Ξένους διαιτητές ζήτησε και επίσημα ο Παναθηναϊκός, αρνείται η ΕΠΟ

Με επίσημη επιστολή της στην ΕΠΟ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζητά τον ορισμό ξένων διαιτητών στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ηταν μία σκέψη που τελικώς έγινε επίσημο αίτημα.

Ο Παναθηναϊκός έχει εκφράσει εδώ και καιρό τον προβληματισμό του για το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας με όλους τους τρόπους. Η λύση των ξένων διαιτητών συζητήθηκε εντός της πράσινης οικογένειας και εν τέλει φτάσαμε στην επισημότητα της επιστολής της ΕΠΟ.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής το πως θα αντιδράσει η ΕΠΟ στην αξίωση του Παναθηναϊκού, ωστόσο, όπως και να το δει κανείς, πρόκειται για εξέλιξη που δίνει....τεράστιο ενδιαφέρον στην εβδομάδα που θα προηγηθεί το ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση του Ολυμπιακού, αν και ο Σάββας Θεοδωρίδης είχε πει πρόσφατα ότι "αν ο Παναθηναϊκός θέλει ξένους διαιτητές, εμείς εδώ είμαστε".

Η επιστολή απευθύνεται και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη και στην ΚΕΔ, τους οποίους ο Παναθηναϊκός θεωρεί καθ' ύλην αρμόδιους για την ικανοποίηση του αιτήματος του.

Οχι από την ΕΠΟ

Η απάντηση της ΕΠΟ πάντως αναμένεται να είναι αρνητική.  Όπως ισχυρίζονταν στην Ομοσπονδία, ορισμός ξένου διαιτητή δεν προβλέπεται πουθενά από την σύμβαση διαιτησίας την οποία έχει υπογράψει η ΕΠΟ με την UEFA ενώ τόνιζαν ότι “καμία ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να υποβάλει πρόταση για ξένο διαιτητή ακόμη και αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου της”.

Μάλιστα, προσέθεταν ότι σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας το μόνο που προβλέπεται είναι το ακριβώς αντίθετο: να στείλει δηλαδή η ΕΠΟ διαιτητή σε ξένο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χωρίς μεγάλες εντάσεις η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας