Τα προγνωστικά για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Το κλισέ λέει ότι "στα ντέρμπι δεν χωράνε προγνωστικά". Δεκατρείς συντάκτες του Contra.gr όμως παίρνουν το ρίσκο και προβλέπουν το αποτέλεσμα στην αποψινή αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ποιο σημείο υπερτερεί...

Τα προγνωστικά για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ

"Άσος", "2" ή "Χ"; 13 συντάκτες του Contra.gr προβλέπουν...

Σταύρος Γεωργακόπουλος

ΕΥΚΟΛΑ Η ΔΥΣΚΟΛΑ "1"

Τα δεδομένα του ντέρμπι είναι τα εξής: Και οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα ακόμη χαστούκι από τον ΑΠΟΕΛ μεσοβδόμαδα. H κούραση είναι συσσωρευμένη για τους Πρωταθλητές που, όμως, θα παίξουν στην έδρα τους, ενώ οι Κυπελλούχοι θα κληθούν να καλύψουν (και) τις απουσίες του Αλμέιδα, πιθανότατα και του Μάνταλου. Αίσθησή μου είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι", όπως συμβαίνει πάντα όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, θα μπουν στο ματς με διάθεση να... ρεφάρουν. Θέλουν ένα ξέσπασμα, μια καλή εμφάνιση και για τους εαυτούς τους και για τον κόσμο. Εύκολα ή δύσκολα εκτιμώ ότι θα τα καταφέρουν...

Ευάγγελος Μίχος

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Αν η ΑΕΚ ήταν πλήρης, δηλαδή με Αλμέιδα και...καν ονικό Μάνταλο, το ντέρμπι του "Καραισκάκης" θα ξεκινούσε από το "διπλό". Η κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός , που με εξαίρεση το ματς με την Βέροια, δεν...σκοράρει και γενικότερα δύσκολα κερδίζει, αποτελεί ακόμη και έτσι την μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης και του Τιμούρ Κετσπάγια να φύγουν με αποτέλεσμα.

Το τεράστιο πρόβλημα των "ερυθρόλευκων" είναι η τραγική άμυνα του, που του δημιουργεί και δημιουργικό πρόβλημα. Από εκεί και πέρα είναι και ο Μπέντο που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να εμπνεύσει την ομάδα του για την ιδιαιτερότητα ενός τέτοιου ματς. Θα είναι άλλωστε το πρώτο του ντέρμπι, ενδεχομένως όμως, και το...τελευταίο. Βέβαια και ο Κετσπάγια θα έχει πρόβλημα, με την "κιτρινόμαυρη" γκρίνια να δίνει και να παίρνει, αν χάσει από αυτόν τον Ολυμπιακό

Συμπέρασμα : το ντέρμπι ξεκινάει από το "Χ". Πιθανότατα να...τελειώσει και ισόπαλο εκτός κι αν κάποιος από τους παίκτες – σταρ έχει διαφορετική άποψη...

Νίκος Γιαννόπουλος

"Χ" ΤΟ... ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ

Mε τους δύο προπονητές να "καίγονται" (περισσότερο ο Μπέντο βέβαια) το παιχνίδι θα είναι μάλλον συντηρητικό, ειδικά στην αρχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες εκπλήξεις. Στο να περιμένει τον αντίπαλο, ο Κετσπάγια είναι καθηγητής, μπορεί να το κάνει με μεγάλη επιτυχία. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, αν και διαθέτει ποιότητα, μοιάζει βραχυκυκλωμένος επιθετικά χωρίς σχέδιο για την ανάπτυξή του. Το Χ, άρα, και το under, μάλλον είναι το πιο αναμενόμενο αποτέλεσμα στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Εστω και αν αυτό βέβαια στοιχίσει τη θέση του Μπέντο. Έτσι και αλλιώς αυτός μάλλον δεν σώζεται με τίποτα.

Αλέξης Βιρβίλης

ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ... ΖΟΡΙ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι είχε μεσοβδόμαδα υποχρεώσεις στην Ευρώπη και αυτό όσο να 'ναι είναι ανασταλτικός παράγοντας, έτσι ώστε να παρουσιαστεί φρέσκος στο ντέρμπι. Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει δύο σημαντικότατες απουσίες, αυτές των Αλμέιδα και Βάργκας. Στο Ρέντη πιστεύουν ότι έφτασε η στιγμή για να δώσουν τις "απαντήσεις" τους και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς τους αμφισβητίες του. Ο Ολυμπιακός δεδομένα έχει τον πρώτο λόγο από τη στιγμή που υποδέχεται την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Απλώς, λόγω και της κόπωσης από το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, εκτιμώ ότι αν νικήσει, θα κερδίσει με το ζόρι. Με 1-0 ή 2-1. Δεν φαίνεται ότι θα ξεφύγει το σκορ. Αναμένεται ένα κλειστό παιχνίδι.

Ακης Γεωργίου

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Αν η ΑΕΚ πήγαινε στο Καραϊσκάκη χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, νομίζω ότι θα είχε τις περισσότερες πιθανότητες από… ποτέ για να πάρει το διπλό. Πάει όμως χωρίς τον καλύτερό της σέντερ φορ, με αμφίβολο τον Μάνταλο, χωρίς τον Βάργκας και με τον Λάζαρο να έχει παίξει συνολικά δύο ημίχρονα με την υπόλοιπη ομάδα (ένα επίσημο, ένα φιλικό). Από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι στα πολύ κάτω του, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που παραβλέπουν πως κόντρα στον ΑΠΟΕΛ έκανε 22 τελικές και αδικείται από το σκορ. Άλλο βέβαια ματς, το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αν και το συγκεκριμένο που ακολουθεί δείχνει να είναι λίγο μυστήριο λόγω της κατάστασης των ομάδων. Φαίνεται, πάντως, να υπάρχει πολύ "Χ".

Τσάρλυ

ΤΟ 0-0 ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ

Στο Καραϊσκάκης θα αναμετρηθούν, δύο ομάδες που δεν έχουν αυτοματισμούς. Ο Μπέντο και ο Κετσπάγια, θα παίξουν το σύστημα του σταυρού. Δηλαδή θα στήσουν τις ομάδες τους και επειδή δεν έχουν δημιουργήσει καμία συνεργασία και αυτοματισμό, θα κάνουν τον σταυρό τους, να βγει μία ατομική ενέργεια, η με κάποιο στυμμένο να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Μπορεί και να συμβεί, αλλά διαλέγοντας αποτέλεσμα, σε ένα ντέρμπι που ο γηπεδούχος Ολυμπιακός, δεν μπορεί να ανεβάσει πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και δεν έχει την παραμικρή δουλεμένη συνεργασία και η φιλοξενούμενη ΑΕΚ, έχει τον αμυντικογενή φοβικό Κετσπαγια, το 0-0 είναι η επιλογή μου.

Σταύρος Καραϊνδρος

ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

Στη θεωρητική συζήτηση για τη δύναμη της έδρας και όλα τα συναφή, ο Ολυμπιακός κανονικά θα είχε το προβάδισμα. Εξάλλου, η προϊστορία και μόνο στο Καραϊσκάκη του δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Ωστόσο, επειδή η έδρα δεν μπορεί να διορθώσει τις αγωνιστικές ατέλειες και επειδή οι δύο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, το Χ μοιάζει ως το ποιο λογικό αποτέλεσμα. Ο Κετσπάγια θα κατεβάσει την ΑΕΚ για να παίξει άμυνα και ο Ολυμπιακός, έχει αποδεχθεί πλέον, πως με ομάδες που ξέρουν να παίζουν άμυνες τα βρίσκει σκούρα.

Αντώνης Τσακαλέας

ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έχω δει την ΑΕΚ στα ματς με την Βέροια και τον Ηρακλή, και έχω δει τον Ολυμπιακό στα ματς με τον Ηρακλή και την Λάρισα. Χωρίς να είναι το βλέμμα μου καρφωμένο στο παιχνίδι, χωρίς να παρατηρώ κάθε λεπτομέρεια, ένιωσα ότι είδα μονάδες και όχι ομάδες. Έναν Μάνταλο κεφάτο, έναν Μπακασέτα που δεν φοβάται να σουτάρει για γκολ ακόμα και από... ελεύθερο. Έναν Ιντέγε που έχει ψυχολογία, έναν Τσόρι που είναι παίκτης για ντέρμπι. Λόγω της κατάσταση που βρίσκονται οι δυο ομάδες, νιώθω πως όποια από τις δυο προηγηθεί, θα κόψει τα πόδια του άλλου. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Κώστας Γουλής

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡ

Ο Ολυμπιακός δεν είναι στα καλά του κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Ο Μπέντο δεν… εμπνέει (αντίθετα επί του παρόντος διχάζει) και όλος ο οργανισμός των Πειραιωτών βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο συγκεκριμένο ματς. Απ’ την άλλη ο Κετσπάγια λογικά θα κατέβει "οχυρωμένος" στο Φάληρο, πρώτα απ’ όλα για να πάει στο "Χ" στο πρώτο ημίχρονο και να διεκδικήσει το… παραπάνω στο β’ ημίχρονο όταν ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να βγάζει την έξτρα κόπωση, λόγω και του ευρωπαϊκού ματς της Πέμπτης με τον ΑΠΟΕΛ. Θα πόνταρα πιο πολύ προς το "Χ" τελικό, με σκορ 1-1, την ΑΕΚ να προηγείται και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο…

Γιώργος Χριστοφόρου

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ;

Ποιος θα το περίμενε. Από την 3η αγωνιστική ημέρα της Super League εξαρτώνται τόσα πολλά σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οι δυο προπονητές βρίσκονται σε δύσκολη θέση (περισσότερο ο Πάουλο Μπέντο), οπότε η λογική λέει πως πάμε σε κλειστό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός βέβαια μας έχει συνηθίσει να πιέζει στα πρώτα λεπτά, όμως αν δεν σκοράρει νωρίς θα αρχίσει να αγχώνεται. Βλέπω λοιπόν "Χ". Ειδικότερα αν μέχρι το 60' δεν έχει μπει κάποιο γκολ, δύσκολα κάποιος από τους δυο προπονητές θα πάρει ρίσκο.

Βαγγέλης Σταματόπουλος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ

Τα προηγούμενα χρόνια είχε δημιουργηθεί μια διαφορά δυναμικότητας υπέρ του Ολυμπιακού ειδικά στο "Γ. Καραϊσκάκης". Φέτος όμως οι διαφορές έχουν εκμηδενιστεί και οι ομάδες αρχίζουν από την ίδια βάση. Προσωπικά θεωρώ πιθανότερο αποτέλεσμα την ισοπαλία, για τους εξής λόγους: Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο σερί άσχημα αποτελέσματα. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Ακόμη του λείπει το εύκολο γκολ, ενώ η άμυνά του δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Από την άλλη η ΑΕΚ είναι ξεκούραστη, όμως η απουσία του Αλμέιδα δημιουργεί μια ιδιαίτερη κατάσταση, ενώ η πρόθεση του Κετσπάγια να παίξει με 3 αμυντικά χαφ δείχνει μια διάθεση για αμυντικό παιχνίδι. Με αυτά τα δεδομένα προβλέπω κλειστό ματς με το 0-0 πιθανότερο σκορ, ενώ αν κάποιος καταφέρει να σκοράρει, λογικά θα πάρει και τη νίκη.

Τόλης Χορτάτος

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ "Χ"

Είναι από τα ματς που ο Ολυμπιακός αν και γηπεδούχος δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί. Ο πρωταθλητής βρίσκεται στη χειρότερη αγωνιστική μοίρα των τελευταίων χρόνων πριν από ένα τόσο κρίσιμο ματς και το αποτέλεσμα μπορεί να τον… βυθίσει ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια ή από την άλλη να τον βοηθήσει να ανακάμψει. Η ΑΕΚ αν δεν είχε την απουσία του Αλμέιδα αλλά και τον Μάνταλο σε αυτή την κατάσταση οι πιθανότητες της να φύγει με καλό αποτέλεσμα από το Φάληρο θεωρώ πως θα ήταν αυξημένες, ενώ και η μουρμούρα για τον Κετσπάγια δεν λείπει επίσης. Βλέπω αμυντικό παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αν καταφέρουν μάλιστα να σκοράρουν απέναντι σε μια προβληματική άμυνα, δύσκολα θα δεχτούν 2 γκολ για να χάσουν. Το Χ συγκεντρώνει για μένα τις περισσότερες πιθανότητες.

Γιάννης Ζωιτός

ΠΡΩΤΑ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Ο Ολυμπιακός είναι στα σχοινιά (διαδοχικές ήττες, γκρίνια από τον κερκίδα, αμφισβήτηση Μπέντο) και η ΑΕΚ έχει τη -μεγάλη- ευκαιρία να του δώσει τη χαριστική βολή. Μια γερή γροθιά στο πρόσωπο αρκεί για να τον ρίξει στο καναβάτσο και να μην του επιτρέψει να σηκωθεί. Είναι ευάλωτος ο Πρωταθλητής, γίγαντας με γυάλινα πόδια, σαν τον Μοχάμεντ Άλι στα τελευταία του. Ο Τιμούρ Κετσπάγια όμως δίνει εντολή για συντηρητικό παιχνίδι, αμυντική τακτική και μεθοδευμένες κινήσεις. Όχι ανοικτά χτυπήματα, κανένα ρίσκο, ασφάλεια για να μην εκτεθεί. Τα τρία αμυντικά χαφ έρχονται να "θωρακίσουν" τα μετόπισθεν, μπροστά από Τσιγκρίνσκι-Λέσκοτ, ο Μπακασέτας στην κορυφή (αντί του Αλμέιδα) θα προσφέρει έξτρα τρεξίματα. Η ισοπαλία φαντάζει το πρώτο αποτέλεσμα και ο νικητής, αν υπάρξει, θα κριθεί στα σημεία. Μια στιγμή, μια απόφαση των κριτών-διαιτητών!

"ΚΕΡΔΙΣΕ" ΤΟ "Χ"

Οι περισσότεροι συντάκτες του Contra.gr πάνε με την ισοπαλία. Το αποτέλεσμα άλλωστε υπέρ του "Χ" είναι... συντριπτικό με 10 ψήφους, ενώ ο "άσος" συγκέντρωσε 3 και το "διπλό" καμία.

Εσείς δεν έχετε παρά να μπείτε στο Stoiximan.gr και να ποντάρετε στις δικές σας επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γι' αυτόν γούσταρα τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK