Κωνσταντίνου: "Έχουν πίεση και οι δύο"

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο "αιωνίων", μιλάει για την κόντρα της Λεωφόρου το απόγευμα του Σαββάτου και καταγράφει τα δεδομένα στα "στρατόπεδα" των δύο "μονομάχων".

Κωνσταντίνου: "Έχουν πίεση και οι δύο"
konstantinou12.jpg

"Τα ντέρμπι σε μεγάλο βαθμό είναι υπόθεση ψυχολογίας. Υπάρχει πίεση από τον κόσμο και τον Τύπο. Απ' όλους. Ακόμα και οι ξένοι παίκτες που τώρα είναι πλειονότητα, καταλαβαίνουν αυτή την πίεση. Βγαίνουν έξω, έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, καταλαβαίνουν τι γίνεται. Παλαιότερα τους βάζαμε εμείς στο κλίμα. Καταλαβαίνουν τι σημαίνει πιθανή νίκη", ανέφερε αρχικά στην εφημερίδα «Αγορά» .

Για το αν αυτή η πίεση ωφελεί ή βλάπτει, είπε πως: "Ωφελεί όταν γίνεται με μέτρο. Όλες οι υπερβολές βλάπτουν. Δεν μπορείς όμως να κάνεις πρωταθλητισμό, να πάρεις καλά αποτελέσματα χωρίς να νιώθεις πίεση".

Σχετικά με το ποιος έχει τη μεγαλύτερη πίεση απόψε: "Και οι δύο. Ο Ολυμπιακός έχει την πίεση να συνεχίσει τις νίκες του, να κάνει το ρεκόρ και να αποκτήσει ένα καθαρό πλεονέκτημα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Από την άλλη μεριά υπάρχει πίεση για να μειωθεί η διαφορά. Το καλό για τους “πράσινους” είναι ότι με την αλλαγή προπονητή η πίεση αμβλύνεται. Σε ένα ενδεχόμενο άσχημο αποτέλεσμα δεν έρχεται η καταστροφή. Συνήθως η αλλαγή προπονητή πριν από κρίσιμα παιχνίδια ωφελεί την ομάδα. Οι παίκτες που δεν ήταν βασικοί βάζουν τα δυνατά για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα".

Ενώ για το αν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί: "Ποτέ δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στα ντέρμπι. Πάντα όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Είναι ένα κίνητρο η νίκη σε αυτά τα ματς για όλους. Και γι' αυτούς που πάνε καλά και για τους άλλους που δεν πάνε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK