Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Εχοντας υπηρετήσει από το πόστο του ποδοσφαιριστή τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Ολυμπιακό και έχοντας συνεργαστεί για πολλά χρόνια με τον Αγγελο Αναστασιάδη, ο Γιάννης Οκκάς είναι ένας από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους του ποδοσφαίρου για να μιλήσει για το ντέρμπι της Τετάρτης. Διαβάστε τι λέει ο βοηθός προπονητή του Ερμή Αραδίππου για τον τρόπο προετοιμασίας του Αναστασιάδη και τον καυγά του με τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Γιάννη τι ήταν πιο δύσκολο: Να παίζεις με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό ή με τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΟΚ;

"Καλή ερώτηση. Μπορώ να πω ότι τα παιχνίδια αυτά ήταν δύσκολα και στις δύο ομάδες. Ειδικά όμως τα εκτός έδρας ματς παρουσίαζαν το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Η μαγκιά βέβαια στο ποδόσφαιρο είναι να παίζεις καλύτερα εκτός και να έχεις τσαμπουκά στο παιχνίδι. Μπορώ να πω πάντως ότι ο βαθμός δυσκολίας στην Τούμπα όταν αγωνιζόμουν εκεί ως φιλοξενούμενος ήταν λίγο μεγαλύτερος".

Καθαρά αγωνιστικά τι περιμένεις να δεις στο ντέρμπι της Τετάρτης;

"Αυτό που περιμένω να δω είναι το πως θα αντιδράσουν οι δύο ομάδες μετά από μία δύσκολη αγωνιστική εβδομάδα που είχαν. Θα είναι πιστεύω κλειδί η σωστή διαχείριση του υλικού από τους δύο προπονητές. Και οι δύο ομάδες βέβαια διαθέτουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές αλλά ο Ολυμπιακός έχει πιο βαθύ ρόστερ και δεν αποκλείεται αυτό το στοιχείο να παίξει ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος".

Για τον ΠΑΟΚ πιο ειδικά τι στιλ τακτικής βλέπεις να ακολουθεί ο Αναστασιάδης;

"Περιμένω από τον ΠΑΟΚ να στηριχθεί στο παιχνίδι των κόντρα επιθέσεων, τακτική που πάντως μόνο αμυντική δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ισως επίσης να είναι ατού για τον ΠΑΟΚ ότι τον βολεύει και η ισοπαλία αν και νομίζω ότι οι παίκτες θα βλέπουν ως μεγάλη ευκαιρία μία ενδεχόμενη νίκη που θα τους φέρει στο +5 στην κορυφή. Περιμένω επίσης να δω με μεγάλο ενδιαφέρον τις λεπτομέρειες που θα έχουν ετοιμάσει οι δύο προπονητές. Πιστεύω ότι ο Αγγελος Αναστασιάσης θα έχει κάποιες εκπλήξεις στην τακτική όπως το συνηθίζει σ' αυτά τα παιχνίδια".

Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Εχεις δουλέψει πολλά χρόνια με τον Αγγελο Αναστασιάδη. Πως προετοιμάζει τέτοιου είδους ματς;

"Ο κ. Αγγελος δίνει πάντα μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της ψυχολογίας. Αυτό το γνωρίζω πολύ καλά από τη συνύπαρξή μας στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική ομάδα της Κύπρου. Είναι πάντα πολύ κοντά στους παίκτες, ξέρει να τους καθοδηγεί και να τους εμπνέει. Μην νομίζετε ότι κάνει κάτι το ασυνήθιστο.Εχει όμως τρομερή ευχέρεια στο λέγειν, ειδικά στις ομιλίες που κάνει μπροστά σε όλη την ομάδα πριν τα παιχνίδια αλλά και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ξέρει πως να ανεβάζει τους παίκτες του, τι να πει, πως να το πει. Μιλάει και κατ' ιδίαν με τους παίκτες, όμως τις καλές ομιλίες τις κάνει μπροστά σε όλη την ομάδα".

Ο θυμός και τα νεύρα πως είναι δυνατόν να τα διαχειριστεί κανείς στα ντέρμπι;

"Είναι πολύ πιθανό να ξεφύγει ο παίκτης σε τέτοιου είδους παιχνίδια που έχουν πολλή ένταση και νεύρα. Χρειάζεται μπορώ να πω μία ειδική ψυχολογική προετοιμασία για κάθε ποδοσφαιριστή, να προβλέψεις ακόμα και το απίθανο που μπορεί να συμβεί. Οχι μόνο ένα σκληρό μαρκάρισμα αντιπάλου ή κάτι παρόμοιο αλλά και το πιο αναπάντεχο".

Το... περίφημο κεφαλοκλείδωμα με τον Καρεμπέ στη Ριζούπολη το θυμάσαι. Εσύ τότε πως σκέφτηκες;

"Αυτό που θυμάμαι έντονα από εκείνο το περιστατικό στη Ριζούπολη είναι ότι δεν αντέδρασα καθόλου στην κίνηση που έκανε εναντίον μου ο Καρεμπέ. Αν αντιδρούσα, θα δεχόμουν και εγώ κόκκινηκάρτα, θα ήταν πολύ εύκολο. Τέτοια σκηνή βέβαια με πρωταγωνιστή το συγκεκριμένο παίκτη δεν θα μπορούσα να την φανταστώ πριμ από το ματς.Μπορώ να σας πω όμως ότι με τον Κριστιάν γίναμε στη συνέχεια πολύ καλοί φίλοι. Τον γνώρισα στην Αθήνα σε ανύποπτο χρόνο και είχαμε μία πολύ καλή σχέση. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος ο Καρεμπέ".

Θα μας δώσεις μία πρόβλεψη για το ματς;

"Μπορώ να πω ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας. Το ίδιο θα έλεγα για τον ΠΑΟΚ αν το παιχνίδι γινόταν στην Τούμπα. Καμιά φορά όμως σε τέτοιου είδους ματς η πίεση της έδρας γυρνάει μπούμερανγκ".

Φάκελος ντέρμπι:

Συνέντευξη: Κοντρέρας στο Contra.gr: "Ξεχωριστή η επιστροφή μου στην Τούμπα"

Retro: Τα καλύτερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Αθήνα (VIDEOS)

Σταύρος Καραΐνδρος: Το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αναστασιάδης

Κώστας Κεφαλογιάννης: Ο ΠΑΟΚ αντέχει την ήττα, ο Ολυμπιακός;

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Η απόφαση του Μίτσελ και η πονηριά του Άγγελου...

Θέμης Καίσαρης: Η τεσσάρα που καθόρισε τη χρονιά

Σαλάτα του Καίσαρη: Η απόλυτη σύγκριση Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Αφιέρωμα: Από τα ασπρόμαυρα στα ερυθρόλευκα: Οι παίκτες που έπαιξαν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (PHOTOS)

Συνέντευξη: Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Συνέντευξη: Αλεξανδρής στο Contra.gr: "Το "one man show" και οι επιστροφές-καταστροφές του Μήτρογλου"

Διαιτησία: Στο μικροσκόπιο του Contra.gr: Αυτός είναι ο Αρετόπουλος

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έρχεται στην εκπομπή Superball. Συντονιστείτε στο pregame (18:00) με πλούσιο ρεπορτάζ και ενδεκάδες, αλλά και στο post game (21:45) με όλα όσα συμβούν στο "Γ. Καραϊσκάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK