"Θα κριθεί από την εικόνα του ΠΑΟΚ"

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνουν αυτά τα ντέρμπι του βορρά, κατέθεσε την άποψή του τονίζοντας πως αυτός ο Αρης δεν μπορεί να κερδίσει έναν τέτοιο αγώνα.

"Θα κριθεί από την εικόνα του ΠΑΟΚ"

"Μεγάλος αγώνας, ο οποίος παρά την κατάσταση των δυο ομάδων δεν παύει να έχει τεράστιες ιδιαιτερότητες συγκεντρώνοντας μεγάλο ενδιαφέρον μεγάλου μέρους - αν όχι όλης - της πόλης κι όχι μόνο. Αγωνιστικά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και ποιοτικά κι αγωνιστικά και σαν . ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλύτερη ομάδα και πιστεύω ότι καθαρά το αποτέλεσμα θα κριθεί από την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Αν η εικόνα είναι αυτή που είδαμε την Κυριακή με τον Ολυμπιακό τότε πιστεύω ότι θα πάρει σίγουρα το παιχνίδι. Και ο Αρης φυσικά 'καίγεται' θα έλεγα και για το αποτέλεσμα επί του ΠΑΟΚ μήπως του δώσει ψυχολογικά το έναυσμα για τη συνέχεια, που είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά νομίζω πως οι δυνατότητες σαν ομάδα που διαθέτει ο Αρης δεν μπορεί να κερδίσει έναν τέτοιο αγώνα" είπε αρχικά στην NOVA ο βετεράνος άσος και συνέχισε:

- Μετά και τις διαφοροποιήσεις που έγιναν στον Αρη από το δεύτερο μισό της περιόδου και μετά θεωρείς πως η βαθμολογική του θέση αντικατοπτρίζει και τις αγωνιστικές του δυνατότητες ή έχοντας κάνει έναν τόσο κακό, πρώτο γύρο πλέον καταλυτικό ρόλο παίζει το ψυχολογικό;

"Κοίταξε να δεις, νομίζω και τα δυο . Νομίζω πως όσο περνούσε ο καιρός και τ' αποτελέσματα ήταν αρνητικά και βαθμολογικά ήταν πολύ κάτω ,η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ήταν πολύ πεσμένη και πολύ διαφορετική. Αλλά για να είμαι ειλικρινείς στις ελάχιστες φορές που έχω δει φέτος είτε κάποια στιγμιότυπα είτε κάποια παιχνίδια του Αρη, δε μου έχει κάνει το κλικ να έλεγα ότι αξίζει κάτι περισσότερο. Νομίζω ότι δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, αγωνιστικά και μόνο".

- Πόσο διαφορετικοί ήταν οι αντίστοιχοι αγώνες της εποχής σας, σε όλα τα επίπεδα;

"Εχει τεράστια διαφορά. Τώρα, εγώ προσωπικά μιλάω αλλά . τεράστια διαφορά. Και το κλίμα που επικρατούσε μεταξύ μας στ' αποδυτήρια . Το αντιμετωπίζαμε διαφορετικά. Είχαμε περισσότερη θέληση, περισσότερο πάθος για ένα τέτοιο παιχνίδι. Να στο πω πιο . έτσι, 'φτιαχνόμασταν' όταν ερχόταν ένα τέτοιο παιχνίδι. Ισως σ' αυτό να έπαιζε ρόλο το πώς το αντιμετωπίζαμε και θέλαμε να έρθει ένα τέτοιο παιχνίδι. Είχαμε μεγαλύτερη θέληση, πάθος . Αισθανόμασταν και νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν οι σημερινοί ποδοσφαιριστές τί σημαίνει ένα παιχνίδι Αρη - ΠΑΟΚ, είναι κάτι διαφορετικό απ' ότι είναι τα υπόλοιπα παιχνίδια".

- Εχει να κάνει και με την παρουσία των πολλών ξένων ποδοσφαιριστών που είχαν όλα αυτά τα χρόνια;

"Αυτό θα έλεγα, ότι επηρεάζει σίγουρα ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές, όσο κι αν θέλουν δεν μπορούν να καταλάβουν και δεν μπορούν να αισθανθούν κάποια πράγματα που μπορεί να αισθανθεί ένας Ελληνας. Κι ίσως το κλίμα, γι' αυτό βλέπουμε τα τελευταία χρόνια πως αντιμετωπίζεται σαν ένα κανονικό παιχνίδι. Σαν αποτέλεσμα είναι το ίδιο φυσικά, αλλά νομίζω ότι είναι κάποια παιχνίδια σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος με κάποιες ομάδες που είναι πολύ διαφορετικά".

- Κι ο ΠΑΟΚ είχε τα δικά του θέματα με πλέον πρόσφατο την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει βέβαια από τη μέρα που ανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης, συνεπώς μπορεί να γίνει λόγος για εμφανείς διαφορές στην εικόνα της ομάδας;

"Σίγουρα είδαμε διαφορές. Είδαμε μετά από πάρα - πάρα πολύ καιρό μια κανονική ομάδα μέσα στο γήπεδο. Πραγματικά τα παιδιά με τον Ολυμπιακό μπήκαν αποφασισμένα, καλά 'στημένοι', ήμασταν ομάδα, είχαν διάθεση, είχαν πάθος. Σίγουρα κι ο αντίπαλος, το όνομα του αντιπάλου έπαιξαν το ρόλο τους, σημαντικό ρόλο. Αλλά εμένα αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο είναι ότι έβγαλαν από μέσα τους ένα . 'σφίξιμο' που πιστεύω ότι είχαν με τον προηγούμενο προπονητή, τον κ. Στέφενς. Ηταν πιο απελευθερωμένοι, με μεγαλύτερο - όπως είπα - πάθος, κάτι που ζητάει και πάρα πολύ ο κόσμος. Και νομίζω ότι, αγωνιστικά τουλάχιστον, η απόδοση της ομάδας ήταν πάρα πολύ ικανοποιητική, ήταν πάρα πολύ καλή. Σίγουρα, ο Γιώργος (σ.σ. Γεωργιάδης) έπαιξε ρόλο σ' αυτό κι εγώ το είχα πει όταν ανακοινώθηκε ότι θ' αναλάβει ο Γιώργος προπονητής, αυτό που πιστεύω και πίστευα ότι θα δώσει παραπάνω είναι αυτό το θέμα της ψυχολογίας και το θέμα του να μπορέσει να βγάλει από τους ποδοσφαιριστές αυτό που δεν μπορούσε να πάρει ο κ. Στέφενς".

- Μπαίνοντας ένας ποδοσφαιριστής σ' έναν τέτοιο αγώνα, η πλέον έντονη σκέψη στο μυαλό του είναι η τακτική, ο αγωνιστικός προγραμματισμός ή αυτομάτως αναπροσαρμόζονται οι προτεραιότητες που έχει σύμφωνα με τις συνθήκες προκειμένου να μπορέσει να φύγει με κάτι θετικό;

"Κοίταξε, σ' αυτό παίζει ρόλο ο χαρακτήρας και πως αισθάνεται ο κάθε ένας ποδοσφαιριστής. Πραγματικά τώρα να πούμε καλύτερα για τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι ένας Ελληνας ποδοσφαιριστής, ας πούμε ο Στέφανος Αθανασιάδης σε σχέση μ' έναν ξένο. Σίγουρα ο 'Κλάους' (σ.σ. Αθανασιάδης) θα αισθανθεί πολύ διαφορετικά γι' αυτό παιχνίδι, δηλαδή θα βγάλει μεγαλύτερη 'τρέλα', μεγαλύτερο πάθος γιατί καταλαβαίνει και ξέρει ποια ομάδα αντιμετωπίζει, άσχετα που ο Αρης βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο ξένος όσο και να του το μεταδώσουν, πιστεύω ότι δεν το αντιμετωπίζει αυτό το παιχνίδι έτσι. Και πηγαίνει βάσει τα λεγόμενα του προπονητή και βάσει της εικόνας την προσωπική που θα έχει σαν απόδοση. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές, κάποιοι Ελληνες και κάποιοι ξένοι που αφουγκράζονται πιο εύκολα σα χαρακτήρες κάποια πράγματα, που βγάζουν κάτι διαφορετικό".

- Συνοψίζοντας, σ' έναν αγώνα όπως αυτός, χωρούν προγνωστικά;

Το προγνωστικό το δικό μου είναι ΠΑΟΚ, δεν το συζητώ. Δηλαδή εξαρτάται καθαρά από την ομάδα το αποτέλεσμα. Δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ είναι όπως ήταν στο τελευταίο παιχνίδι και με την ποιότητα και με την κατάσταση που έχουν οι ποδοσφαιριστές νομίζω δεν έχει να φοβηθεί τίποτα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK