Το άρθρο του Γιώργου Παράσχου στο Contra.gr για το ντέρμπι

Ο Γιώργος Παράσχος αρθρογραφεί στο Contra.gr για το κυριακάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκού και χρίζει φαβορί τους "ερυθρόλευκους" για συγκεκριμένους αγωνιστικούς λόγους. Το μομέντουμ, οι λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή και το σχήμα μ' ένα αμυντικό χαφ.

Το άρθρο του Γιώργου Παράσχου στο Contra.gr για το ντέρμπι

Οι δύο ομάδες προέρχονται από αποτελέσματα που τους έχουν χαρίσει ψυχολογία. Περισσότερο αυτό ισχύει για τον Ολυμπιακό ο οποίος νίκησε τη Γιουβέντους έχοντας μάλιστα ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας έμοιαζε την πρωταθλήτρια Ιταλίας να μοιάζει με μικρομεσαία ομάδα στο γήπεδο. Φυσικά για να έρθει αυτό το θετικό αποτέλεσμα, ο Μίτσελ χρησιμοποίησε δύο κλασικά αμυντικά χαφ κάτι που δεν νομίζω ότι θα κάνει την Κυριακή.

Η λογική λέει ότι στο ντέρμπι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα προτιμήσει έναν ακόμη επιθετικό παίκτη, πιθανότατα τον Αφελάι, και θα δώσει έμφαση στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του και στην κατοχή της μπάλας.

Αυτό που θα πρέπει να περιορίσει ο Παναθηναϊκός είναι αφενός η δραστηριότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής του αντιπάλου και αφετέρου τις προωθήσεις του Μαζουακού από αριστερά. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης και χρειάζεται ειδική αμυντική μεταχείριση.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του θα προσέξει περισσότερο την άμυνά του και την ανασταλτική του λειτουργία όπως άλλωστε έκανε και στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι. Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Λαγό στον άξονα και θα προσπαθήσει να ωθήσει την ομάδα του έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους με την ταχύτητα των Καρέλη και Κλωναρίδη.

Πέρυσι τη μεγάλη ζημιά στο ανοιχτό γήπεδο την είχε κάνει ο Μπεργκ που δεν θα παίξει εφέτος, οπότε αυτό το βάρος θα πέσει στον Καρέλη. Ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να ελέγξει την κατάσταση στη μεσαία γραμμή αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στον Νάνο να ανέβει για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις ακόμα και από στημένα.

Συμπερασματικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται πιο κοντά στη νίκη χωρίς φυσικά να αποκλείει κανείς και το ενδεχόμενο να φύγει με το διπλό ο Παναθηναϊκός. Τέλος, το ότι οι ερυθρόλευκοι όμως είχαν μία ημέρα παραπάνω ξεκούραση είναι αξιοσημείωτο και ίσως παίξει το δικό του ξεχωριστό ρόλο.

Διαβάστε ακόμη

Έτσι έχει καταγράψει ο Τύπος τα ντέρμπι "αιωνίων

Ρετρό δηλώσεις από ντέρμπι "αιωνίων"

News 24/7

24MEDIA NETWORK