Tι είπε ο Μάνταλος για το πέναλτι που φωνάζει ο Ολυμπιακός

Έτσι έζησε το ντέρμπι ο Σταύρος Μάνταλος. Το ρεκόρ στις κίτρινες κάρτες, το πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός και το ποτό με τον 4ο Γιάννη Παπαδόπουλο μετά το τέλος του αγώνα στο Mall.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακό ήταν το πρώτο των δύο ομάδων που σφύριξε στην καριέρα του ο Σταύρος Μάνταλος.

Ο ρέφερι από την Καβάλα έχει διαιτητεύσει και σε ντέρμπι "αιωνίων" και από το παλμαρέ του λείπει πλέον μόνο ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη.

Ο 37χρονος ρέφερι ενημερώθηκε από το internet για τον ορισμό του την προηγούμενη Πέμπτη 16/2. Την προηγούμενη ημέρα ωστόσο, στο σεμινάριο των διαιτητών που είχε γίνει στην Αθήνα, οι συνάδελφοί του τού έλεγαν ότι θα είναι αυτός ο... εκλεκτός της ΚΕΔ.

Ο ρέφερι από την Ένωση Καβάλας έδωσε ραντεβού με τους βοηθούς Χρήστο Ακρίβο, Δημήτρη Τάτση και τον 4ο Γιάννη Παπαδόπουλο το μεσημέρι της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, δίπλα από το ξενοδοχείο που τους είχε "κλείσει" η Super League.

Η διαιτητική τετράδα μίλησε για τις δυσκολίες του αγώνα, για το τι πρέπει να προσέχει και για τους "περίεργους", τους δύσκολους παίκτες της κάθε ομάδας που μπορούν να δημιουργήσουν μία κατάσταση χωρίς να την περιμένεις.

"Ο ΜΠΟΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΗΜΑ..."

Ο Ολυμπιακός φωνάζει για τη διαιτησία για το πέναλτι που δεν δόθηκε στο 50ό λεπτό για το μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου στον Μποτία. " Είχα τη φάση στα δύο μέτρα. Ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν πέφτει από το κράτημα της φανέλας. Είναι μπροστά μου, υπάρχει κράτημα και οι δύο κρατιούνται. Δεν πέφτει από το κράτημα", είπε στα αποδυτήρια ο Σταύρος Μάνταλος στον παρατηρητή διαιτησίας Γιώργο Μπίκα που φέρεται να συμφώνησε και δεν τίθεται θέμα τιμωρίας.

Όσον αφορά στο μαρκάρισμα του Μποτία στον Πατίτο, λίγο νωρίτερα, στο 31ο λεπτό, ο στόπερ του Ολυμπιακού αντίκρισε κίτρινη κάρτα, αλλά από την ΑΕΚ υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να δοθεί απευθείας κόκκινη. Ο Σταύρος Μάνταλος επέμεινε μετά το τέλος του αγώνα ότι σωστά έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα (και εδώ) με την σύμφωνη γνώμη του Γ. Μπίκα.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ

Για την διαιτησία του, ο Σταύρος Μάνταλος θεωρεί ότι ήταν καλή αλλά θα μπορούσε να δώσει 1-2 κίτρινες κάρτες ακόμη. Στις κίτρινες κάρτες πάντως, να σημειωθεί ότι ο 37χρονος διαιτητής έκανε ρεκόρ καριέρας με τις 11 που έδειξε ενώ ο μέσος όρος του ανά αγώνα στην Super League είναι μόλις τρεις. Επίσης, στα φάουλ έδειχνε 26 ανά παιχνίδι ενώ στο ντέρμπι καταλόγισε 13 περισσότερα.

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΣΤΟ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Στο φύλλο αγώνα, για την αποβολή του τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντέστο λίγο μετά το γκολ της ΑΕΚ, αναφέρει ότι τον απέβαλλε γιατί " εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να διαμαρτυρηθεί..." Προηγουμένως ο παράγοντας του Ολυμπιακού είχε ανοίξει διάλογο με τον 4ο διαιτητή της αναμέτρησης Γιάννη Παπαδόπουλο και ο Μάνταλος είχε πάει στο σημείο για να "παίξει" ρόλο πυροσβέστη.

Για τον Σάββα Θεοδωρίδη στο Φ.Α. αναφέρεται ότι είπε στον Σταύρο Μάνταλο μετά το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου " αυτό που γίνεται σήμερα είναι ξεφτίλα" .

Και οι δύο παράγοντες του Ολυμπιακού κινδυνεύουν με πρόστιμο από 1.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ και με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 15 ημέρες μέχρι πέντε μήνες. Ο δε Ολυμπιακός, με πρόστιμο 30.000 ευρώ.

ΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ

Πριν από την έναρξη του αγώνα στα αποδυτήρια δεν μπήκε κανένας παράγοντας. Στο φινάλε της αναμέτρησης ωστόσο, ο Βασίλης Δημητριάδης πήγε και παρέδωσε αναμνηστικά της ΑΕΚ, κίνηση είθισται να την κάνουν οι παράγοντες των ομάδων στους αγώνες ενώ ακολούθησαν και οι παράγοντες του Ολυμπιακού.

Μετά την αποχώρηση τους από το γήπεδο ο Σταύρος Μάνταλος με τον 4ο διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλο πήγαν για φαϊ και για ποτό για να ηρεμήσουν στο Mall στο Μαρούσι και χθες το πρωί επέστρεψαν στις βάσεις τους κάτι που είχαν κάνει από το προηγούμενο βράδυ οι βοηθοί Ακρίβος και Τάτσης. Χθες το μεσημέρι άλλωστε, ο Σταύρος Μάνταλος έδωσε κανονικά το παρών στο ΙΕΚ Καβάλας όπου είναι υποδιευθυντής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK