Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε στα ίσα τη νίκη στο κλασικό ντέρμπι του "Γ. Καραϊσκάκης" και λίγο έλειψε να την πάρει με το γκολ του Φιγκερόα στο 73'. Τελικά ισοφάρισε ο Μήτρογλου και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από τη γιούχα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Εικόνα αγώνα:

Η δικαιοσύνη αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά τυφλή, αφού οι "πράσινοι", αν και καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του ντέρμπι, δεν κατάφεραν να φύγουν νικητές στο ματς γοήτρου απέναντι στο μεγάλο αντίπαλό τους.

Με τρεις κλασσικές ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται από τους Μπαρμπαρούση και κυρίως Ζέκα, ο Παναθηναικός θα μπορούσε να είχε πετύχει μια από τις πιο άνετες νίκες του στο κόκκινο κάστρο, αντ' αυτού όμως ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε και το μεγάλο ματς τελείωσε χωρίς νικητή.

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε φλύαρος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Αν εξαιρέσει κανείς το δοκάρι του Χολέμπας -κι αυτό από στημένη φάση- στο 22' οι ερυθρόλευκοι βάσισαν τις επιθέσεις τους στο πρώτο ημίχρονο στις ακίνδυνες σέντρες από δεξιά κι αριστερά που εξουδετέρωνε με χαρακτηριστική ευκολία η πολυπληθής άμυνα των "πρασίνων".

Κι αυτό που δεν έκαναν οι γηπεδούχοι, να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, το πέτυχαν δυο φορές οι φιλοξενούμενοι χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Στηριζόμενοι στις γρήγορες αντεπιθέσεις οι παίκτες του Γιάννη Βονόρτα περίμεναν υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν. Αρχικά στο 35' όταν ο Μπαρμπαρούσης βγήκε τετ α τετ με τον Μεγκερι προσπάθησε να πλασάρει για να σώσει με τα ακροδάκτυλα ο τερματοφύλακας του ολυμπιακού και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ο Μανωλάς έκανε τραγικό λάθος προσπαθώντας να γυρίσει τη μπάλα στο τέρμα ο Ζέκα τσίμπησε τη μπάλα πέρασε και τον Μέγκερι και πλάσαρε σημαδεύοντας το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.

Η είσοδος του Ιμπαγάσα στην επανάληψη στη θέση του Γκρέκο βελτίωσε αρκετά την εικόνα του ολυμπιακού από το κέντρο και μπροστά, αλλά και πάλι ο Μπαρμπαρούσης ήταν αυτός που έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ανενόχλητος έπιασε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι για να στείλει τη μπάλα στην αγκαλιά του Μέγκερι.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε με διπλή ευκαιρία στο ίδιο λεπτό στο 55' με τα σουτ των Φουστερ και Παπάζογλου που δεν βρήκαν στόχο.

Όσο η ώρα περνούσε οι δυο προπονητές έψαχναν τρόπους για να φτάσουν στο γκολ. Αρχικά ο Φιγκερόα πέρασε στη θέση του Τοτσέ στο 60' και στη συνέχεια στο 68' ο Μήτρογλου αντικατέστησε τον Αμπντούν.

Δεν πέρασαν ούτε 15' για να έρθει δικαίωση για τον Βονόρτα που είδε τον "Λούτσο" να στέλνει με υποδειγματικό πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα παγώνοντας το "Καραϊσκάκης" .

Ο Χολέμπας προσπάθησε να ισοφαρίσει με ατομική προσπάθεια στο 75' αλλά ό,τι δεν πέτυχε σε εκείνη τη φάση ήρθε να καταφέρει στο... παρά τρία ο Κώστας Μήτρογλου με την προβολή στο σουτ που επιχείρησε ο Τζιμπούρ . Ένα γκολ (οι πράσινοι διαμαρτύρονται για φάουλ του Τζιμπουρ πριν από το σουτ) με το οποίο έσβησε τη φωτιά που είχε αρχίσει να ανάβει στις εξέδρες από τον κόσμο του Ολυμπιακού ο οποίος αποδοκίμαζε έντονα την ομάδα του.

Ο φορ των "ερυθρολεύκων" έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα στο 97', αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά αφού ξεκίνησε από θέση οφ σάιντ.

Το κλειδί του αγώνα:

Σχεδόν αλάνθαστη η άμυνα του Παναθηναϊκού κατάφερε να δώσει σιγουριά στους επιθετικούς του που πίεζαν και δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στους ερυθρόλευκους.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Ολυμπιακός είχε στη σύνθεσή του τον πρώτο σκορερ του πρωταθλήματος τον Ράφικ Τζιμπουρ αλλά κανείς δεν τον είδε. Ο Γαλλαλγερινός χάθηκε στην πράσινη άμυνα και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του. Από την άλλη η ευκαιρία του Ζεκα... δεν υπάρχει.

Ο MVP:

Μεγάλη ποδοσφαιρική κλάση ο Λουτσιάνο Φιγκερόα αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιον παίκτη από τον Παναθηναϊκό που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Παπάζογλου (73' Μασάντο), Φέισα, Τζιμπούρ, Παπαδόπουλος, Φουστέρ, Χολέμπας, Μανωλάς, Αμπντούν (68' Μήτρογλου), Γκρέκο (46' Ιμπαγάσα)

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος (69' Χουχούμης), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μπαρμπαρούσης, Τοτσέ (60' Φιγκερόα), Σισοκό (93' Εσπάρθα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK