Η παρακάμερα του ντέρμπι: Οι αφίξεις, το "φιλάκι" του Λέτο κι η ένταση στη φυσούνα

Το Contra.gr βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" και σας μεταφέρει όσα δεν έδειξαν οι κάμερες πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη του μεγάλου ντέρμπι. Οι αφίξεις των ομάδων, η χορογραφία, τα παράπονα του Στραματσόνι, η αποθέωση των Φουστέρ-Καμπιάσο, τα "όλε" στο τέλος και το... φιλάκι του Λέτο στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δείτε VIDEOS & PHOTOS.

Η παρακάμερα του ντέρμπι: Οι αφίξεις, το "φιλάκι" του Λέτο κι η ένταση στη φυσούνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι φίλοι του Ολυμπιακού κατέκλυσαν από νωρίς το "Γ. Καραϊσκάκης" για τη σπουδαία αναμέτρηση. Νεαρά παιδιά, οικογένειες και ηλικιωμένοι είχαν μετατρέψει τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ οι μικροπωλητές με τα κασκόλ έδιναν "ερυθρόλευκο" φόντο στα τριγύρω στενά. Λίγο μετά τις 17.00 οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν μετατρέψει σε "φρούριο" το χώρο γύρω από τα αποδυτήρια, τα δημοσιογραφικά και τα VIP προκειμένου να μην προκύψει κανένα ζήτημα κατά την άφιξη των αποστολών.

Η ομαλή άφιξη κι ο Μαρινάκης

Στις 17.50, υπό τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, έφθασε στο γήπεδο η αποστολή του Παναθηναϊκού, την οποία υποδέχθηκε μία μικρή μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακού με φωνές και συνθήματα, χωρίς όμως η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο. Δέκα λεπτά αργότερα, αφίχθη κι η αποστολή του Ολυμπιακού, με τους φίλους της ομάδας να προτρέπουν τους παίκτες σε... νίκη επί του "αιώνιου αντιπάλου".

Μέσα στο γήπεδο, εξαιτίας και της βροχής, οι εξέδρες ήταν άδειες περίπου 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Στις 18.10 έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο ο μεγαλομέτοχος των "ερυθρόλευκων", Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Σάββα Θεοδώριδη. Όταν έγινε αντιληπτός από τους φιλάθλους, δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα, με τον ίδιο να ανταποδίδει μ' έναν χαιρετισμό.

Η παρακάμερα του ντέρμπι: Οι αφίξεις, το "φιλάκι" του Λέτο κι η ένταση στη φυσούνα

Η κίνηση του Λέτο που εξόργισε τον κόσμο του Ολυμπιακού

Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση δημιούργησε το... γνωστό κοντράστ, με τους γηπεδούχους να γνωρίζουν την αποθέωση και τους φιλοξενούμενους να δέχονται το γιουχάισμα. Αποδέκτης των περισσότερων αποδοκιμασιών ήταν, όπως είναι λογικό, ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός, κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα, δεχόταν έντονες αποδοκιμασίες. Μάλιστα, σε μία ανύποπτη φάση, ο 29χρονος άσος "απάντησε", καθώς έδειξε προς τον κόσμο το σήμα του Παναθηναϊκού, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της... αντίπαλης πλευράς.

Το κορεό, οι προπονητές και οι πανηγυρισμοί

Μετά την καθιερωμένη προθέρμανση, οι παίκτες επέστρεψαν στα αποδυτήρια. Στον αντίποδα. οι οπαδοί του Ολυμπιακού προετοιμάζονταν για την έναρξη του αγώνα. Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του παιχνιδιού, η Θύρα 7 ανάρτησε ένα κορεό με... αποδέκτες τον πρόεδρο του "τριφυλλιού", Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και τους οπαδούς των "πρασίνων".

Οι προπονητές των δύο ομάδων, Μάρκο Σίλβα και Αντρέα Στραματσόνι ζούσαν από το πρώτο δευτερόλεπτο με ιδιαίτερη αγωνία την αναμέτρηση. Αξίζει να σημειωθεί πως καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν όρθιοι και έδιναν εντολές στους παίκτες τους. Το γρήγορο γκολ του Μάρκους Μπεργκ "πάγωσε" το "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά η απάντηση του Εστέμπαν Καμπιάσο ανέβασε εκ νέου στα ύψη την ψυχολογία της "ερυθρόλευκης" εξέδρας.

Τα παράπονα του Στραματσόνι κι οι παρατηρήσεις του Θεοδωρίδη

Εξαιτίας της μεγάλης έντασης, αλλά και κάποιων σφυριγμάτων, ο Αντρέα Στραματσόνι απευθύνθηκε με έντονο τόνο προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, Γιώργο Κύζα, με αποτέλεσμα ο τέταρτος, Σταύρος Μάνταλος να πλησιάσει τον Ιταλό τεχνικό για να τον... συνετίσει. Οι δύο άνδρες είχαν μία συνομιλία για μερικά δευτερόλεπτα, με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να του εκφράζει τα παράπονά του και τον κ. Μάνταλο να προσπαθεί να τον ηρεμήσει.

Τα καπνογόνα είχαν κάνει τη... νύχτα μέρα στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης προκειμένου να μην προκύψει κανένα ζήτημα, πήγε προς τη Θύρα 7 και μίλησε με τα άτομα ασφαλείας ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Η αποθέωση για Καμπιάσο και το "φιλάκι" του Λέτο

Στο 74ο λεπτό, ο Λέτο πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον Γιούρι Μαμούτε να περνάει στη θέση του. Ο Αργεντινός, έγινε γι' ακόμη μία φορά αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών, χωρίς όμως να αντιδράσει. Το μόνο που έκανε ο Λέτο ήταν να στείλει ένα... φιλάκι στους οπαδούς που του επιτέθηκαν φραστικά. Λίγο αργότερα, οι Νταβίντ Φουστέρ και Εστέμπαν Καμπιάσο έδωσαν τη θέση τους στους Ερνάνι και Πουλίδο, μ' όλο το γήπεδο να σηκώνεται όρθιο και να χειροκροτεί τις δύο εμβληματικές μορφές των "ερυθρόλευκων".

Το γκολ του Ντα Κόστα και η ένταση στη φυσούνα

Η μεγάλη ανατροπή για τον Ολυμπιακό έλαβε χώρα στο 87ο λεπτό και είχε την υπογραφή του Μάνουελ Ντα Κόστα. Παρόλα αυτά, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και μετά το γκολ του Μπράουν Ιντέγε, υπήρξε μεγάλη ένταση στη φυσούνα μεταξύ των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών, αλλά και των υπολοίπων μελών των δύο ομάδων. Ο λόγος, όπως έγινε γνωστός μετά τη λήξη του αγώνα, μία λεκτική επίθεση από άνθρωπο της ασφαλείας του Ολυμπιακού προς τον Λέτο.

Τα "όλε" στο τέλος και το τετ α τετ Βρέντζου-Παναγόπουλου

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 3-1, με το πάρτι στις εξέδρες να... αρχίζει! Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν το γύρο του θριάμβου, αλληλεπιδρώντας μέσω... "όλε" με τους φιλάθλους στις εξέδρες. Στη Μικτή Ζώνη, η ατμόσφαιρα ήταν ήρεμη, με την αποστολή του Παναθηναϊκού να αποχωρεί χωρίς προβλήματα.

Οι μόνοι που έκαναν δηλώσεις από πλευράς "πρασίνων" ήταν οι Ντάνιελ Πράνιτς, Μεχντί Αμπέντ και Λουκ Στιλ, ο οποίος έφυγε τελευταίος παρέα με τον Δημήτρη Σαραβακο, καθώς πέρασε από αντί-ντόπινγκ κοντρόλ. Προτού αποχωρήσει η αποστολή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος είχε μία σύντομη συνομιλία με το διοικητικό στέλεχος του Παναθηναϊκού, Χρήστο Παναγόπουλο. Ο τελευταίος που έφυγε από το "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν ο διαιτητής, Γιώργος Κύζας μαζί με τους βοηθούς του.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1

Η κριτική των ποδοσφαιριστών των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Τα "όλε" των νικητών μετά το ντέρμπι

Τα γκολ στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

ΧΑΜΟΣ: Επεισόδια στη φυσούνα μετά το γκολ του Ολυμπιακού

Τα γκολ του ντέρμπι όπως τα μετέδωσε ο Sport24 Radio

News 24/7

24MEDIA NETWORK