"Αδιάβροχος" ο Παναθηναϊκός, "μούσκεμα" ο Ολυμπιακός

Ένα γκολ έμελλε να κρίνει το ντέρμπι της Λεωφόρου. Το έβαλε ο Βιγιαφάνιες (όχι ο Ανσαριφάρντ) και ο παθιασμένος Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 ενός Ολυμπιακού που άργησε πάρα πολύ να ρισκάρει και ν' απειλήσει. Τρομερή επέμβαση του Βλαχοδήμου.

28/10/2017 Panathinaikos Vs Olympiacos for Superleague season 2017-18, in Apostolos Nikolaidis Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
28/10/2017 Panathinaikos Vs Olympiacos for Superleague season 2017-18, in Apostolos Nikolaidis Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Τι μπορεί να συνέβη σ' ένα ντέρμπι που έγινε υπό βροχή και κορυφαίοι στο χορτάρι ήταν δυο στόπερ, Μολέδο από τη μία και Σισέ από την άλλη, και κομβικός ένας γκολκίπερ (Βλαχοδήμος); Να έχει κριθεί στο γκολ. Πολύ σωστά! Διότι ο Λούκας Βιγιαφάνιες εκμεταλλεύτηκε μία από τις λίγες κλασικές ευκαιρίες του ντέρμπι στη Λεωφόρο και νίκησε (όπως πέρυσι) 1-0 τον Ολυμπιακό, γλιτώνοντας την ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο όταν και οπισθοχώρησε.

Το τέρμα του Αργεντινού ήρθε στο 56'. Μέχρι τότε οι "πράσινοι" διεκδικούσαν με πιο ορθολογικό τρόπο ν' απειλήσουν. Οι πλάγιοι μπακ ανέβαιναν όποτε έπρεπε, αλλά αφού υπήρχε... ασφάλεια πίσω, ο Χίλιεμαρκ, ο Βιγιαφάνιες και ο Λουντ συνεργάζονταν πολύ καλά και πάλευαν να φέρουν τον Μολίνς σε θέση βολής. Κόρνερ ήρθαν πολλά, οκτώ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κανένα εξ αυτών δεν έφερε ευκαιρία, αφού Σισέ και Ένχελς είχαν... τον έλεγχο. Μέχρι τουλάχιστον το 45' που ο Προτό έβγαλε χαμηλά το σουτ του Λουντ.

Αντιθέτως στη φάση του 1-0 ο Βέλγος γκολκίπερ δεν υπολόγισε σωστά, ακουμπώντας ελάχιστα την μπάλα, μετά την εξαιρετική ενέργεια - σέντρα του Φινλανδού χαφ και ο Βιγιαφάνιες μόνος του σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα!

Ο Λεμονής, που είδε έναν Ολυμπιακό να βγάζει πρώτη τελική στο 51', ήταν υποχρεωμένος ν' αλλάξει πράγματα και να ρισκάρει, αφού ούτε ο Οφόε ούτε ο Φορτούνης είχαν απόδοση αντάξια της ποιότητάς τους, μπλέκοντας μεταξύ Σιλά και Κουρμπέλη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού το έκανε αρχικά με τον Καρσελά, αντί του Ανδρούτσου που δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Δεν του βγήκε παρά την κινητικότητα του Μαροκινού. Το προσπάθησε πιο μετά με τον Ανσαριφάρντ και μονάχα στο τελευταίο τέταρτο βρήκε αυτό που εναγωνίως έψαχνε. Μόνο που ο Βλαχοδήμος είχε δυο διαδοχικές επεμβάσεις σε προσπάθειες του Ιρανού επιθετικού, τη δεύτερη με την αρωγή του δοκαριού, στο 79' και το σκορ δεν άλλαξε.

Ιδίως από τη στιγμή που ο Ουζουνίδης έβαλε τον Κουτρουμπή ως τρίτο στόπερ και ο Εμενίκε χόρεψε... ζεϊμπέκικο αντί να σουτάρει μπροστά από την εστία, ο Παναθηναϊκός σιγουρεύτηκε. Κι ας έχασε ο Μουνιέ το τετ α τετ στο φινάλε.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (83' Καμπέσας), Χίλιεμαρκ (89' Κουτρουμπής), Λουντ, Μολίνς (69' Μουνιέ)

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένγχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (77' Ζιλέ), Πάρντο (74' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Ανδούτσος (65' Καρσελά), Εμενίκε

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK