Τι αναφέρει ο κανονισμός για τον ποδοσφαιριστή μπροστά στον γκολκίπερ

Ο διαιτητής Κύζας κατακύρωσε το γκολ του Εστέμπαν Καμπιάσο. Τι ισχύει σύμφωνα με τον κανονισμό της FIFA για το παθητικό οφσάιντ.

Τι αναφέρει ο κανονισμός για τον ποδοσφαιριστή μπροστά στον γκολκίπερ

Επηρέαζε ή όχι τη φάση ο Τσόρι Ντομίνγκες στο γκολ του Ολυμπιακού; Ο διαιτητής Κύζας αποκρίθηκε όχι και μέτρησε το τέρμα του Εστέμπαν Καμπιάσο.

Αναζητήσαμε τον κανονισμό του παθητικού οφσάιντ, σύμφωνα με τις προσταγές της FIFA, και η πιο κοντινή σε αυτήν τη φάση περίπτωση ήταν η 6η.

Παραθέτουμε το σχετικό εδάφιο με φωτογραφία:

Κατά τη μετάφραση "ένας επιθετικός σε θέση οφσάιντ (Α) εμποδίζει το οπτικό πεδίο του γκολκίπερ. Θα πρέπει να τιμωρηθεί γιατί αποτρέπει έναν αντίπαλο να παίξει ή να έχει τη δυνατότητα να παίξει την μπάλα".

Πότε όμως ένας επιτιθέμενος παρεμποδίζει έναν αντίπαλο; Όταν, κατά τη FIFΑ, "αποτρέπει έναν αντίπαλο να παίξει ή να έχει τη δυνατότητα να παίξει την μπάλα εμποδίζοντας εμφανώς το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή διεκδικεί την μπάλα από τον αντίπαλο".

Ιδού η επίμαχη φάση του ντέρμπι:

Ιδού το 1-1:

Photo Credits: Actionimages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι λέει ο Ηρακλής Τσίκινης για το γκολ του Ολυμπιακού

Αφιερώματα Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Αυτός είναι ο πρώτος κλόουν στην ιστορία που ξεκίνησε την υστερία

Ο Spring Heeled Jack αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1837 και σύντομα "εμφανίστηκε" σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, από το Λονδίνο μέχρι και τη Σκωτία. Πώς συνδέονται οι τρομακτικοί κλόουν με τον... Μπάτμαν (Pics)

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ