Πάμπλο Κοντρέρας στο Contra.gr: "Υπήρχε πρόβλημα στη μετάφραση"!

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μιλά στο Contra.gr για την επικείμενη μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, εκτιμά την εφετινή δυναμική των δύο ομάδων, αναφέρεται στις μεγάλες εν Ελλάδι στιγμές του και διευκρινίζει το τι εννοούσε με τη συγγνώμη που είχε ζητήσει από τον κόσμο του Δικεφάλου.

Πάμπλο Κοντρέρας στο Contra.gr: "Υπήρχε πρόβλημα στη μετάφραση"!

Λέμε ότι στα ντέρμπι παίζει σπουδαίο ρόλο η ψυχολογία. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Παιχνίδια όπως αυτό της Τετάρτης είναι πάντα ξεχωριστά, όχι διαφορετικά από άλλα, ξεχωριστά πάντως. Πάντα υπάρχει μία έξτρα ψυχολογική προσωπική προετοιμασία για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις και ο λόγος είναι απλός. Τα clasicos είναι πάντα σημαντικά.

Η δική σου προετοιμασία γι' αυτά τα ματς είχε κάτι ιδιαίτερο;

Προετοιμαζόμουν το ίδιο καλά, δεν άλλαζε κάτι για μένα. Αλλά το γεγονός ότι σημαίνουν πολλά για τον κόσμο ντέρμπι δίνει πάντα μία διαφορετική σημασία.

Ποια από τις δύο ομάδες είναι καλύτερη αυτόν τον καιρό και γιατί;

Νομίζω ότι στην παρούσα φάση ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα. Είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και αυτό τα λέει όλα. Αλλά αυτά είναι παιχνίδια που πάντα είναι σημαντικά γι' αυτό που πρόκειται να έρθει στο μέλλον, γι' αυτό που θα διαμορφωθεί μετά το παιχνίδι.

Τι ήταν πιο δύσκολο: Να παίζεις στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό ή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ;

Και τα δύο γήπεδα παρουσιάζουν μεγάλες δυσκολίες, είναι ξεχωριστά. Στην Τούμπα σίγουρα το περιβάλλον για τον Ολυμπιακό δεν είναι ευχάριστο, ο κόσμος χαρίζει μεγάλο πάθος. Το Καραϊσκάκη είναι επίσης δύσκολο, έχει πολλή πίεση για τον αντίπαλο. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που έπαιξα στις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Ποιο ντέρμπι είναι για σένα το πιο μεγάλο. Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή το ΠΑΟΚ-Αρης;

Για μένα το clasico της πατρίδας μου, το Κόλο-Κόλο-Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε είναι το πιο σπουδαίο! Αλλά νομίζω ότι στην Ελλάδα αυτό που συγκεντρώνει την περισσότερη προσοχή είναι το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Σε ντέρμπι με τον Αρη πάντως είχε παίξει ενώ γνώριζες ότι είχε πεθάνει ο πατέρας σου. Εν συνεχεία ο Τσιρίλο σε αποθέωσε δείχνοντας τη φανέλα σου στον κόσμο. Πως είχε βιώσει αυτό το περιστατικό;

Νιώθω πραγματικά ευγνωμοσύνη γι' αυτό. Και θα ήθελα ακόμα μία φορά, έστω και τόσα χρόνια μετά, να ευχαριστήσω τον Μπρούνο που έδειξε τη φανέλα μου. Στο παιχνίδι με τον Αρη γνώριζα ότι είχε πεθάνει ο πατέρας μου, αλλά εκείνος θα ήθελε να παίξω. Ηθελα και εγώ να το κάνω για να τιμήσω τον ίδιο και την ομάδα. Και το έκανα. Ο κόσμος πάντα μου το θυμίζει αυτό.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχες ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό; Αισθάνεσαι ότι αυτή η μεταγραφή ήταν λάθος;

Ποτέ δεν είπα ότι ήταν λάθος. Υπήρχε πρόβλημα στη μετάφραση. Είπα ότι ήμουν ευχαριστημένος που ο Ολυμπιακός υπολόγιζε σε μένα. Εχω επίσης πολύ ωραίες αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ, έζησα εκεί τις καλύτερες αθλητικές στιγμές μου. Είπα ακόμα ότι αν ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη είναι ενοχλημένος μαζί μου, το καταλαβαίνω, ποτέ δεν ήθελα να αισθανθούν άσχημα, ζήτησα μόνο συγγνώμη για το συναίσθημα του κόσμου απέναντί μου. Είμαι ευτυχής και έχω μεγάλο σεβασμό για όλους. Στην Ελλάδα γεννήθηκε ένα από τα παιδιά μου, η χώρα αυτή μου τα έδωσε όλα".

Πάμπλο Κοντρέρας στο Contra.gr: "Υπήρχε πρόβλημα στη μετάφραση"!

Οι πιο δυνατές στιγμές σου στην Ελλάδα Πάμπλο;

Οταν επέστρεψα στην Τούμπα ως αντίπαλος ήταν κάτι ξεχωριστό. Καταλαβαίνω τον κόσμο. Επίσης όταν αποβλήθηκα με τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Θα παρακολουθήσεις το ματς;

Θα προσπαθήσω. Αυτό που ελπίζω είναι να γίνει ένα θεαματικό ματς που θα απολαύσει ο κόσμος των δύο ομάδων. Ελπίζω επίσης να είναι ήρεμο και μετά το παιχνίδι να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο.

Φάκελος ντέρμπι:

Συνέντευξη: Κοντρέρας στο Contra.gr: "Ξεχωριστή η επιστροφή μου στην Τούμπα"

Retro: Τα καλύτερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Αθήνα (VIDEOS)

Σταύρος Καραΐνδρος: Το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αναστασιάδης

Κώστας Κεφαλογιάννης: Ο ΠΑΟΚ αντέχει την ήττα, ο Ολυμπιακός;

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Η απόφαση του Μίτσελ και η πονηριά του Άγγελου...

Θέμης Καίσαρης: Η τεσσάρα που καθόρισε τη χρονιά

Σαλάτα του Καίσαρη: Η απόλυτη σύγκριση Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Αφιέρωμα: Από τα ασπρόμαυρα στα ερυθρόλευκα: Οι παίκτες που έπαιξαν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (PHOTOS)

Συνέντευξη: Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Συνέντευξη: Αλεξανδρής στο Contra.gr: "Το "one man show" και οι επιστροφές-καταστροφές του Μήτρογλου"

Διαιτησία: Στο μικροσκόπιο του Contra.gr: Αυτός είναι ο Αρετόπουλος

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έρχεται στην εκπομπή Superball. Συντονιστείτε στο pregame (18:00) με πλούσιο ρεπορτάζ και ενδεκάδες, αλλά και στο post game (21:45) με όλα όσα συμβούν στο "Γ. Καραϊσκάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK