Πογέτ: "Μόνο εμείς, η Άρσεναλ και η Μπάγερν!"

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως θα έχει μια "καταπληκτική νύχτα". Αναλυτικά τα όσα δήλωσε.

Πογέτ: "Μόνο εμείς, η Άρσεναλ και η Μπάγερν!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ:

Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ είναι πάρα πολύ χαρούμενη. Θέλω να συγχαρώ όσους πήραν μέρος στο παιχνίδι, και τους παίκτες των δύο ομάδων, και τους διαιτητές γιατί ήταν ένα πάρα πολύ περίπλοκο παιχνίδι. Οπως έχω πει ο βαθμολογικός πίνακα δεν λέει ψέματα ποτέ και για κάποιον λόγο ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση. Πραγματικά είναι μία δυνατή ομάδα και δύσκολο να τους κερδίσει κάποιος. Για αυτό τον λόγο είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Αυτό που κατάφεραν σήμερα είναι σημαντικό για το μέλλον. Γενικά εγώ δεν είμαι ένας προπονητής που βασίζομαι στις στατιστικές.

Οταν βλέπουμε όμως κάποιον συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών μπορείς να πάρεις κάποιες πληροφορίες από τη στατιστική. Ανεξαρτήτως του τι συνέβη μέσα στο γήπεδο, και είδατε ότι έγιναν πολλά, είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε η πρώτη ομάδα στην οποία ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και να πούμε ότι μαζί με την Μπάγερν και την Αρσεναλ είμαστε η μοναδική ομάδα που κέρδισε τον Ολυμπιακό. Οπότε, Μπάγερν, Άρσεναλ και ΑΕΚ. Οπότε θα έχω μία καταπληκτική νύχτα".

-Πέρα από το αποτέλεσμα υπάρχει κάτι που σας προβλημάτισε από την ομάδα σας; Είστε ευχαριστημένος από την απόδοση;

"Με απασχολεί το πόσο καλός είναι ο Ολυμπιακός".

-Πέρα από τις αλλαγές που κάνατε γρήγορα, σας βλέπαμε να προσπαθείτε να εμπνεύσετε τους παίκτες σας με διάφορες χειρονομίες. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει τους παίκτες να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις διοργανώσεις που ακολουθούν;

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα βοηθήσει τη αυτοπεποίθηση. Δεν υπάρχει καλύτερος λόγος να πειστούν οι παίκτες και πόσο μάλλον όταν έχουν κερδίσει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος".

-Εσείς ασχολείστε με το τεχνικό σκέλος της ομάδας σας. Υπάρχει όμως μία ενημέρωση από πλευράς Ολυμπιακού ότι “σήμερα είδαμε την πραγματική εγκληματική οργάνωση”. Εσείς ήρθατε από το εξωτερικό, έχετε ξανακούσει τέτοιες ανακοινώσεις;

"Σήμερα το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είστε περισσότεροι απ' ό,τι συνήθως. Εγώ δεν κάνω τον διαιτητή ποτέ στις προπονήσεις μου. Το μόνο που μπορεί να μου φέρει είναι πρόβλημα. Οπότε από τη στιγμή που δεν μου αρέσει αν κάνω τον διαιτητή στις προπονήσεις ,δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο ούτε για καλό, ούτε για κακό, ούτε για τίποτα. Σέβομαι απόλυτα τις απόψεις όλων.

Μερικές φορές μπορείς να τις υποστηρίξεις, άλλες όχι. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να μπω σε αυτό".

-Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείτε αυτή τη νίκη ενόψει της συνέχειας, γιατί σήμερα δείξατε ότι διαχειριστήκατε εξαιρετικά την ήττα στο Περιστέρι.

"Νομίζω ότι το κλειδί ήταν να μην μας πιάσει πανικός επειδή χάσαμε ένα παιχνίδι. Ξέραμε ότι δεν παίξαμε καλά, ο Ατρόμητος είναι μία έξυπνη ομάδα και χάσαμε με 1-0. Μάθαμε πολλά για το μέλλον σε περίπτωση που τύχουμε στο μέλλον με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε όλη την εβδομάδα να δουλέψουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα".

-Είπατε πριν ότι αυτό που σας προβληματίζει ο Ολυμπιακός. Το είπατε για το Κύπελλο ή για αυτά που σκέφτεστε για την επόμενη χρονιά; Θα θέλατε να μείνετε στην ΑΕΚ την επόμενη σεζόν;

"Θα το επαναλάβω για να γίνει πιο κατανοητό. Σήμερα μου έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού γιατί είναι πρωτοπόροι. Είναι δυνατοί, έχουν τεχνική, μπορούν στο ένας εναντίον ενός, έχουν δυνατό πάγκο, είναι δυνατοί σε όλα. Για αυτό είναι πρωτοπόροι, για αυτό πήραν 9 βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και παραλίγο να περάσουν στην επόμενη φάση. Για αυτό λέω ότι είμαστε υπερήφανοι με τη σημερινή νίκη".

-Ασπάζεστε ουσιαστικά ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή;

"Σε τέτοια ματς δεν μπορείς παρά να είσαι συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια όλου του παιχνιδιού. Δεν μπορείς να πάρεις ανάσα οποιαδήποτε στιγμή και για αυτό η νίκη και η προσπάθεια που κάναμε ήταν στο μέγιστο επίπεδο. Η σημερινή νίκη ήταν η μεγαλύτερη που είχα στην Ελλάδα".

-Εχετε αρχίσει να σκέφτεστε μήπως περάσετε και άλλες ανάλογες ωραίες βραδιές με τον κόσμο και του χρόνου;

"Νομίζω ότι το έχω πει, αλλά δεν ξέρω πώς το γνωρίζετε εσείς, γιατί με κάποιον τρόπο τα γνωρίζετε όλα. Δεν ξέρω πώς το κάνετε. Η ιδέα μου να έρθω στην ΑΕΚ ήταν για να κερδίσω. Δεν ήταν θέμα χρημάτων.

Η αλήθεια είναι ότι παίρνω καλά λεφτά, οπότε δεν έχω παράπονο. Κάποιος μπορεί να πάει στην Κίνα ή σε άλλα πρωταθλήματα αν θέλει χρήματα. Εγώ ήρθα εδώ για να κερδίζουμε. Μέχρι στιγμής τα πάμε πάρα πολύ καλά".

-Μπορεί να τον ξαναβρείτε μπροστά σας τον Ολυμπιακό μια ή δύο φορές στο Κύπελλο. Είναι εύκολο να επαναληφθεί αυτό που συνέβη σήμερα;

"Θα το προσπαθήσουμε. Για το επόμενο διάστημα θα λείπουν αρκετοί παίκτες λόγω τιμωριών. Οπότε θα συνεχίσουμε την ίδια καλή απόδοση και ελπίζω να τα πάμε το ίδιο καλά".

-Επειδή πλέξατε το εγκώμιο των παικτών του Ολυμπιακού, θα απαιτήσετε αν μείνετε στην ΑΕΚ, να ζητήσετε παίκτες του επιπέδου του Ολυμπιακού για να μικρύνει η ψαλίδα;

"Ναι, είναι απλό".

-Μετά από καλές εμφανίσεις του Ανέστη ξαφνικά σήμερα βάλατε τον Μπαρόχα.

"Ευχαριστώ για την ερώτηση. Εχω τα καλύτερα να πω για τον Ανέστη. Αυτό που έκανε για μένα, για την ομάδα ήταν κάτι το καταπληκτικό. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Είναι ένα προαίσθημα. Για αυτό μας πληρώνουν. Πρέπει να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις που ίσως να μην είναι κατανοητές".

-Μια έκπληξη ήταν και η απόφαση για τον Τζιμπούρ. Ποιο ήταν το σκεπτικό σας;

"Ελπίζω να μην συμβεί, αλλά είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έκανα κάποιο λάθος. Ξεκινήσαμε τα πρώτα 15 λεπτά με τον Μάνταλο στα αριστερά. Δεν μου άρεσε καθόλου όπως ξεκινήσαμε.

Εκανα ένα λάθος, είχα μία ιδέα δεν μου βγήκε. Τώρα από τη στιγμή που νικήσαμε τον πρώτο με 1-0, μην με ρωτάτε σας παρακαλώ γιατί δεν χρησιμοποίησα τον Τζιμπούρ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί Πογέτ και παικτών της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK