Πανούσης: ''Προσχεδιασμένα τα επεισόδια στη Λεωφόρο''

Ο Γιάννης Πανούσης υποστήριξε πως ήταν προσχεδιασμένα τα έκτροπα του "Α. Νικολαΐδης" στο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να αφαιρούνται έως και δέκα βαθμοί από τις ομάδες.

Πανούσης: ''Προσχεδιασμένα τα επεισόδια στη Λεωφόρο''

''Σωστά πράξαμε και διακόψαμε το πρωτάθλημα. Δεν σώζεται ποτέ κάποιος με ένα φάρμακο και πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη κίνηση. Δίνει στην κοινωνία ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και περιμένουμε την δεύτερη ή την τρίτη κίνηση'', είπε αρχικά στη ΝΕΡΙΤ ο υπουργός προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος στα επεισόδια της Λεωφόρου είπε : ''Ήταν προσχεδιασμένα τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Από που μπήκαν τα πολεμοφόδια; Ποιος άνοιξε τις πόρτες; Πόσο νωρίτερα μπήκαν όλα αυτά μέσα τα ρόπαλα και οι φωτοβολίδες; Και δεν νομίζω ότι φέρει ευθύνη η αστυνομία σε όλο αυτό που έγινε στο ντέρμπι. Ήταν προμελετημένο όλο αυτό και το είχαν κάποιοι σχεδιάσει. Δεν υπήρξε το σύνδρομο των βεδουίνων. Δεν κατάλαβα γιατί το σύστημα αποδέχεται όλο αυτό με τα επεισόδια. Υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας σε όσους κατηγορούνται για διαφθορά στο ποδόσφαιρο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αν οι φίλαθλοι πιστεύουν ότι είναι όλα σάπια να μην πάνε στο γήπεδο,να πηγαίνουν στο ερασιτεχνικό και όχι εκεί που είναι κομμάτι της διαφθοράς και το ξέρουν τόσο καλά ότι συμβαίνει''.

Σχετικά με την αφαίρεση βαθμών υποστήριξε: ''Έχω μιλήσει για αθλητικό συμβόλαιο, πρέπει όλοι εμπλεκόμενοι στον αθλητισμό να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Αν συμφωνήσουμε θα πρέπει όλοι να συναινέσουμε σε αυτό. Αν αφαιρούνται βαθμοί από τις πρώτες ομάδες, αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Να αφαιρούνται δέκα βαθμούς από τις ομάδες. Αυτό είναι ένα μετρό''.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πανούσης είπε:

''Υποστηρίζω απόλυτα ό,τι πρεσβεύει ο κ. Κοντονής. Είμαι εναντίον στο να καθορίζει η κοινωνία τα του ποδοσφαίρου, αλλά θα πρέπει το ίδιο το ποδόσφαιρο να μεριμνήσει για να λύσει τα προβλήματά του. Ας αυτοδιοικηθεί το ποδόσφαιρο και ας γίνουν οι αγώνες με εταιρείες ιδιωτικής ασφαλείας. Και ας είναι η αστυνομία πιο μακριά. Αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο χωρίς αστυνομία. Αυτό είναι κάτι που θα μου άρεσε. Αν χρειαστεί θα πάρουμε αποφάσεις με νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μαζί.

Ο ένας διαπλέκεται με τον άλλο και έτσι εξουδετερώνονται όλα τα μέτρα στην Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο και πολλοί πολιτικοί εξαρτώνται από τις ομάδες. Σκεφτείτε ότι βουλευτές βγαίνουν με σαράντα χιλιάδες ψήφους κατευθυνόμενων κερκίδων. Αν πας να κόψεις τον ομφάλιο λώρο, τότε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα.

Στην κλιμάκωση που θα κάνει ο κ. Κοντονής τις επόμενες μέρες προφανώς και θα ήταν μια λύση να αποκλειστούν οι ομάδες από την Ευρώπη, όπως και να αφαιρούνται πολλοί βαθμοί. Εγώ θα περιμένω οδηγίες απο τον πρωθυπουργό αλλά και τον κ. Κοντονή και θα είμαι δίπλα τους σε οποίες αποφάσεις πάρουν''.

Γράφουν για εμένα πολλά πράγματα, δεν συμμετέχω σε κυκλώματα και συμφέροντα. Έχω την επιστημονική μου άποψη και μου επιτίθενται στην Ελλάδα'.

Οι αστυνομικοί δυστυχούν τις Κυριακές αλλά το θέμα να αποσυρθεί η αστυνομία από τα γήπεδα. Δεν είναι απλό και πρέπει να το στηρίξουν όλοι. Αν η πολιτεία πει σε όλους αυτούς που κάνουν επεισόδια καλή τύχη, δεν θα ξανά πατήσει κανένας στο γήπεδο. Μια αναβολή για να σκεφτούμε έγινε και όχι μια αναβολή για να αλλάξει το κλίμα.

Περιμένω να κάνουν τα βήματα οι αρμόδιοι και εγώ θα συνδράμω στον νέο αθλητικό νομό που θα φτιάξει ο κ. Κοντονής. Αν βρω τον πρωθυπουργό θα του πω αυτά που σας είπα σήμερα. Ως προσωπική γνώμη και δεν θα κάνω ποτέ υπέρβαση αρμοδιοτήτων. Πρέπει να πάμε σιγά σιγά προς τη λύση του προβλήματος και όχι να βάλουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Αν στους έξι μήνες της διακυβέρνησης δεν κάνουμε πράγματα, τότε θα χάσουμε γιατί υπάρχει αποδοχή 80% του κόσμου στο θέμα των αθλητικών και θα είναι ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν μπορούμε πλέον να πηγαίνουμε έτσι''.

News 24/7

24MEDIA NETWORK