Το δις εξαμαρτείν... ΑΕΚ σοφής

Το σκηνικό του ΟΑΚΑ επαναλήφθηκε στο Φάληρο τέσσερις μήνες μετά! Η ΑΕΚ έκανε τη σπουδαία ανατροπή, επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού με δύο γκολ μετά το 85' και τον άφησε στην τρίτη θέση της κατάταξης. Ο Ανσαριφάρντ είχε σκοράρει στο 81', αλλά Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκης "εκτέλεσαν" τους Πειραιώτες φέρνοντας μετά τη λήξη εισβολή οπαδών.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΓΚΟΛ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΓΚΟΛ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ό,τι δεν τα φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή. Τι όχι; Αναμφίβολα. Διότι μέχρι το 80' δεν είχαμε δει τίποτα στο μεγάλο ντέρμπι του Φαλήρου. Ή σχεδόν τίποτα, μια και "ερυθρόλευκοι" από τη μία και "κιτρινόμαυροι" από την άλλη επιδίδονταν σε καταστάσεις... street fighter.

Πολλά τα φάουλ, έντονη η νευρικότητα, ένα πέναλτι που θα μπορούσε να δοθεί (17'), αμέτρητα τα λάθη και φυσικά μετρημένες στιγμές στις δυο περιοχές. Θυμόμαστε στο 25' το σουτ του Οφόε και στο 38' αυτό του Πάρντο που έβγαλε ο Τσιντώτας. Τι άλλο; Την αδύναμη κεφαλιά του Αραούχο στο 57' και κατόπιν την απόκρουση στη γραμμή του Σισέ μετά από περίτεχνη κεφαλιά του Μασούντ.

Τίποτ' άλλο για 75 λεπτά. Το αρχικό σχέδιο των Γκαρθία και Χιμένεθ δεν είχε αποδώσει, ούτε όμως οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το τέμπο παρέμενε χαμηλό, το παιχνίδι περιστρεφόταν στον άξονα και οι καλές ενέργειες ήταν περιορισμένες.

Τι άλλαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο; Αφενός ήρθε η είσοδος του Μάριν που χάρισε στον Ολυμπιακό το κόρνερ για το 1-0 από τον Ανσαριφάρντ στο 81'. Αφετέρου το ρίσκο που όφειλε να πάρει και πήρε ο Χιμένεθ με τον Γιακουμάκη έκτοτε. Η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα, ο Ολυμπιακός κλείστηκε. Το πλήρωσε πανάκριβα στη φάση του 87', όταν ο ολομόναχος Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε. Προτού ο Γιακουμάκης στο 93' αφήσει πίσω τον Μποτία (ο ίδιος διαμαρτύρεται για φάουλ) και σκοράρει μετά την παράλληλη μπαλιά από δεξιά.

Η Ένωση είχε μόλις ολοκληρώσει δεύτερη ανατροπή μέσα σε λίγους μήνες! Ο Ολυμπιακός ήταν ξανά το θύμα της, πριν οι δυο ομάδες συναντηθούν την Τετάρτη στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για το κύπελλο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71' Ταχτσίδης), Οφόε (58' Ανσαριφάρντ), Πάρντο (79' Μάριν), Φορτούνης, Μιραλάς

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας (85' Γιακουμάκης), Αραούχο (62' Λιβάγια)

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK