καπετάνιο" Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Στις 12 Μαΐου 1999, όμως, η... γαλήνη μεταξύ των δύο ανδρών ήταν αντιπαλότητα μέχρι "επεισοδίων" στο ΟΑΚΑ!

Το 0-0 της συγκεκριμένης "μάχης" ενδεχομένως να μην το θυμάται και κανείς, αφού το ντέρμπι σημαδεύτηκε από τις αποβολές τον Ρε - Μπασίνα που ξεσήκωσαν τέτοια ένταση η οποία μεταφέρθηκε στα επίσημα και προκάλεσαν τη σύγκρουση των Μελισσανίδη - Βαρδινογιάννη.

ΤΟ ΓΚΟΛ... ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΟΚΟΝΣΚΙ

Η κόντρα των "αφεντικών", ο "Όκο" και το... απεταξάμην του Μανωλά!

Τον Σεπτέμβριο του 1988 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε αναλάβει την ΑΕΚ και για τους "κιτρινόμαυρους" ξεκινούσε μια περίοδος με τίτλους! Πολλοί θεωρούν ότι το γκολ του Μίροσλαβ Οκόνσκι με φάουλ στο συγκεκριμένο ντέρμπι ήταν... μισό πρωτάθλημα για την Ένωση.

Όταν ο "Όκο" σκόραρε το "τεμάχιο" αυτό έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ, δυστυχώς δεν μπορούμε να αναφερθούμε στα λόγια των "κιτρινόμαυρων" γιατί θα πάμε... μέσα. Το σύνθημα πάντως που "γεννήθηκε" εκείνη την ημέρα τραγουδιέται μέχρι και σήμερα έχοντας υποστεί πολλές παραλλαγές.

ΑΠΕΤΕΞΑΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΑΠΟ ΜΑΝΩΛΑ

ΑΕΚ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-4-136  ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1995-96 ΑΕΚ-ΠΑΟ 3-1
ΑΕΚ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-4-136 ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1995-96 ΑΕΚ-ΠΑΟ 3-1 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Απρίλιο του 1997 ένα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ - Παναθηναϊκού έμεινε στην ιστορία ως η απάντηση του Στέλιου Μανωλά! Ανά τα χρόνια ο σπουδαίος Μανωλάς είχε ακούσει πολλά για τις αποδόσεις του στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Στο συγκεκριμένο ματς όμως, ο Στέλιος Μανωλάς βρήκε δίχτυα εναντίον των "πρασίνων" και πανηγύρισε τόσα έξαλλα που ήταν σαν να έδινε απαντήσεις σε όλους όσους τον αμφισβητούσαν για την παρουσία του κόντρα στον Παναθηναϊκό!

ΑΤΑΚΑ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΑ!

Η κόντρα των "αφεντικών", ο "Όκο" και το... απεταξάμην του Μανωλά!

Ο Μπλένταρ Κόλα με κεφαλιά στο 92' κάνει το 1-0 για τον Παναθηναϊκό χαρίζει στους "πράσινους" μια μεγάλη νίκη. Ανάμεσα στους Κυράστα και Παθιακάκη, μετά το τέλος ματς, ο Κόλα δηλώνει:

" Οι δύο σημαντικότεροι προπονητές της καριέρας μου είναι δίπλα μου. Θέλω να τους ευχαριστήσω..."
Κι εκείνη είναι η στιγμή ο προπονητής της ΑΕΚ, ο αείμνηστος Γιάννης Παθιακάκης απαντάει στον Κόλα... επικά: " Δεν μας έλεγες ευχαριστώ μ' ένα αυτογκόλ;"

News 24/7

24MEDIA NETWORK