Τα 10 κορυφαία γκολ σε ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Το Contra.gr παρουσιάζει τα 10 καλύτερα γκολ σε ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, ανεξαρτήτως έδρας. Από την εντυπωσιακή κεφαλιά "ψαράκι" του Χουάν Χοσέ Μπορέλι μέχρι το τρομερό σουτ του Εντίνιο. Ψηφίστε στο POLL ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το κορυφαίο.

Τα 10 κορυφαία γκολ σε ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την 24η αγωνιστική της Super League, σε ένα ντέρμπι από τα... παλιά. Στο πέρασμα των ετών, οι δύο ομάδες μας έχουν προσφέρει εξαιρετικές αναμετρήσεις, γεμάτες πάθος, ένταση και υπέροχα γκολ.

Το Contra.gr έψαξε βρήκε και παρουσιάζει τα 10 κορυφαία την τελευταία 25ετία.

Αναλυτικά:

Δημήτρης Σαραβάκος (Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-0, 1991-92)

Ο μεγάλος "μικρός" του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε μετατραπεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή του ντέρμπι, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Στο δεύτερο δεν είχε δύσκολο έργο, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα όμορφο πλασέ. Παρόλα αυτά, η ατομική προσπάθεια του Κώστα Φραντζέσκου, ο οποίος απέφυγε εξαιρετικά δύο αντιπάλους του, ανέβασε κατακόρυφα τη δυσκολία του γκολ.

Χουάν Χοσέ Μπορέλι (Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0, 1995-96)

Το γκολ που αποτέλεσε "σήμα κατατεθέν" του Αργεντινού άσου, αφού πέρα από την σπάνια ομορφιά της εκτέλεσης, χάρισε και το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό.

Ντέμης Νικολαΐδης (ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-1, 1997-98)

Εκείνη την εποχή το να πετύχει κάποιος γκολ στον Γιόσεφ Βάντσικ ήταν μεγάλο παράσημο. Ο νεαρός -τότε- Ντέμης Νικολαΐδης ανέβασε ακόμη περισσότερο τον πήχη, καθώς κατάφερε να νικήσει τον Πολωνό γκολκίπερ με ένα τρομερό σουτ, το οποίο δεν του άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Ντέμης Νικολαΐδης (ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0, 2001-02)

Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον βαλτωμένο αγωνιστικό χώρο, οι Βασίλης Τσιάρτας και Ντέμης Νικολαΐδης βρέθηκαν γι' ακόμη μία φορά με "κλειστά μάτια", με τον δεύτερο να πετυχαίνει γκολ με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο "Ελ Μάγο" έκανε τη σέντρα "πάρε-βάλε" στον Νικολαΐδη με το δεξί, όχι με το αριστερό, πόδι.

Λουέι Τσάνκο (ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0, 2005-06)

Το συγκεκριμένο γκολ είναι ο μοναδικός λόγος που οι φίλοι της ΑΕΚ θυμούνται τον "Λούλου" Τσάνκο. Ο Σουηδός -με συριακές ρίζες- μέσος επιχείρησε ένα διώξιμο-σουτ από το κέντρο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Σωτήρης Νίνης (ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-4, 2006-07)

Ο Σωτήρης Νίνης, στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του, μετατράπηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή του αγώνα, σημειώνοντας ένα εκπληκτικό γκολ με σουτ στην κίνηση. Όπως αποδείχθηκε το συγκεκριμένο γκολ δεν θα ήταν το μοναδικό άξιο θαυμασμού σ' εκείνη την αναμέτρηση.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-4, 2006-07)

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης... ζήλεψε τον Νίνη και πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, το οποίο θυμίζει το εφετινό του Τζέιμι Βάρντι κόντρα στη Λίβερπουλ. Ο Έλληνας άσος διέσχισε τη δεξιά πλευρά κι όταν βρήκε χώρο "κεραυνοβόλησε" τον Στέφανο Σορεντίνο, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-3.

Αντρέας Ίβανσιτς (Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 4-1, 2007-08)

Ο Αυστριακός άσος προσέφερε αρκετές μαγικές στιγμές κατά το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, αλλά το συγκεκριμένο γκολ στα πλέι οφ της περιόδου 2007-08, είναι ένα από τα ωραιότερα της καριέρας του.

Εντίνιο (ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-1, 2008-09)

Στην πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2008-09 και υπό το βλέμμα του Ζοζέ Μουρίνιο, ο Εντίνιο έδωσε μία παράσταση άνευ προηγουμένου. Αποκορύφωμα, το υπέροχο φαλτσαριστό σουτ που κατέληξε στο αριστερό "παραθυράκι" του Γκαλίνοβιτς για το 1-0 της ΑΕΚ.

Βίκτωρ Κλωναρίδης (ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0, 2011-12)

Ο Κλωναρίδης, προτού φορέσει την "πράσινη" φανέλα, είχε αναδειχθεί σε δήμιο του Παναθηναϊκού, καθώς είχε πετύχει αρκετά γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Μάλιστα, το γκολ που σημείωσε στα πλέι οφ της περιόδου 2011-12, αποτέλεσε το ομορφότερο στις αναμετρήσεις με το "τριφύλλι" κι ένα από τα ωραιότερα όλων των εποχών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK